Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

1η Μαρτίου - Στάση Εργασίας ΟΕΝΓΕ. Δελτίο Τύπου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας


     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στην πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει για την 1η Μαρτίου 2018 η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας – ΟΕΝΓΕ, και καταγγέλλει την πολύμηνη καθυστέρηση της δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαιώνει την προσφυγή της ΟΕΝΓΕ ενάντια στις κυβερνητικές μισθολογικές περικοπές του 2012. 
     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί άμεση δημοσίευση της απόφασης και ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών των νοσοκομειακών γιατρών από το 2010 μέχρι και σήμερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
   Αποστολίδης Χαράλαμπος                                                                                                                                                                   
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Σανίδας Αργύρης

Γιάννης Σηφάκης : Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης στην Πέλλα για κοινή εμπορία των προϊόντων


Γιάννης Σηφάκης : Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης για να εμπορεύονται τα προϊόντα τους από κοινού 14 (αρχικά) αγροτικοί συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών της Πέλλας
Πρώτη συνάντηση με παρουσία του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη
Προωθούνται οι εμπορικές συμπράξεις στον αγροτικό τομέα και στην Πέλλα 
Διακριτός ο ρόλος του ΣΕΑΣ που συντονίζει 38 συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών
Η ανάγκη συνεννόησης των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών προκειμένου να συγκεντρώνουν ( κατά το δυνατόν) και να εμπορεύονται από κοινού τα αγροτικά τους προϊόντα οδήγησε τους πρώτους 14 συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών σε σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε η ίδρυση κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης με μέλη συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών της Πέλλας. 
Τα μέλη θα τιμολογούν προς την κλαδική οργάνωση ( τμήμα ή όλη την ποσότητα των αγροτικών προϊόντων τους ) η οποία θα συνάπτει εμπορικές συμφωνίες στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.
Παρόντες στην αρχική σύσκεψη οι πρόεδροι των 14 συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, ο Χρήστος Γιαννακάκης ( προσωρινός πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) και ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς.
Παρών και ο Γιάννης Σηφάκης που τόνισε την ανάγκη οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών της Πέλλας, παρά τις υφιστάμενα προβλήματα και  παθογένειες τους, να συνεργαστούν εμπορικά για να συγκεντρώνονται ποσότητες προϊόντων που θα επιτρέπουν, μαζί με άλλες αντίστοιχες οργανώσεις από περιοχές που παράγουν ομοειδή προϊόντα ( Ημαθία, Πιερία, Κοζάνη κλπ), να επιδιώξουν εμπορικές συμφωνίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό προς όφελος των αγροτών. Τα προβλήματα της παραγωγής του 2017 και των τιμών των προϊόντων στην αγορά οδηγούν μονοσήμαντα σε ενίσχυση της οργάνωσης, νέες οργανώσεις αγροτών και εμπορικές συμπράξεις.
Παρότρυνε τους συνεταιριστές να προχωρήσουν με αρχές, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα στην ίδρυση της νέας οργάνωσης με στόχο από φέτος να αρχίσουν να κάνουν κοινές εμπορικές πράξεις. Μόνο έτσι θα διεκδικηθεί η διείσδυση των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας στις ποιοτικές και απαιτητικές αγορές.
Θα αποκτηθούν από όλους τους συνεταιρισμούς – μέλη οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις και θα οργανωθούν κοινές πωλήσεις.
Πρέπει ακόμη να επιδιωχθούν κοινά επιχειρησιακά προγράμματα, αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών συσκευαστηρίων και μεταποίησης καθώς και προγράμματα ίδρυσης τυποποίησης και συσκευασίας για να μην πωλούνται «χύμα» τα προϊόντα της Πέλλας.    

Διακοπή των μαθημάτων σήμερα 26/02/2018 σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας


 Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2 . Τις κρατούσες έκτακτες καιρικές συνθήκες
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Την διακοπή των μαθημάτων σήμερα 26/02/2018 στις παρακάτω σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας , ήτοι: Δημοτικό Σχολείο Νότιας, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Περίκλειας, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Θεοδωρακείου , Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σαρακηνών, όπως επίσης και ο Παιδικός Σταθμός Περίκλειας.


Εφιστούμε την προσοχή όλων των σχολικών κοινοτήτων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης , κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων και για την αποφυγή ατυχημάτων , οι μαθητές να παραμένουν εντός των κτιρίων.  

 O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
α.α.

ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Ανακοίνωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας.
Επίσης, ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επιφυλακή με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να υπάρξει μέριμνα για τον καθαρισμό των δρόμων, ιδιαίτερα σε περιοχές που σημειώνεται χιονόπτωση.
Την ίδια στιγμή, τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας βρίσκονται ήδη στο οδικό δίκτυο και προχωρούν σε ρίψη αλατιού, όπου αυτό είναι αναγκαίο.
Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...