Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ευχαριστήριο των Ακριτών Αλμωπίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Ακρίτες Αλμωπίας ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα μας, η οποία έφτασε σε 2 λεπτά από την κλήση μας, σβήνοντας τοπική εστία φωτιάς που δημιουργήθηκε την Κυριακή 20 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο Δασάκι λίγο πριν την έναρξη των εκδηλώσεων,  

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο "Ακρίτες Αλμωπίας"


ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2017
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Ακρίτες Αλμωπίας με τη λήξη των εκδηλώσεων Ακρίτεια 2017, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς του χωρίς τη στήριξη των οποίων δε θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του διημέρου.
Ευχαριστίες εκφράζει και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της περιοχής τα οποία με προθυμία φρόντισαν για την προβολή των εκδηλώσεων.
Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την πολιτιστική συνάντηση αλλά και όλον τον κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του διημέρου αγκαλιάζοντάς τες με αγάπη.
Ακόμη ο ΠΛΟ Ακρίτες Αλμωπίας ευχαριστεί τα χορευτικά τμήματα όλων των Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων: την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Μηλιάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου «Το Πόζαρ», τον Μορφωτικό Σύλλογο Νεοχωρίου και τον Μ.Σ. Προμάχων «Οι Πρόμαχοι» που συμμετείχαν στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων το 12ο Καρατζοβίτικο Πανηγύρι.
Τον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Γιαννιτσών, το Σωματείο Εστία Ρουμλουκιωτών και τον Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας για τη συμμετοχή τους στο 26ο Λαογραφικό Σεργιάνι της δεύτερης ημέρας και φυσικά το χορευτικό τμήμα των Ακριτών Αλμωπίας καθώς και όλα τα μέλη που με εθελοντισμό εργάστηκαν σκληρά όλες τις ημέρες για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.


Τέλος να θυμίσουμε ότι η κλήρωση του τυχερού λαχνού των 500 ευρώ θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα 4 τελευταία ψηφία του Λαϊκού Λαχείου στην κλήρωση της Τρίτης 22/08/2017 (τηλ. επικοινωνίας: 6972553268)     

Ευχαριστήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας

                                              
E Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους της Τ.Κ Αλώρου, τον Πρόεδρο της,  Παπαδόπουλο Δημήτριο και τον Αντιδήμαρχο Αλμωπίας Τσιμτσιρίδη  Γεώργιο, που με την  συνδρομή τους και την διάθεση των γεωργικών ελκυστήρων συνετέλεσαν τα μέγιστα για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Αλώρου στις 18/08/2017.



  Ο Διοικητής

    Απόστολος Ν. Κώνστας  
                 Επιπυραγός

Η ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των Ληξιπρόθεσμων για την εξόφληση χρεών παρελθόντων ετών


Μετά από στοχευμένες, προγραμματισμένες και μεθοδευμένες προσπάθειες, η ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ με απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των Ληξιπρόθεσμων για την εξόφληση χρεών παρελθόντων ετών, που προήλθαν ουσιαστικά από τη συγχώνευση των δύο Επιχειρήσεων με τον Καλλικράτη.
Αυτό σημαίνει, ότι ουσιαστικά μέχρι τέλος του έτους 2017 η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας θα έχει εξοφλήσει όλες μα όλες τις υποχρεώσεις της προς τους επαγγελματίες - πιστωτές συμπολίτες μας, φυσικά με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο.
Θα είναι πλέον μια Επιχείρηση που θα μπορεί να οραματίζεται το μέλλον της βελτιώνοντας όλες τις υποδομές της στις Δομές που διαχειρίζεται και διοικεί.
Θέλω σ' αυτήν τη δύσκολη και όμορφη προσπάθεια που ξεκίνησε και κατέληξε θετικά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου διοικητικούς υπαλλήλους της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και κυρίως τον κ. Τουμανίδη Κωνσταντίνο, να ευχαριστήσω το Λογιστικό γραφείο ¨ASF ACCOUNTING IKE¨ που μας υποστηρίζει και συνεργάζεται με τη ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε θέματα οικονομικής φύσης και τέλος θέλω να ευχαριστήσω το συμπολίτη μας Βουλευτή κ. Σηφάκη Ιωάννη, που σε όλη αυτήν την προσπάθεια ήταν παρόν σε καθημερινή επικοινωνία, παρακολουθώντας και δείχνοντας το πραγματικό του ενδιαφέρον για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Θέλω επίσης να τον ευχαριστήσω και για το ενδιαφέρον του να παραχωρηθεί το ιδιοκτησιακό του ΚΔΑΠμεΑ " ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" με απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ στο Δήμο Αλμωπίας για δεκαετή χρήση, ώστε να μπορούμε να εντάξουμε το κτήριο σε πρωτοποριακό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης μέσω του ΕΣΠΑ.
Όλα αυτό μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Επιχείρησης που με σωστή διοίκηση και διαχείριση θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον Κοινωνικό της ρόλο με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α
                   ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 24/2017), το οποίο ισχύει για αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου 2017. 
Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας προβλέπεται για αύριο Τρίτη (22-08-2017), από τις πρώτες πρωινές μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας, να ενταθούν και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις. 

