Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Επίσημη πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προς τον κ.Κοτζιά για να παρευρεθεί στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
        
          Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,
Κιν. 6983498377  -   info@popsm.gr   -   www.popsm.gr       


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η                                                                                                        
           
Κ.Υπουργέ Εξωτερικών
Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με εύλογη αγωνία τις ενέργειές σας για την εύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κεντροβαλκανικού κράτους των Σκοπίων. Η λύση της σύνθετης ονομασίας ΜΕ χρήση του όρου «Μακεδονία» που προωθείτε αντιτίθεται στην λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, στα συλλαλητήρια της ομογένειας (Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Ντύσελντορφ, Μόναχο, Στουτγκάρδη. Βιέννη, Λονδίνο, κ.α.), στα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας, αλλά και της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.
Με τις ενέργειές σας ανοίγετε διάπλατα τις πόρτες για αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας και εθνότητας σε ένα σλαβο-αλβανικό κράτος. Ουδέποτε υπήρξε τέτοιος όρος στο παρελθόν. Η συγκατάθεσή σας σε ένα τέτοιο ατόπημα αποτελεί πράξη στοχευμένης εθνογέννεσης και βίαιη αλλοίωση της εθνοτικής σύστασης της ευρύτερης περιοχής. Τα κατά τόπους σλαβοφανή τοπικά γλωσσικά ιδιώματα που ομιλούνται σε περιορισμένες περιοχές της Μακεδονίας δε συνιστούν επ’ ουδενί την επονομαζόμενη «μακεδονική» Γλώσσα που ομιλούν οι σκοπιανοί. Ήταν ένας τρόπος έκφρασης κι επικοινωνίας που αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας με σκοπό την επικοινωνία μεταξύ πληθυσμών που είχαν τις δικιές τους Γλώσσες επικοινωνίας. Η αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας θα δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια και σύγχυση στους δίγλωσσους πληθυσμούς της κεντροδυτικής Μακεδονίας και θα εγείρει αξιώσεις από τους Σκοπιανούς και τους ελάχιστους εν Ελλάδι αυτονομιστές για ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας.
Προσπαθείτε να πείσετε τον Ελληνικό λαό ότι το όνομα δεν έχει σημασία, αν εξαλειφθούν στο Σκοπιανό Σύνταγμα τα άρθρα με αλυτρωτικό χαρακτήρα. Ο γηγενής πληθυσμός των Μακεδόνων διατηρεί με πολλές θυσίες ανέπαφη την ελληνικότητά του στο βάθος των αιώνων. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τα χρόνια της βουλγαρικής Εξαρχίας και του Μακεδονικού Αγώνα, μέχρι τις τρεις βουλγαρικές κατοχές και τον αφανισμό του 80% του πληθυσμού στο βωμό του πανσλαβισμού. Αυτόν τον πανσλαβισμό υπηρετούν οι θέσεις περί σύνθετης ονομασίας με χρήση του όρου «Μακεδονία», διότι η αλλαγή του Συντάγματος θα είναι άνευ ουσίας αν βαφτιστούν οι σλαβο-αλβανοί των Σκοπίων  (με τη δική μας υπογραφή) ως «μακεδόνες».
Κατά καιρούς διασκεδάζετε τις εντυπώσεις μαζί με τους Σκοπιανούς συνδαιτημόνες σας λέγοντας ότι  η μόνη «απόβαση» που μπορεί να κάνουν οι γείτονες είναι τα καλοκαίρια στις παραλίες μας. Το πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι οι συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή και η ανοικτή στήριξη της Τουρκίας σε Σκόπια και Αλβανία δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό για την ειρήνη και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Ακόμη περισσότερο μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι έρχεται η ώρα που θα στραφεί στρατιωτικά προς τα αδέρφια του της δυτικής Θράκης, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στους (δήθεν) «μακεδόνες».
Εκφράζουμε τη βαθιά μας απογοήτευση που δε δεχθήκατε να μας ακούσετε, απορρίψατε τα αιτήματά μας για ακρόαση και αγνοήσατε τη φωνή των γηγενών αυτόχθονων (αληθινών) Μακεδόνων. Πήρατε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς και προωθείτε μια λύση, την οποία δε θα δεχθούμε ποτέ. Αντ’ αυτού πραγματοποιείτε συνεχώς συναντήσεις με τους ψευδο-«μακεδόνες» των Σκοπίων. Ακούτε την άποψη των Σκοπιανών και αγνοείτε επιδεικτικά τους πολίτες της χώρας στην οποία είστε Υπουργός Εξωτερικών, τα συμφέροντα της οποίας οφείλετε να υπηρετείτε. Προσφάτως αποκαλέσατε τη χώρα τους «όμορφη Μακεδονία», ενώ παλιότερα την παρομοιάσατε ως μια νύφη που αναρωτιέται αν στο επίθετό της θα προσθέσει αυτό του ανδρός της. Κατόπιν των ανωτέρω
σ α ς   π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε
στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων (τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση στην Ελλάδα) που θα γίνει στην Αμφίπολη την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 17:00 για να συναντήσετε (επιτέλους) τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Μακεδόνες, να ακούσετε τα παραδοσιακά μας τραγούδια που εκτός των άλλων περιέχουν αιματοβαμμένες ιστορίες των Μακεδόνων αγωνιστών που έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους, να περιεργαστείτε τις Μακεδονικές παραδοσιακές φορεσιές που φωνάζουν ΕΛΛΑΔΑ μέσα από τις κεντημένες παραστάσεις που αποτελούν παράδοση αιώνων, να ψηλαφήσετε τις μακεδονικές πόρπες και να ακούσετε μουσικές που χάνονται στα βάθη των αιώνων.
            Κ.Υπουργέ Εξωτερικών
            Σταματήστε να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των σωβινιστών και των ακροδεξιών κύκλων των Σκοπίων. Ακούστε τον Ελληνικό λαό. Σεβαστείτε τη Ιστορία του τόπου μας και υπηρετήστε τη λαϊκή βούληση. Μην προδώσετε την Ελλάδα. Μην μας προδώσετε. Εμείς οι Μακεδόνες δε θα δεχθούμε ΠΟΤΕ την παραχάραξη της Ιστορίας μας. Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και θα αγωνιζόμαστε για τη δικαίωσή τους.
                                                                                                     Γιαννιτσά 18 Μαΐου 2018

