Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

"Στον πηγαιμό για τη νύφη". Ελληνικός παραδοσιακός γάμος.



«Στον πηγαιμό για τη...νύφη».
Ο Ελληνικός Παραδοσιακός γάμος αποτελεί μία από τις πιο δυνατές μορφές έκφρασης των εθίμων της Πατρίδας μας. Έθιμα μοναδικά και ιδιαίτερα που μεταβιβάζονται με σεβασμό από γενιά σε γενιά. Ένα σύνολο τελετουργικών πράξεων που, ως δρώμενα, έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, συνοδεύονται δε, πάντα από μουσική και χορό και θυμίζουν στην εφαρμογή τους τη δομή ενός αρχαίου δράματος. Μέσα από τις διαδικασίες της τέλεσης ενός γάμου επιβίωσαν ως τις μέρες μας μελωδίες, βήματα, στίχοι τραγουδιών, συμβολισμοί, φορεσιές, κοσμήματα, ήθη και έθιμα. 

Ο θεσμός του παραδοσιακού θρησκευτικού γάμου επιβιώνει μέχρι σήμερα δυναμικά στα εντόπια χωριά του Δήμου Αλμωπίας (Γαρέφι-Πρόμαχοι), προσφέροντας στιγμές συγκίνησης που δημιουργούν αναμνήσεις για μια ζωή. 

Την ημέρα του γάμου (Κυριακή), μια χαρμόσυνη πομπή ξεκινάει από το σπίτι του γαμπρού συνοδεία συγγενών και φίλων. Όλοι μαζί, κάτω από τους ήχους των χάλκινων πνευστών (πατινάδα), αυθεντικής Μακεδονικής μουσικής, διασχίζουν τα σοκάκια του χωριού (Πρόμαχοι) εν πομπή, περνώντας από το πατρικό σπίτι της νύφης από όπου κι ο γαμπρός παραλαμβάνει τη νύφη, ακολουθώντας ως μελλόνυμφοι πια, τον δρόμο για την εκκλησία.

Αυτή την Κυριακή (20-09-2015), δύο νέα παιδιά με καταγωγή τα χωριά, Γαρέφι (γαμπρός) και Πρόμαχοι (νύφη) του Δήμου Αλμωπίας, ένωσαν τη ζωή τους στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου & Ευαγγελιστού Ματθαίου, στο Παραδοσιακό Άνω Γαρέφι Πέλλας. Σας ευχόμαστε ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ και καλούς απογόνους!

Ορχήστρα: Μακεδονικός Ήχος.

Η Μακεδονία ΕΙΝΑΙ Ελλάδα!!!



ΠΗΓΗ...
.http://www.paradosiakosgamos.com/
https://www.youtube.com/watch?v=7bYzSSkuedw
http://paradosiakos-garefeiou.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html

Ζημιά από παγετό στην καλλιέργεια κερασιάς σε όλα τα αγροκτήματα των κοινοτήτων του Δήμου Αλμωπίας



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Θεμα : «  Ζημιά από  παγετό  στην καλλιέργεια κερασιάς σε όλα τα αγροκτήματα των κοινοτήτων του Δήμου Αλμωπίας   »

   Κύριε υπουργέ,

      Ο Δήμαρχος Αλμωπίας συνοδευόμενος από τους κατά τόπους προέδρους κοινοτήτων του Δήμου μας,  επισκέφθηκαν τα αγροκτήματα και διαπίστωσαν από κοινού την τεράστια ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες   κερασιάς. Επιτόπιους ελέγχους διενήργησε στα αγροκτήματα των κοινοτήτων του Δήμου Αλμωπίας και η  προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μαρία Παπά η οποία διαπίστωσε την καταστροφή.                                                                                                                                              

Θα θέλαμε να σας  γνωρίσουμε  ότι  μετά και τον παγετό που σημειώθηκε την νύχτα της  16ης προς 17ης Απριλίου 2020, το αποτέλεσμα ήταν η ολική καταστροφή της καλλιέργειας της κερασιάς, στις  ποικιλίες πρώιμες και μέσο πρώιμες ( sweet Early, Early Lorry, Red Giant, Τσολακέικα, Sabrinna, Crystalina κ.α ). Να σημειωθεί ότι το πρώτο πλήγμα των καλλιεργειών ήταν ο παγετός κατά την περίοδο 17-20 Μαρτίου 2020.

