Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Έγκριση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του κέντρου της Αριδαίας

 


Αριδαία, 13/05/2021

Θέμα: Έγκριση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του κέντρου της Αριδαίας

Η Δημοτική Αρχή προχωράει σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση, με στόχο τη βελτίωση ζωής των Δημοτών.  Εγκρίθηκε χθες από το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, ο ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του κέντρου της Αριδαίας, συνολικού ποσού 69,330€.

Η ανάπλαση του κέντρου της Αριδαίας αποτελεί ένα αξιόλογο αρχιτεκτονικό έργο γιατί θα έχει ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία και η λειτουργία του, ό όγκος του, η θέση του και η χρήση του έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής αλλά και στην ευρύτερη εικόνα του δημόσιου χώρου στην πόλη της Αριδαίας.

Η περιοχή  που περιγράφεται ως κέντρο της πόλης της Αριδαίας και προτείνεται η ανάπλαση του είναι εμβαδού 24 στρ. και ορίζεται από:

1)    την πλατεία Σέτσκου

2)    την πλατεία ΙΚΑ

3)    την οδό Κύπρου από το ύψος της Πλατείας Σέτσκου έως το τέρμα του πεζοδρόμου,

4)    τις οδούς που περικλείουν την Πλατεία Σέτσκου,

5)    τις οδούς γύρω από το χαρακτηρισμένο ως χώρο πρασίνου στη Λοχ. Πασσιά με το χώρο πρασίνου καθώς και άλλα παρακείμενα σημεία της πόλης.

 

Η ανάπλαση του κέντρου της Αριδαίας έχει ως στόχο:

ü Την δημιουργία ενός άρτια λειτουργικού χώρου,

ü Την κάλυψη των αναγκών των μονίμων κατοίκων για ελεύθερους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, με πάρκα, πράσινο, παιδότοπους, ψυχαγωγία, αθλητισμό, πολιτισμό, μορφωτικές δραστηριότητες κλπ.,

ü Τον αποκλεισμό της κίνησης των οχημάτων στα τμήματα που είναι χαρακτηρισμένα πεζόδρομοι ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους δημότες ως χώρος πρασίνου και αναψυχής,

ü Την εφαρμογή αρχιτεκτονικών λύσεων που θα ευνοούν την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων,

ü Την εφαρμογή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, φιλικών στους πολίτες- χρήστες,

ü Να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα τόσο στην ηµερήσια όσο και στην νυκτερινή εικόνα των προς μελέτη περιοχών  µέσω του φωτισµού της.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα αναβάθμισης του κέντρου της Αριδαίας με μελετημένο σχεδιασμό, που δημιουργεί για πρώτη φορά, μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάπλασης της Αριδαίας, ώστε η πόλη μας επιτέλους να αποκτήσει χαρακτήρα και συνοχή!

Με σωστό προγραμματισμό, βήμα-βήμα, υλοποιούμε σημαντικές παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών προς όφελος των πολιτών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...