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:
Η Κεντρική Μακεδονία, (κυρίως η Χαλκιδική), η Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τα παράλια τμήματα), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. 

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:
- Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία κ.λπ. 
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
- Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
- Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Γιάννης Σηφάκης : Χρηματοδοτήθηκαν οι δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις Αλμωπίας και Έδεσσας για τα ληξιπρόθεσμα τους


Γιάννης Σηφάκης:  Χρηματοδοτoύνται η Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Αλμωπίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Εδεσσας με 202.619,00 € και 754.000,00 € αντίστοιχα από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους
Υπογράφηκε και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η χρηματοδότηση των δύο κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων για να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία με την υπογραφή από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.
Η χρηματοδότηση αυτή μαζί με την χρηματοδότηση του Δήμου Έδεσσας ως ορεινού Δήμου και την χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας από το πρόγραμμα λειψυδρίας θα βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση των οικονομικών των Δήμων της Πέλλας

Συγχαρητήριο μήνυμα του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Α Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη


Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου  Γαρεφείου κ. Γεωργίου  Χρήστο,   και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη διοργάνωση της όμορφης τελετής – επιμνημόσυνης δέησης, προς τιμήν των Γαρεφιωτών Μακεδονομάχων και του Καπετάν Γαρέφη, για τον ηρωικό τους αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στο Ελληνικό κράτος.
Ταυτόχρονα όμως θέλω να επαινέσω και να συγχαρώ τον κ. Κάμτση Κωνσταντίνο, εγγονό – απόγονο του Καπετάν Γκόνου Γιώτα οπλαρχηγού – Μακεδονομάχου από τα Γιαννιτσά και εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για τον ξεκάθαρο και δημόσιο λόγο του, όπου την ημέρα της τελετής τόνισε και καταδίκασε πως μέσα από την παράδοση και τον Πολιτισμό που παρουσιάζουν οι Σύλλογοι, κάποιοι έντεχνα μεθοδεύουν τον αλυτρωτισμό, παρουσιάζοντας σκοπούς και τραγούδια της σημερινής προπαγανδιστικής πολιτικής των Σκοπίων, ακόμη και εν αγνοία πολλές φορές των Συλλόγων και των μελών τους.
Κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην παράδοση και τον Πολιτισμό των Ελλήνων – Μακεδόνων.
Αυτό να μας κάνει όλους προσεκτικούς απέναντι στους ανθελληνικούς σκοπούς ορισμένων κέντρων και να σταθούμε σ’ αυτό που μας ενώνει και μας κάνει υπερήφανους τον “ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ”.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α
 ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού και ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή στα οπωροφόρα Ημαθίας και Πέλλας


 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Εξευτελιστικές τιμές παραγωγού και ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή στα  οπωροφόρα Ημαθίας και Πέλλας.

Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 7223/13.07.2017, σχετικά με τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού και ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή στα οπωροφόρα Ημαθίας και Πέλλας, η οποία παραμένει αναπάντητη από το Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. 
Η ερώτηση είναι η παρακάτω:
Οι δενδροκαλλιεργητές και ιδιαίτερα οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας και Πέλλας βρέθηκαν για μια ακόμη χρονιά απροστάτευτοι απέναντι στα στοιχεία της φύσης (παγετός, βροχοπτώσεις, χαλάζι, ανεμοθύελλες) μετρώντας σημαντικές ζημιές κατά περιοχή χωριών στην αναμενόμενη παραγωγή τους. Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ συνεχίζει να μη καλύπτει στο 100% τις ζημιές, παρά τα τσουχτερά ασφάλιστρα των παραγωγών, αφού δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και επιπλέον δεν διασφαλίζει την έγκαιρη - με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού από γεωπόνους - και δίκαιη αποζημίωσή τους.
Δέχονται έτσι τη “χαριστική βολή”, μιας και είναι ακόμη απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2016, ΠΣΕΑ του 2015, κλπ., ενώ παράλληλα έχουν να λαβαίνουν από την Κυβέρνηση εξισωτικές αποζημιώσεις και επιστροφή φόρου πετρελαίου του 2015, την ίδια στιγμή που τους κοινοποιούνται τα ειδοποιητήρια πληρωμής των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΕΦΚΑ και μεγάλο ποσοστό από αυτούς μένει ανασφάλιστο και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη .
Παράλληλα, με τη συνέχιση του ρωσικού εμπάργκο, οι εμποροβιομήχανοι εκμεταλλεύονται ανεξέλεγκτα την κατάσταση επιβάλλοντας εξευτελιστικές τιμές παραγωγού από 20 μέχρι το πολύ 25 λεπτά το κιλό, που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται, ούτε καν στο κόστος παραγωγής, την ίδια ώρα που το προϊόν φτάνει στις λαϊκές οικογένειες σε τιμές κοντά στο 1 ευρώ και παραπάνω.
Η κυβέρνηση μαζί με τα διάφορα «παπαγαλάκια» της συνεχίζει το γνωστό “γαϊτανάκι” αποπροσανατολισμού επαναφέροντας τα γνωστά “ψίχουλα” της δωρεάν διανομής και της επισιτιστικής βοήθειας 3,17εκ ευρώ για μια ποσότητα ροδάκινων και νεκταρινιών 6.500 τόνων, όταν οι ποσότητες ανέρχονται σε πάνω 200.000 τόνους μόνο στην Ημαθία, χωρίς την απαίτηση να πληρώσει η ΕΕ για τις συνέπειες της δικιάς της εξωτερικής πολιτικής με την επέμβαση στην Ουκρανία και το μετέπειτα εμπάργκο της Ρωσίας από το 2014. 
Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας μια κανονική χρονιά από την άποψη της καρποφορίας να πηγαίνει χαμένη, όχι μόνο από τις καταστροφές, αλλά και από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από τη Ρωσία σαν αντίμετρο στις κυρώσεις που επιβάλλει η ΕΕ σε αυτή.
Την ίδια στιγμή μάλιστα, που το εισόδημα τους συνέχεια μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων φιλομονοπωλιακών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και τα μέτρα “φοροληστείας” που προβλέπονται στα μέτρα του 4ου Μνημονίου. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
• Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές στα οπωροφόρα των Π.Ε. Ημαθίας & Πέλλας, με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.
• Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, αφού το εισόδημα τους συνεχώς μειώνεται εξ αιτίας των πολιτικών της ΕΕ για την αγροτιά και των μέτρων των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και των επαναλαμβανόμενων ζημιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί.
• Να γίνει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων φρουτοπαραγωγών από την εφαρμογή του ρώσικου εμπάργκο το 2014, διεκδικώντας να καλυφθεί από κονδύλια της Ε.Ε. που έχει την ευθύνη μαζί με την κυβέρνηση για τη ζημιά του υπέστησαν. 
• Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων δενδροκαλλιεργητών μέχρι την αποζημίωσή τους για τις ζημιές τους.
• Να διασφαλιστεί η τιμή του παραγωγού, ώστε να μην πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής. 

Οι βουλευτές 
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Aridea Cup - πρώτη ημέρα προκριματικών, Πρόσκληση τελετής έναρξης.