Στις 16 Απριλίου οι κερασιές ήταν σε πλήρη ανθοφορία σε όλο το εύρος των εκτάσεων του Δήμου Αλμωπίας. Ο δεύτερος αυτός παγετός είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή όλων των ανωτέρω ποικιλιών κερασιών σε ποσοστό που αγγίζει το 100%. Με δεδομένο ότι στο Δήμο Αλμωπίας η κυριότερη καλλιέργεια είναι αυτή της κερασιάς, το εισόδημα των αγροτών στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή.
Λόγω της κατάστασης που έχει επέλθει η χώρα από τον κορωνοϊό (οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο) και τα συνεχή αντίξοα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, παγετός), είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξει αναγγελία ώστε οι παραγωγοί-αγρότες να μπορέσουν άμεσα να υποβάλλουν τη δήλωση ζημίας.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2020 δεν δίδεται το δικαίωμα επιλογής κατηγορίας ασφαλιστικής εισφοράς στον παραγωγό, ούτε και προαιρετικής ασφάλισής του, αλλά υποχρεούται στην καταβολή υψηλότερης εισφοράς, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την καταβολή της ασφάλισης από τον αγρότη. Σε συνδυασμό με την ολική καταστροφή της παραγωγής, η οικονομική κατάσταση των αγροτών είναι χείριστη και αυτό συνεπάγεται αντίστοιχη δυσχέρεια στο Δήμο Αλμωπίας. Άρα επιτακτική είναι η ανάγκη σχετικής αναγγελίας από τον ΕΛΓΑ.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.
                            Με  εκτίμηση
                                   
                                                                                              Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

                                                                                              Μπάτσης Χρήστος

Πρόγραμμα για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2020



ΑΜΕΣΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2020
Στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2020, η υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται έως τις 14/05/2020 για τη δράση 3.1. «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών) και έως τις 18/05/2020 για τη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών).


 ΔΡΑΣΗ 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών) σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 137/102856 / 14-4-2020 Υπουργική Απόφαση

Οι δικαιούχοι της δράσης είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι θεωρημένου, σε ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου, οι  οποίοι διατηρούν στην μελισσοκομική τους εκμετάλλευση τουλάχιστον 20 κατεχόμενες κυψέλες  (δηλαδή κυψέλες διαχείμασης, που δηλώνονται κάθε έτος από τις 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου ).

Οι μελισσοκόμοι σύμφωνα με το πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα να αντικαταστήσουν το 10% των κατεχομένων κυψελών τους με καινούργιες και να ενισχυθούν γι΄ αυτό. Η αξία της κάθε κυψέλης αντικατάστασης καθορίζεται μέχρι του ποσού των τριάντα ευρώ (30,00€).
Το τελικό ποσό ενίσχυσης της δράσης θα οριστεί μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης από το Υπ.Α.Α.Τ. αφού συγκεντρωθούν τα τελικά στοιχεία των δικαιούχων και του συνολικού αριθμού  των κυψελών ενίσχυσης.

Η  ημερομηνία αγοράς των κυψελών αντικατάστασης για το έτος 2020 ορίζεται έως 20-5-2020

Τα τιμολόγια αγοράς κατατίθενται πρωτότυπα εκτός από την περίπτωση  που ο δικαιούχος είναι υποχρεωμένος από τον ΚΦΒ&Σ να τηρεί τα πρωτότυπα παραστατικά στο αρχείο του.
Σε αυτήν την περίπτωση προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 όπου να αναγράφει  την  υποχρέωση αυτή και  κατατίθενται νομίμως επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των παραστατικών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Επί των πρωτότυπων παραστατικών τιμολογίων αγοράς  αναγράφεται ή τίθεται σφραγίδα με την εξής φράση «Έχει επιχορηγηθεί στο πλαίσιο του Καν (ΕΚ)1308/2013 “Δράση Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, έτους 2020 (2020 ή 2021 ή 2022 αντίστοιχα)”». Η εν λόγω αναγραφή ή σφράγιση προηγείται της έκδοσης και επικύρωσης ή θεώρησης του φωτοαντιγράφου της παραγράφου2.

