Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

"Δε σας έχουμε ξεχάσει". Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας & Κύπρου


Δε σας έχουμε ξεχάσει – Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας & Κύπρου: Video για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του. 
Δε σας έχουμε ξεχάσει 14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώνουν τις φωνές τους για να ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο. 
Το προλογικό σημείωμα 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση, υπερηφάνεια και ελπίδα σας παρουσιάζουμε ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο “Δε σας έχουμε ξεχάσει”, που δημιουργήσαμε εν μέσω κρίσης Covid-19, για να ενδυναμώσουμε τους μαθητές των σχολείων. 
14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώσαμε τις φωνές μας, για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του. 
Το τραγούδι πέρα από τη δημόσια παρουσίασή του, αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας- δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Διδακτόρισσα Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φαρμάκη Στυλιανή, η οποία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της. 
*Το έργο υποστηρίχθηκε από από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «Υποτροφίες ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Υποψηφίων Διδακτόρων» (Αριθμός Υποτροφίας:560). 

Ερμηνεύουν το τραγούδι κατά σειρά εμφάνισης οι Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας και Κύπρου 
Καπλάνης Κωνσταντίνος 
Ιωάννου Μαριλένα 
Χυδίρογλου Λεμονιά 
Κασσά Μαρία 
Κολοκοτρώνη Ζωή 
Φαρμάκη Στυλιανή 
Λεοντίου Άντρη 
Γιαννέλου Ευαγγελία 
Τσώνη Πολυξένη 
Μπαγιώκη Μαρία 
Σκραπαλή Φωτεινή 
Σκουμή Αλεξάνδρα 
Χάρου Βασιλική 
Μαργαρίτη Έλενα 

Συντελεστές 
Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Φαρμάκη Στυλιανή, Κυριαζής Γιώργος Στίχοι: Φαρμάκη Στυλιανή, Καπλάνης Κωνσταντίνος 
Κιθάρα: Κυριαζής Γιώργος 
Μονταζ: Τόμτσης Γιάννης 
Παραγωγή: Φαρμάκη Στυλιανή 




πηγή...https://www.especial.gr/de-sas-exoume-ksexasei-sxolikoi-koinwnikoi-leitourgoi-elladas-kai-kuprou-video/?fbclid=IwAR0VP-8Ge8GvLjTYWeu_TjvP_EOp74vfObRnaCiQBa0gkAo2roo_bAFQrbs

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...