Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

"Άνθρωπε μην φοβάσαι την αγάπη" της Βάσως Ρουμελή


Άνθρωπε μην φοβάσαι την αγάπη

Είναι κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται την αγάπη. Δεν βολεύονται πουθενά, ούτε στον παράδεισο ούτε στην κόλαση. Δεν συγκινούνται  με τίποτα και δεν κλαίνε ποτέ. 
Είναι κάποιοι άνθρωποι που νιώθουν ότι γεννήθηκαν δυνατοί για να βασιλέψουν. Έκαναν τάμα ζωής να μην σταθούν σε σταυροδρόμια και να μην προσευχηθούν ποτέ. Η προσευχή άλλωστε είναι για τους κατώτερους ανθρώπους κι αυτοί δεν είναι. 
Το σύμπαν για αυτούς είναι διαχειρίσιμο και προσκυνά τα όνειρά τους.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν τολμάνε να σε κοιτάξουν στα μάτια. Κοιτάνε μονίμως στο πάτωμα ή στον ουρανό. Είναι γιατί δεν τους συμφέρει η αλήθεια και δεν παίζουν ποτέ με αυτή.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν τραγουδάνε για να σμίξουνε τον κόσμο αλλά για να ξεχωρίσουν. Με την αλαζονεία τους λασπώνουν το μέλλον και σμίγουν με την ανυπαρξία. 
Ρυτιδώνεται ο αέρας από σιωπές, φραγές και κακίες. Ένα αλγεινό αμάλγαμα κομπλεξικών συμπεριφορών σε μια πορεία που αποστρέφεται τα συναισθήματα. Για αυτό προτιμούν να είναι συγκεντρωτικοί, δεν συμβιβάζονται και δεν ταπεινώνονται ποτέ. Αντίθετα όμως ξέρουν να εκμεταλλεύονται και να ταπεινώνουν προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός τους.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνώρισαν γεωμετρία. Έμαθαν μόνο για το ημικύκλιο και τις ευθείες. Μα η ζωή είναι γεμάτη κύκλους. Γεννιέται αδιάκοπα όπως και η αγάπη. Ότι αγαπάμε βρίσκεται στην αρχή του πάντα.
Αυτοί οι άνθρωποι κουβαλάν πόνο και θύμισες σκληρές. Θωρακίζονται και βολεύονται σε τελείες και ψέματα. Πονάνε τους άλλους και να καλύψουν κενά και φοβίες. Συνήθως είναι ευφυείς,  οξύνους και με πληθωρικό χιούμορ. Είναι το δήθεν επικάλυμμα τους για να μην έχουν ανάγκη κανέναν. Μα γερνάνε. Έρχεται και σε αυτούς το τέλος, αδειάζουν, πεθαίνουν ως θνητοί, αδιάφοροι.
………………………
Σε αυτούς τους φίλους θα πω,  μην φοβάστε την αγάπη. Ο εγωισμός φυλακίζει και οδηγεί σε νιχιλισμό.
 Η αγάπη ελευθερώνει και εξυψώνει, δεν ζει στις ενοχές και σε ποινές.
 Γεννάει και αναγιεννιέται.
 Δίνει και δεν ξοδεύεται.
 Είναι αλισβερίσι δίχως τέλος.
 Τραγουδά και σφυρίζει χαρούμενα στο φέγγος και στις αυγές. 
Τυλίγει σε  κουρέλια αμύθητους θησαυρούς.
 Η αγάπη δεν φοβάται τον θάνατο,  επαναστατεί, συνομιλεί με αγγέλους και μόνο αυτή κρατά στα χέρια της το σύμπαν. 
Άνοιξε την πόρτα σου άνθρωπε, αρκετά βασανίστηκες μόνος!


Βάσω Ρουμελή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...