Δυναμική παρουσία του Ο. Α. Αριδαίας στο πρωτάθλημα Ε3 κατηγορίας 16 ετών


Πρώτος στην κατηγορία Αγόρια 16 ετών ο Τάσος Τσελεπής.

Ο αθλητής του Ομίλου μας Τάσος Τσελεπής ήταν ο νικητής του πρωταθλήματος Ε3 στην κατηγορία των 16 ετών που έγινε στη Νάουσα.
 Ο Ο. Α. Αριδαίας είχε δυναμική παρουσία στην διοργάνωση και συμμετείχε με τους αθλητές Τάσο Τσελεπή, Σούση Χρήστο, Σούση Δημήτρη, Τσαρκνιά Άγγελο, Δαμιανίδη Κυριάκο και τις αθλήτριες Λιούγγα Δήμητρα, Ταρασίδου Χρυσούλα, Κεσίδου Μαρίνα και Παντελίδου Στελίνα.


Ανακοίνωση του ΑΣ Προμάχων


Από την διοίκηση του ΑΣ Πρόμαχοι ανακοινώνεται η ανανέωση της συνεργασίας για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, μεταξύ του συλλόγου και του τερματοφύλακα Μπελητάσιου.

Τακτική γενική συνέλευση του Αλμωπού Αριδαίας


ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Αξιότιμε κύριε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας Α.Π.Ο. Αλμωπός Αριδαίας σας προσκαλεί να
τιμήσετε με την παρουσία σας την τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου που θα
γίνει την Κυριακή 20/05/2018 και ώρα 18:30 στο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης
Αριδαίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι
 Απολογισμός αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 (ομάδας και ακαδημιών)
 Διεύρυνση Διοικητικού Συμβουλίου
Η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου η ομάδα να έχει την
καλύτερη δυνατή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας.

Με τιμή
 Το Δ.Σ. του Αλμωπού Αριδαίας

Ανθοέκθεση στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας



Ημερίδα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του ΔΙΕΚ Έδεσσας


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Ημερίδα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του ΔΙΕΚ Έδεσσας την Τετάρτη 16/5/2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας. Η πολυθεματική εκδήλωση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της αποστολής του ΙΕΚ να εντάξει τους αυριανούς αποφοίτους του στην αγορά εργασίας, εφοδιασμένους με κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταπεξέρθουν στην συνεχώς μεταβαλλόμενη και γεμάτη απαιτήσεις εργασιακή πραγματικότητα. Οι καλεσμένοι του ΙΕΚ, αντιπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των σπουδαστών που κατέκλεισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Την ημερίδα προλόγισαν ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ κ. Χρήστου Χριστόδουλος, ο οποίος παρουσιάζοντας τη θεματολογία της εκδήλωσης δεσμεύθηκε στους σπουδαστές πώς το ΔΙΕΚ Έδεσσας θα είναι πάντοτε αρωγός στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, καθώς και η κ. Πέσιου Αθανασία, Διευθύντρια του Millennium Education Center, συνυπεύθυνη για την οργάνωση της πολυσύνθετης αυτής ημερίδας. 

Ακολούθως, η Σύμβουλος Εργασίας κ. Σαπουνά Χριστίνα, ενημέρωσε το ακροατήριο για τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς τρόπους αναζητήσεως εργασίας, χρησιμοποιώντας ως μελέτη περίπτωσης την ηλεκτρονική πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας Job Carrier.

