Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

H Κάρτα Πόλης Έδεσσας στη Google


H Κάρτα Πόλης Έδεσσας στη Google

 Κλιμάκιο της Google & συγκεκριμένα του τμήματος Grow Greek Tourism επισκέφθηκε την Έδεσσα για την ταυτοποίηση των χώρων αξιοθεάτων για την διευκόλυνση των επισκεπτών της Έδεσσας & της Ορεινής Πέλλας. Ειδικότερα οι άνθρωποι της Google έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να ανταποκρίνεται ο προορισμός σε επίπεδο πληροφόρησης σχετιζόμενο με την κάρτα πόλης της Έδεσσας, την Edessa City Card που αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από το τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας του Δήμου Έδεσσας. 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτιστικού τουρισμού κ.Ευάγγελο Κυριακού η Edessa City Card όπως και οι τεχνολογίες αξιοθεάτων της Google κινούνται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των επισκεπτών προκειμένου η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη και ταυτόχρονα αλληλεπιδραστική. Με δεδομένο πάνω από τα 2/3 των επισκεπτών παγκοσμίως κινούνται μεμονωμένα όλα τα εργαλεία ψηφιακά και συμβατικά θα πρέπει να μπορούν να υποστηρίζουν όσο τον δυνατόν καλύτερα και τον επισκέπτη και τον προορισμό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνουμε ότι η Edessa City Card βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και παράλληλα βοηθούν τον προορισμό να παρέχει υπηρεσίες δικτύωσης και εμπειριών 365 μέρες το χρόνο. Η κάρτα πόλης διατίθεται από το δικτυακό τόπο της Έδεσσας και ήδη την προμηθεύονται επισκέπτες της περιοχής ενώ θα διευκολύνει σημαντικά τις μαθητικές εκδρομές και τα συνέδρια που οργανώνονται στην περιοχή. Μια καλή πρακτική, η οποία πρόσφατα πήρε πανελλήνιο αργυρό βραβείο, και που καλά είναι να εισαχθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Ελληνικού Τουρισμού.

 Photo & Text : FB Edessa Tourist Information Center

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Γιώργου Γιόρτσου για το Δήμο Αλμωπίας --> ΑρχίΖουμε..ΑλλάΖουμεΚάθε τέλος είναι μία νέα αρχή για αλλαγή.
ΑρχίΖουμε….
Αρχίζουμε με σχέδιο, όρεξη και ακούγοντας τη φωνή σας.
H φωνή σας είναι η φωνή μας.
Αλλάζουμε, αυτό που μέχρι τώρα ήταν η πολιτική το συνηθισμένο, το διαφημιζόμενο.
Οραματίζομαι ένα Δήμο αλλιώτικο, που κάθε πρόβλημα θα είναι μία αρχή για νέες λύσεις.
Που κάθε πρόβλημα θα είναι μία αφορμή να σας ακούμε.
Από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση μέχρι τη στήριξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και την διασπορά του Τουριστικού προϊόντος σε όλα τα μήκη του Δήμου μας, ονειρευόμαστε μια Αλμωπία που θα τρέχει σε άλλες ταχύτητες.
Με ενίσχυση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ανοίγουμε το Δήμο σε πολλούς περισσότερους πολίτες.
Τέλος, με αναδιοργάνωση του Ανθρώπινου Δυναμικού δημιουργούμε αποτελεσματικές υπηρεσίες προσανατολισμένες στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και με έμφαση στην αισθητική ανάπλαση του Δήμου μας.
Μπορεί κανείς να μιλά ώρες για τα πλεονεκτήματα και τις ομορφιές του τόπου μας.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα όμως είναι να σηκώσουμε τα μανίκια και να φτιάξουμε το αύριο.
ΑλλάΖουμε…γιατί θέλουμε τα πράγματα να γίνουν αλλιώς. Για την Αλμωπία μας.
Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη σας γιατί έχουμε σχέδιο και γνωρίζουμε.
Σας καλώ μαζί να διαμορφώσουμε το αύριο στην Αλμωπία.
Το αύριο που μας αξίζει.
Με τιμή
Γιόρτσος Α. Γεώργιος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας

Διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Περαίας          Η Ιερά Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας , το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο , το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μικρασιάτικων Περαίας – Ν. Πέλλας σας προσκαλούν στις διήμερες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στην Τοπική Κοινότητα Περαίας του Δήμου Έδεσσας, στα πλαίσια  εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  

Παρασκευή  15  Μαρτίου  2019
5:00  μ.μ.
Μέγας  Εσπερινός, Αρτοκλασία  και  Λιτανεία
7:00  π.μ..
Α΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου

Σάββατο  16  Μαρτίου 2019
7:30 π.μ.
Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Κήρυγμα , χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας
κ.κ. Θεόκλητου
11:00  π.μ.
         Μετά την θεία λειτουργία ,στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Περαίας, θα προσφερθεί σ’ όλους τους επισκέπτες ρεβυθάδα, χειροποίητες πίτες , νηστίσιμα εδέσματα , κρασί και τσίπουρο.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.                 

Ο Σύνδεσμος Επισήμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν.Πέλλας , διοργανώνει 4ήμερη εκδρομή


4ήμερη  εκδρομή  στο  Βελιγράδι-Νόβι  Σαντ  από  29/4  έως  2/5

Ο  Σύνδεσμος  Επισήμων  Διαιτητών  Ποδοσφαίρου  Ν.Πέλλας , διοργανώνει  4ήμερη  εκδρομή  στο  Βελιγράδι-Νόβι  Σαντ  από  29/4  μέχρι  2/5. 
Η  τιμή  συμμετοχής  είναι  170  ευρώ  κατ'  άτομο  σε  4*  ξενοδοχείο  στο  Βελιγράδι  με  πρωινό. Για  τους  διαιτητές-μέλη  η  τιμή  συμμετοχής  είναι  110  ευρώ. 
Όσοι  επιθυμούν  να  λάβουν  μέρος  στην  εκδρομή  πρέπει  να  το  δηλώσουν  μέχρι  τις  10/4/19  στο  τηλ.  6974911258 , με  ταυτόχρονη  εξόφληση  της  συμμετοχής.  
                                         Για  το  Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                                ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΣΙΩΝΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...