Οι μελισσοκόμοι στις κυψέλες αντικατάστασης, (η αγορά των οποίων επιχορηγείται στο πλαίσιο της παρούσας) θα πρέπει να αναγράφουν σε εμφανές σημείο, με αναπόσπαστο ή/και ανεξίτηλο τρόπο “Καν. 1308/13 – 2020 (ή 2021 ή 2022 αντίστοιχα για κάθε έτος εφαρμογής) ”

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη δράση 3.1. (Αντικατάσταση κυψελών) είναι:
Αίτηση και Υπ. Δήλωση
Φωτοτυπία βιβλιαρίου τράπεζας
Τιμολόγιο αγοράς κυψελών με εξοφλητική απόδειξη και αποδεικτικό ηλεκτρονικής πληρωμής
(ημερομηνία αγοράς κυψελών έως 20/5/20)

Κατάθεση αιτήσεων (δικαιολογητικών)  έως 14/5/20


ΔΡΑΣΗ 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”, σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 138/102859 / 14-4-2020 Υπουργική Απόφαση

Οι δικαιούχοι της δράσης είναι:
α) φυσικά πρόσωπα, κάτοχοι θεωρημένου και εν ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 370910/14-5-2001 (Β΄ 642) απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, που διατηρούν μελισσοκομική εκμετάλλευση με τουλάχιστον 110 «κατεχόμενες κυψέλες» όπως αυτές ορίζονται στην παράγραφο 6 και εντάσσονται σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις:
αα) «επαγγελματίες αγρότες», όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 παράγραφος 1α του ν. 3874/2010, οι οποίοι δηλώνουν τουλάχιστον ακαθάριστη αξία της συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 €,
ββ) «επαγγελματίες αγρότες», όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 παράγραφος 1α του ν. 3874/2010, οι οποίοι υπέβαλλαν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης – Δήλωση ΟΣΔΕ ή/και εντάχθηκαν στο καθεστώς των νέων αγροτών ή/και εγγράφηκαν ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα, για πρώτη φορά εντός των δύο
προηγούμενων ημερολογιακών ετών, από το έτος υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση,
γγ) συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), οι οποίοι δηλώνουν τουλάχιστον ακαθάριστη αξία της συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 €,

β) νομικά πρόσωπα, κάτοχοι θεωρημένου και εν ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 370910/14-5-2001 (Β΄ 642) απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, που διατηρούν μελισσοκομική εκμετάλλευση με τουλάχιστον 110 «κατεχόμενες κυψέλες» με ακαθάριστη αξία συνολικής ετήσιας γεωργικής παραγωγής 8.000 Ευρώ και απαρτίζονται από επαγγελματίες αγρότες οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην δράση ως μεμονωμένοι μελισσοκόμοι,

Η υλοποίηση της δράσης, προϋποθέτει ότι οι μελισσοκόμοι μετακινούν κατά τη διάρκεια εκάστου μελισσοκομικού έτους τουλάχιστον το 40% των κατεχομένων κυψελών που δηλώνουν, σε μία μετακίνηση ή περισσότερες, με τη χρήση:
α) ιδιόκτητων μελισσοκομικών ή αγροτομελισσοκομικών αυτοκινήτων (ΦΙΧ), ή/και
β) φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης (ΦΔΧ), ή/και
γ) πλοίων ή ιδιωτικών σκαφών,  σε απόσταση μεγαλύτερη ή ίση των 50 χιλιομέτρων

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν ενίσχυση μόνο για τον αριθμό των κυψελών που μετακινούν. Ο αριθμός των κυψελών που ενισχύονται, δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των κατεχομένων κυψελών που διαθέτει – δηλώνει ο δικαιούχος.

Για το μελισσοκομικό έτος 2020, πρώτο έτος εφαρμογής της παρούσας, ενισχύονται μόνο οι μετακινήσεις που πραγματοποιούνται κατά την εαρινή – θερινή περίοδο μετακινήσεων.

Εαρινή – Θερινή περίοδος μετακινήσεων: Αφορά μετακινήσεις οι οποίες δηλώνονται από 1η Ιανουάριου έως 10η Φεβρουαρίου κάθε μελισσοκομικού έτους και πραγματοποιούνται από την 11η Φεβρουαρίου μέχρι και την 20η Ιουνίου του αντίστοιχου μελισσοκομικού έτους. Για μετακινήσεις που δεν έχουν δηλωθεί το παραπάνω διάστημα, λόγω μη υπαιτιότητας του δικαιούχου, ενισχύεται η μετακίνηση  από την ημέρα υποβολής της αίτησης και μετά έως τις 20 Ιουνίου.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη δράση  3.2 (μετακινήσεις μελισσοσμηνών) είναι :
2 Αιτήσεις (Υποδείγματα 2 και 5) και Υπ. Δήλωση
Φωτοτυπία βιβλιαρίου τράπεζας
Εκκαθαριστικό (το πιο πρόσφατο)
Βεβαίωση επαγγελματία αγρότη (κατάθεση έως 20/6/20)
Άδεια κυκλοφορίας φορτηγού (αν υπάρχει)
Δελτία Αποστολής ή Φορτωτικές: επιλέξιμες μετακινήσεις από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ως 20/6/20.

