Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα για Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους του Δήμου Ελασσόνας από τη ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας.



Κάλεσμα για Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους του Δήμου Ελασσόνας από τη ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας.

 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας, καλεί τους συμπολίτες μας, να συμμετέχουν σε πρόγραμμα βοήθειας για τους συνανθρώπους μας, από τον Δήμο Ελασσόνας, που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς, δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμο Ελασσόνας, τα είδη που μπορούν να προσφερθούν, προς τους συνανθρώπους μας, είναι τα εξής:

1. Ατομικές συσκευασίες (λόγω COVID-19) σε τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο όπως:

Μέλι, Μαρμελάδες, Κρουασάν, Τσουρεκάκια, Κριτσίνια, Παξιμάδια, Μπισκότα, Κουλούρια, Κονσέρβες και άλλα συναφή είδη

2. Ατομικοί μικροί χυμοί , Γάλατα εβαπορέ (κονσέρβα)

3. Μεγάλες συσκευασίες νερά

4. Απολυμαντικά , Καθαριστικά, Είδη Προσωπικής Υγιεινής, Μάσκες

Γάντια

Χώρος συγκέντρωσης των προϊόντων, ορίζεται το Ξενιτίδειο Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας, Λεωφόρος Ξενιτίδη 13, από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 έως και την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, κατά τις ώρες 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

 

Με 17 σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει το νοσοκομείο Έδεσσας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 


12/03/2021

 

Με 17 σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει το νοσοκομείο Έδεσσας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

Με 17 σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα προμηθεύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το νοσοκομείο της Έδεσσας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Τα μηχανήματα καλύπτουν σειρά αναγκών των κλινικών του νοσοκομείου Έδεσσας, που παρέχει υπηρεσίες υγείας σε 140.000 συμπολίτες μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, με σύγχρονα μηχανήματα, που θα διευκολύνουν το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών και θα βελτιώσουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους έχουμε εξοπλίσει και ενισχύσει όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα φροντίσαμε για επιπλέον μέσα και προσωπικό, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής, καθώς απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των πολιτών, ανεξάρτητα από την πανδημία. Τα σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα που αποκτούν οι μονάδες υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργούν ένα σύγχρονο περιβάλλον και ένα ισχυρό σύστημα υγείας στην περιοχή μας για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα 17 μηχανήματα με τα οποία προμηθεύει το νοσοκομείο Έδεσσας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

1. Οφθαλμολογική κλινική - Μηχάνημα φακοθρυψίας, για την διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων καταρράκτη.

2. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - Φορητός υπερηχοτομογράφος για τη διάγνωση ασθενών της ΜΕΘ που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

3. Ουρολογική κλινική - Ουρολογικός πύργος για τη διεύρυνση των εξετάσεων της κλινικής.

4. Ακτινολογικό τμήμα - Φορητό ακτινολογικό μηχάνημα.

5. Ε.Ι. Γυναικομαιευτικής - Υπερηχοτομογράφος γυναικολογικής χρήσης.

6. Ακτινολογικό τμήμα - Ακτινολογικό αναλογικό μηχάνημα.

7. Χειρουργεία - Χειρουργική τράπεζα.

8. Οφθαλμολογική κλινική - Κλίβανος οφθαλμολογικών εργαλείων για την αποστείρωση των εργαλείων.

9. Ε.Ι. Ουρολογικής κλινικής - Υπέρηχος ουρολογικής χρήσης.

10. Αναισθησιολογικό - Συσκευή ξηράς θέρμανσης ορών και βιολογικών υγρών (αίμα - πλάσμα).

11. Γυναικομαιευτική κλινική - Κολποσκόπιο με κάμερα και οθόνη συνοδευόμενο με γυναικολογικό boom για τις ανάγκες προληπτικού ελέγχου (test pap).

12. Γυναικομαιευτική κλινική - Υστεροσκόπιο για διενέργεια επεμβατικών υστεροσκοπήσεων.

13. Γυναικομαιευτική κλινική - Ηλεκτροκίνητη κλίνη τοκετού βαρέως τύπου πολλαπλών θέσεων.

14. Χειρουργεία - Δύο σκιαλυτικές λυχνίες LED με έναν δορυφόρο για χειρουργική χρήση.

15. Οφθαλμολογική κλινική - Χειρουργική τράπεζα για τις χειρουργικές ανάγκες της οφθαλμολογικής κλινικής.

16. Οφθαλμολογική κλινική - Σχισμοειδής λυχνία.

17. Οφθαλμολογική κλινική - Χειρουργικό μικροσκόπιο.

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη Πυροσβεστικής

 


Έδεσσα, 11 Μαρτίου 2021

 

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη Πυροσβεστικής – Στόχος η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και η Πρόληψη  

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη και συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας Γιώτη Ζώη, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αλληλο-ενημέρωση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών και πυρκαγιών. Δεδομένης της υγειονομικής κρίσης συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα συνεργασιών μεταξύ της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής. Ακόμη, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021 που ξεκινά σε λίγες ημέρες εντός του Απριλίου.

 

Ειδικότερο θέμα της συνάντησης ήταν οι πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στη Λίμνη Βεγορίτιδα που αποτελούν ένα οικολογικό έγκλημα το οποίο χρειάζεται να λάβει τέλος, με τους υπεύθυνους να λογοδοτούν στην Ελληνική δικαιοσύνη. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε τη δημιουργία ενός Κλιμάκιου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρατηρητηρίου, σε κατάλληλο σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης, ώστε να είναι εφικτή η καλύτερη φύλαξη της περιοχής. Όπως επισήμανε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, για τη λειτουργία του κλιμάκιου ο Δήμος Έδεσσας προτίθεται να παραχώρηση χώρο  και μπορεί να υπάρξει και συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και Πυροσβεστικών υπηρεσιών. Ο τοπικός επιχειρησιακός μηχανισμός παραμένει πάντοτε σε ηλό επίπεδο ετοιμότητας και σε αυτό συμβάλλουν τα στελέχη, που εργάζονται πάντοτε με αίσθημα ευθύνης και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Επενδύουμε στην πρόληψη που η εμπειρία δείχνει ότι είναι η καλύτερη πρακτική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών όταν συμβούν».    

Εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης τάφρου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

 


12/03/2021

 

Εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης τάφρου  στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

Εργασίες για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη τάφρου  στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

      Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης τάφρου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ύψος της επιχείρησης «Αναμνήσεις» , περίπου 700 μέτρα μετά  τον Ι/Κ της παράκαμψης Παραλίμνης προς Γιαννιτσά και σε μήκος 300 μέτρα.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να  πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 16/03 έως και την Παρασκευή 19/03/2021 ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ..

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  για  την ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.

Δελτίο Τύπου Σύριζα Αλμωπίας



 ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ :  Κατανεμήθηκαν οι ρόλοι του νέου  11μελούς  συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας. 

Έπειτα απο την μεγάλη  συμμετοχή των μελών στις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αριδαία την 08/02/21 ( στην οποία συμμετείχαν περί τα 200 μέλη) εκλέχθηκε 11μελές συντονιστικό όργανο.

 Στην τηλεδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε την 11/03/21 κατανεμήθηκαν οι ρόλοι των μελών ως εξής:  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : ΤΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ( ΛΥΠΙΡΙΔΗΣ)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΝΔΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΓΕΙΑΣ : ΣΑΚΗΣ ΣΑΠΑΚΟΛΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ :

ΘΑΝΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΛΑΓΟΥΔΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ : ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΝΔΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΤΣΗ

ΤΑΜΙΑΣ : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...