Στη συνέχεια η κ. Σουλή Μαρία-Χριστίνα, HR Recruiter των Ξενοδοχείων SΑΝΙ και IKOS Resort, παρουσίασε τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα εν λόγω πολυτελή ξενοδοχεία, τις συνθήκες εργασίας και την επαγγελματική εξέλιξη των απασχολούμενων σ’ αυτά. Η κ. Σουλή απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες που εκπροσωπεί αποτελούν πόλο έλξης για την εκπόνηση της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του ΙΕΚ.

Με τη σειρά του, παρουσίασε την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αλυσίδα ξενοδοχείων Bluelagoon Princess, ο συντοπίτης μας κ. Συμεωνίδης Χρήστος, ο οποίος περιέγραψε στους καταρτιζόμενους το ξεκίνημα του εργασιακού του βίου, όπου βρισκόταν και αυτός στην ίδια ακριβώς, αγωνιώδης, θέση και πως η συνεργασία με έναν μεγάλο όμιλο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με δέος αλλά αντιθέτως να αποτελεί ευχάριστη πρόκληση για τον καθέναν τους.

Ακολούθως, τη σκυτάλη πήρε ο κ. Παπαδόπουλος Δημήτρης, εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τα δικαιώματα και ευκαιρίες των πολιτών που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σειρά των ομιλητών ολοκληρώθηκε με τον κ. Δημόπουλο Ανδρέα, Σύμβουλο Επιχειρήσεων και Εργασίας και Recruiter μεγάλων οικονομικών funds, με χιλιάδες συνεντεύξεις για πρόσληψη στο βιογραφικό του, ο οποίος και “μάγεψε” τους σπουδαστές με τη μεταδοτικότητα και τις εμπειρίες του. Εξήγησε απλά, ευχάριστα και με διαδραστικό τρόπο στους σπουδαστές, τα σημεία που πρέπει να προσέξουν κατά τη διαδικασία λήψης συνέντευξης για εργασία, καθώς και την ορθή μορφή που πρέπει να έχει το βιογραφικό τους.

Στο κλείσιμο της ημερίδας ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Χρήστου Χριστόδουλος επισήμανε τον κοινό παρονομαστή των ομιλιών όλων των προσκεκλημένων, πως πέρα από τις δεξιότητες και επαγγελματικές αρετές, αυτό που πρέπει να προσέξουν οι καταρτιζόμενοι είναι ο χαρακτήρας τους, η θέληση, το πείσμα, η επικοινωνία και η ομαδική αντίληψη της εργασίας, οι λεγόμενες κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες είναι πλέον απαίτηση των σύγχρονων εργοδοτών.








Παρέμβαση του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή για το χρέος, τη μείωση μισθών, τις συντάξεις και το αφορολόγητο


Παρέμβαση του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή για το χρέος, τη μείωση των μισθών, των συντάξεις και το αφορολόγητο.

3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη



3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη (χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αμφίπολης και την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου. Ραντεβού με την Ιστορία δίνουν χιλιάδες συμπατριώτες μας από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Στη μεγάλη Γιορτή της Μακεδονίας θα συμμετέχουν περίπου 2.500 χορευτές και 140 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές παράλληλες δράσεις (διαγωνισμός φωτογραφίας, περιήγηση στο Μουσείο κτλ).
            Φέτος η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Αμφίπολη έχοντας σημειολογικό χαρακτήρα. Το σταμάτημα των ανασκαφών (από το έτος 2015) του μεγαλύτερου ταφικού μνημείου στα Βαλκάνια δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης του λαού προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ πλανάται πάνω από το Μακεδονικό ταφικό μνημείο, η πολυτέλεια και το μέγεθος κατασκευής του οποίου προδίδουν ότι κρύβει ένα ΜΕΓΑΛΟ μυστικό.
Συνεργιστικά αναμένεται να λειτουργήσει η λαϊκή οργή σχετικά με τους χειρισμούς του Υπουργού Εξωτερικών κ.Κοτζιά στο θέμα της εύρεσης λύσης για ονομασία των Σκοπίων, ο οποίος πρόσφατα αποκάλεσε το γειτονικό κράτος ως «όμορφη Μακεδονία». Προκαλούμε και προσκαλούμε τον κ.Κοτζιά να έρθει στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων την Αμφίπολη για να δει πως είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Μακεδόνες, να αγγίξει τα σύμβολα που φέρουν εδώ και αιώνες οι παραδοσιακές μακεδονικές φορεσιές που βρίθουν από ΕΛΛΑΔΑ και να αφουγκραστεί τον παλμό των αληθινών Μακεδόνων, που περιμένουν από εκείνον να διαφυλάξει (ως οφείλει) την αιματοβαμμένη Ιστορία τους και το μέλλον των παιδιών τους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...