Χθες Κυριακή διεξάχθηκε η πρώτη φάση των προκριματικών αγώνων του Aridea Cup, Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος tennis για αθλητές και αθλήτριες μέχρι  16 ετών.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας σε συνεργασία με την ΕΦΟΑ διοργάνωσε σχολή διαιτησίας, ώστε να εκπαιδευτούν και άλλοι νέοι διαιτητές, συμβάλλοντας έτσι στην ποιοτική αναβάθμιση των τουρνουά και την ακόμη καλύτερη διοργάνωση του Aridea Cup.

Επίσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ομίλου τις προηγούμενες μέρες προπονήθηκαν οι αθλητές.



"Άνθρωπε μην φοβάσαι την αγάπη" της Βάσως Ρουμελή


Άνθρωπε μην φοβάσαι την αγάπη

Είναι κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται την αγάπη. Δεν βολεύονται πουθενά, ούτε στον παράδεισο ούτε στην κόλαση. Δεν συγκινούνται  με τίποτα και δεν κλαίνε ποτέ. 
Είναι κάποιοι άνθρωποι που νιώθουν ότι γεννήθηκαν δυνατοί για να βασιλέψουν. Έκαναν τάμα ζωής να μην σταθούν σε σταυροδρόμια και να μην προσευχηθούν ποτέ. Η προσευχή άλλωστε είναι για τους κατώτερους ανθρώπους κι αυτοί δεν είναι. 
Το σύμπαν για αυτούς είναι διαχειρίσιμο και προσκυνά τα όνειρά τους.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν τολμάνε να σε κοιτάξουν στα μάτια. Κοιτάνε μονίμως στο πάτωμα ή στον ουρανό. Είναι γιατί δεν τους συμφέρει η αλήθεια και δεν παίζουν ποτέ με αυτή.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν τραγουδάνε για να σμίξουνε τον κόσμο αλλά για να ξεχωρίσουν. Με την αλαζονεία τους λασπώνουν το μέλλον και σμίγουν με την ανυπαρξία. 
Ρυτιδώνεται ο αέρας από σιωπές, φραγές και κακίες. Ένα αλγεινό αμάλγαμα κομπλεξικών συμπεριφορών σε μια πορεία που αποστρέφεται τα συναισθήματα. Για αυτό προτιμούν να είναι συγκεντρωτικοί, δεν συμβιβάζονται και δεν ταπεινώνονται ποτέ. Αντίθετα όμως ξέρουν να εκμεταλλεύονται και να ταπεινώνουν προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός τους.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνώρισαν γεωμετρία. Έμαθαν μόνο για το ημικύκλιο και τις ευθείες. Μα η ζωή είναι γεμάτη κύκλους. Γεννιέται αδιάκοπα όπως και η αγάπη. Ότι αγαπάμε βρίσκεται στην αρχή του πάντα.
Αυτοί οι άνθρωποι κουβαλάν πόνο και θύμισες σκληρές. Θωρακίζονται και βολεύονται σε τελείες και ψέματα. Πονάνε τους άλλους και να καλύψουν κενά και φοβίες. Συνήθως είναι ευφυείς,  οξύνους και με πληθωρικό χιούμορ. Είναι το δήθεν επικάλυμμα τους για να μην έχουν ανάγκη κανέναν. Μα γερνάνε. Έρχεται και σε αυτούς το τέλος, αδειάζουν, πεθαίνουν ως θνητοί, αδιάφοροι.
………………………
Σε αυτούς τους φίλους θα πω,  μην φοβάστε την αγάπη. Ο εγωισμός φυλακίζει και οδηγεί σε νιχιλισμό.
 Η αγάπη ελευθερώνει και εξυψώνει, δεν ζει στις ενοχές και σε ποινές.
 Γεννάει και αναγιεννιέται.
 Δίνει και δεν ξοδεύεται.
 Είναι αλισβερίσι δίχως τέλος.
 Τραγουδά και σφυρίζει χαρούμενα στο φέγγος και στις αυγές. 
Τυλίγει σε  κουρέλια αμύθητους θησαυρούς.
 Η αγάπη δεν φοβάται τον θάνατο,  επαναστατεί, συνομιλεί με αγγέλους και μόνο αυτή κρατά στα χέρια της το σύμπαν. 
Άνοιξε την πόρτα σου άνθρωπε, αρκετά βασανίστηκες μόνος!


Βάσω Ρουμελή

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...