Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την περιοχή από σήμερα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 26/02/2022

 

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την περιοχή από σήμερα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Λόγω του νέου καιρικού συστήματος, που θα πλήξει την Κεντρική Μακεδονία, από απόψε το βράδυ και για τουλάχιστον 24 ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τις χιονοπτώσεις από χαμηλό υψόμετρο, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων, για προσοχή στις δραστηριότητές τους και για πιστή τήρηση των οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, συνολικά η Κεντρική Μακεδονία θα πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα. Αρχικώς από σήμερα το απόγευμα προβλέπονται ισχυροί άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως και καταιγίδες ειδικά στα παραθαλάσσια τμήματα. Λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων είναι πιθανό να προκύψουν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές παράκτιες περιοχές, αλλά και σε περιοχές όπου διέρχονται ρέματα και χείμαρροι.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται τα φαινόμενα να συνοδευτούν και από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αλλά κι από χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Για το λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συστήνει την αποφυγή των περιττών μετακινήσεων, τον εξοπλισμό των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες και την κίνηση των οχημάτων με χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή, τόσο στις εθνικές, όσο και στις επαρχιακές οδούς.

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι στο σύνολό του ήδη σε διαρκή επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ήδη τα μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουν τους πολίτες όπου χρειαστεί, ενώ έχουν διατεθεί μηχανήματα τόσο για την κάλυψη των αναγκών στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας, όσο και στους Δήμους για να παρέμβουν άμεσα όπου παραστεί ανάγκη καθαρισμού δρόμων από φερτές ύλες, καθαρισμού ρεμάτων και φρεατίων και άντλησης υδάτων.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη της κακοκαιρίας λεπτομερώς από τα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και από τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο Twitter (@EMY_HNMS).

Παρακαλούνται επίσης οι πολίτες να λαμβάνουν υπόψη τους τα Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...