Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ.



 ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ.


Από το Τμήμα Κτηνιατρικής Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη γρίπη των πτηνών:

  « Σε συνέχεια της από 1.12.2020 ανακοίνωσης της Υπηρεσίας μας και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 276/42870/10.02.2021 εγκύκλιο του Τμήματος Παθολογίας Πτηνών, Ζωικών Υδρόβιων Οργανισμών, Μελισσών και λοιπών ζώων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.),  ο κίνδυνος επανεμφάνισης της γρίπης των πτηνών (ιογενές νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης) στη χώρα μας, είναι ιδιαίτερα αυξημένος την τρέχουσα περίοδο, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της νόσου στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, χώρες που βρίσκονται στον ίδιο μεταναστευτικό διάδρομο άγριων πτηνών με την Ελλάδα. 

   Η επιζωοτία του νοσήματος στην Ευρώπη έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις  αριθμώντας περισσότερες από 400 εστίες σε εκτροφές, γεγονός που καθιστά επιτακτική την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων βιοασφάλειας από τους κατόχους πτηνοτροφικών επιχειρήσεων και οικόσιτων εκμεταλλεύσων, όπως αυτά έχουν περιγραφεί στην προαναφερόμενη ανακοίνωση της 1.12.2020, στην οποία είχαν επισυναφθεί σχετικά αρχεία, μεταξύ των οποίων και το έντυπο οδηγιών για τα μέτρα βιοασφάλειας. 

   Αναφορικά με τα άγρια πτηνά, το προσωπικό άλλων υπηρεσιών και τα  μέλη ιδιωτικών φορέων που λόγω δραστηριότητας έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με αυτά (δασικοί υπάλληλοι, κυνηγοί, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, ορνιθολόγοι, κέντρα περίθαλψης κ.λπ.), παρακαλούνται να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες όταν εντοπίζουν νεκρά ή ημιθανή πτηνά που ανήκουν σε είδη υψηλού κινδύνου (ενδεικτικά κύκνοι, αγριόχηνες, αγριόπαπιες). Υπενθυμίζεται ότι στην ετήσια ΚΥΑ περί οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας προβλέπεται η χορήγηση ενός κατ’ αποκοπή ποσού της τάξεως των τριάντα ευρώ ανά άγριο πτηνό για τον εντοπισμό, τη συλλογή και την προσκόμιση τέτοιων πτηνών στις κτηνιατρικές υπηρεσίες. 

   Επισημαίνεται ότι κατά τον χειρισμό άγριων πτηνών (συλλογή, μεταφορά, δειγματισμός) θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια μιας χρήσης, καθαρισμός και αντισηψία χεριών). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες από τα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία .

   Τα μέτρα βιοασφάλειας για την γρίπη των πτηνών παρατίθενται στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animalproduction/ptina/astheneiesptinon-menu/418-gripiptinon ή στη διαδρομή www.minagric.gr → Αγρότης – Επιχειρηματίας → Κτηνοτροφία → Πτηνά → Ασθένειες των πτηνών → Γρίπη των πτηνών: ¨Μέτρα βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών (pdf)¨. Τα συγκεκριμένα μέτρα αναφέρονται και στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ.: Ανακοίνωση 1.12.2020 ή  στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=21208


ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΙΠΥΝ ΠΕΛΛΑΣ κ ΠΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

 



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...