Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΑΣ Πρόμαχοι - ΑΡΗΣ Αμπελειών 2-0 στο μπαράζ παραμονής στην Α1


Κάτω από συνεχή βροχόπτωση, ο ΑΣ Πρόμαχοι πήρε τελικά την νίκη-σωτηρία και κατ΄επέκταση την παραμονή στην Α1 κατηγορία, νικώντας την ομάδα του Άρη Αμπελειών με σκορ 2-0.
Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη της μητέρας ποδοσφαιριστή των Προμάχων, που απεβίωσε σήμερα.
Ο αγώνας είχε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ενσαρκώνουν τη λέξη ντέρμπι, γκολ, κάρτες, δοκάρια και πολύ  δύναμη  και οι δυο αντίπαλοι κατέβαλαν όλες τους τις δυνάμεις για να τον κερδίσουν.
Οι γηπεδούχοι Προμαχιώτες μπήκαν μουδιασμένοι και ασύνδετοι στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να δώσουν χώρο στους επικίνδυνους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια των αντιπάλων τους δημιούργησαν κάποιες καλές προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Στο δεύτερο μέρος, με κάποιες εσωτερικές αλλαγές και με μεγαλύτερη θέληση και πείσμα, ανέκαμψαν και κατάφεραν τελικά να σκοράρουν δυο φορές, να πάρουν τη νίκη και την παραμονή στην κατηγορία εν κατακλείδι.
Οι φιλοξενούμενοι Αμπελειώτες από την άλλη, παρέταξαν ένα αξιόμαχο σύνολο με στρωτό ποδόσφαιρο και κάτω την μπάλα, είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και έχασαν μερικές σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθούν, όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Στο δεύτερο μέρος, φάνηκε ότι τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους  και υποτάχθηκαν στην ορμητική θέληση για τη νίκη των αντιπάλων τους.

Το φιλμ του αγώνα:
1-0 στο 63΄με κτύπημα πέναλτι ο Μίτσκας.
2-0 στο 65΄με δυνατό σουτ ο Χαλιλάη.
Κίτρινες κάρτες: Σαμσούρης(Π), Βουζβούρης(Α), Άτζος(Π), Αβραμίδης(Α).
Κόκκινη κάρτα:  Καλογιάννης(Π).

Πρώτο ημίχρονο:
Στο 10΄κεφαλιά λίγο άουτ από τον Βουζβούρα.
Φάση διαρκείας στην περιοχή των Προμάχων, αλλεπάλληλα σουτ από τους Παπαδόπουλο και Σιδώρη, όμως αποκρούονται από τους αμυντικούς.
Στο 25΄σέντρα από τον Σαμσούρη στην περιοχή των Αμπελειών, πιάνει κεφαλιά ο Ιλ. Μούγιος και η μπάλα στο δοκάρι και απομακρύνεται.
Στο 40΄δυνατό σουτ από τον Σιδώρη στο ύψος της περιοχής και η μπάλα λίγο άουτ.
Δεύτερο ημίχρονο:
Στο 56΄από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Σιδώρης γίνεται κάτοχος της μπάλας, πλασάρει σε κενή εστία αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά λίγο άουτ.
Ο Γ. Νάνος στο 58΄βγαίνει μόνος του τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Ογκανέζωφ, πλασάρει χλιαρά και αναγκάζει τον έμπειρο γκολκήπερ να πραγματοποιήσει θετική επέμβαση.
 Στο 63΄γίνεται το 1-0 με κτύπημα πέναλτι από τον Μίτσκα, πέναλτι που κέρδισε ο Χαλιλάη.
Το 2-0 σημείωσε ο Χαλιλάη με δυνατό σουτ, ύστερα από υπέροχη μπαλιά του Μίτσκα.
Οι φιλοξενούμενοι πιέζουν και χάνουν ευκαιρίες στο 81΄με τον Σιδώρη, όταν σούταρε μόνος του και η μπάλα αποκρούστηκε από τα πόδια των αμυντικών των Προμάχων και στο 83΄, όταν στο μακρινό σουτ του Ζούζουλα, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι των γηπεδούχων και έφυγε άουτ.
Το παιχνίδι έκλεισε με το τελικό 2-0, αφού οι γηπεδούχοι έχασαν δυο ακόμη ευκαιρίες για σκοράρισμα με τους  Γ. Νάνο και Ι. Σέλκο.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους δυο αντιπάλους να αλληλοσυγχαίρονται, ευχόμενοι καλή συνέχεια στην πορεία των ομάδων τους, ενώ στήθηκε τρικούβερτο γλέντι στα αποδυτήρια των γηπεδούχων, γιορτάζοντας τη νίκη και την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Πέλλας.

Από τους Προμαχιώτες διακρίθηκαν οι Μπογδάνης, Γ. Νάνος, Ι. Μούγιος και Μίτσκας.
Από τους Αμπελειώτες ξεχώρισαν οι Σιδώρης, Ζούζουλας, Βουζβούρας και Παπαδόπουλος.
Η διαιτησία του κυρίου Μαυρίδη ήταν άριστη με σωστές και ακριβοδίκαιες υποδείξεις από τους βοηθούς του Κεσίσογλου και Δέλλιο.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: (Προπονητής Κορέλλας) Α. Νάνος, Μπογδάνης, Ιλ. Μούγιος, Μίτσκας(Κωστινάς), Ν. Νάνος, Άτζος, Ι. Σέλκος, Καλογιάννης, Γ. Νάνος(Σατζάκης), Σαμσούρης, Μεσκίνης(Χαλιλάη).
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ: (Προπονητής Πέσιος «Τσάρτας») Ογκανέζωφ, Σαββίδης, Τσαλμάς, Παπαδόπουλος,Βουζβούρης, Mekolli( Τσαβδάρης), Καρράς, Αρβανιτόπουλος, Σιδώρης, Λάτσαρης, Αβραμίδης.




















































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...