Κατάθεση αιτήσεων (δικαιολογητικών) έως 18/05/2020

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των προγραμμάτων μελισσοκομίας κατατίθενται στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην Τ.Θ. 60705 Θέρμη Θεσσαλονίκης Τηλέφωνο επικοινωνίας  2310 471544, 471110 (εσωτ.101,104) και e-mail : kmkmakedonias@gmail.com

Το Κέντρο Μελισσοκομίας έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ηλεκτρονικά, σε όποιον μελισσοκόμο το ζητήσει,  τα σχετικά έντυπα. Οι μελισσοκόμοι στη συνέχεια μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε ταχυδρομικά,  είτε με παράδοση στο γραφείο του Κέντρου Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας, αφού είναι όλα συμπληρωμένα, ώστε να μην χρειάζεται να παραμένουν στο χώρο του Κέντρου, για αποφυγή συνωστισμού.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας παραμένει στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, εξυπηρέτηση και διευκόλυνση. Η υπάλληλος Αικατερίνη Καλαϊτζίδου (Γεωπόνος ΔΑΟΚ Πέλλας) τηλ.2381351398 και 6997026331.
                                                              ΜΕΠ                                                                                                                                                    
                                                    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

                                                                                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

Απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ανακοινώνεται ότι
οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
μπορούν μέχρι τις 10 Μαΐου
να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση 
στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr),

"Δε σας έχουμε ξεχάσει". Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας & Κύπρου


Δε σας έχουμε ξεχάσει – Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας & Κύπρου: Video για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του. 
Δε σας έχουμε ξεχάσει 14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώνουν τις φωνές τους για να ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο. 
Το προλογικό σημείωμα 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση, υπερηφάνεια και ελπίδα σας παρουσιάζουμε ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο “Δε σας έχουμε ξεχάσει”, που δημιουργήσαμε εν μέσω κρίσης Covid-19, για να ενδυναμώσουμε τους μαθητές των σχολείων. 
14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώσαμε τις φωνές μας, για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του. 
Το τραγούδι πέρα από τη δημόσια παρουσίασή του, αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας- δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Διδακτόρισσα Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φαρμάκη Στυλιανή, η οποία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της. 
*Το έργο υποστηρίχθηκε από από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «Υποτροφίες ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Υποψηφίων Διδακτόρων» (Αριθμός Υποτροφίας:560). 

Ερμηνεύουν το τραγούδι κατά σειρά εμφάνισης οι Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας και Κύπρου 
Καπλάνης Κωνσταντίνος 
Ιωάννου Μαριλένα 
Χυδίρογλου Λεμονιά 
Κασσά Μαρία 
Κολοκοτρώνη Ζωή 
Φαρμάκη Στυλιανή 
Λεοντίου Άντρη 
Γιαννέλου Ευαγγελία 
Τσώνη Πολυξένη 
Μπαγιώκη Μαρία 
Σκραπαλή Φωτεινή 
Σκουμή Αλεξάνδρα 
Χάρου Βασιλική 
Μαργαρίτη Έλενα 

Συντελεστές 
Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Φαρμάκη Στυλιανή, Κυριαζής Γιώργος Στίχοι: Φαρμάκη Στυλιανή, Καπλάνης Κωνσταντίνος 
Κιθάρα: Κυριαζής Γιώργος 
Μονταζ: Τόμτσης Γιάννης 
Παραγωγή: Φαρμάκη Στυλιανή 




πηγή...https://www.especial.gr/de-sas-exoume-ksexasei-sxolikoi-koinwnikoi-leitourgoi-elladas-kai-kuprou-video/?fbclid=IwAR0VP-8Ge8GvLjTYWeu_TjvP_EOp74vfObRnaCiQBa0gkAo2roo_bAFQrbs

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...