Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΙΠ: Ανακοίνωση για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Έδεσσας



 01 Σεπτέμβρη 2020

Ανακοίνωση

     Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει τα μεγάλα προβλήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της ΠΕ Πέλλας. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, χωρίς να αλλάζει η πολιτική της υποστελέχωσης και των περικοπών των κονδυλίων προς την Υγεία, με αποτέλεσμα η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. 

     Τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο Έδεσσας, τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο σε μια σειρά τμημάτων και κλινικών. Κυρίαρχο πρόβλημα αποτελούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ιδιαίτερα οι ελλείψεις γιατρών σε τμήματα ζωτικής σημασίας, όπως για παράδειγμα στην Παθολογική Κλινική και το Ακτινολογικό Τμήμα:

     Α. Η Παθολογική Κλινική, η οποία πέραν της λειτουργίας του τμήματος της επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου,  την λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων, την κλινική διερεύνηση και ιατρική συμβουλή σε περιστατικά άλλων κλινικών, αλλά και το τμήμα covid, υποχρεώνεται να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό το πλαίσιο λειτουργία με δύο μόλις γιατρούς, έναν Διευθυντή και μία επιμελήτρια, αφού επίκειται η μετακίνηση ενός ιατρού της δύναμης της σε άλλη μονάδα Υγείας. Για την ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής με έναν επιπλέον επιμελητή, έχει αποσπαστεί συνάδελφος από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση αυτού του Κέντρου Υγείας που καλύπτει μία άγονη και προβληματική περιοχή της ΠΕ Πέλλας.

     Μπροστά στα αδιέξοδα και τις δυσχέρειες στην λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, γιατροί άλλων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Έδεσσας, με αυτοθυσία έχουν προσφερθεί να εφημερεύσουν στην Παθολογική, πέραν των ανειλημμένων εφημεριών στο δικό τους τμήμα.

     Νέο κύμα της πανδημίας είναι ήδη σε εξέλιξη και υπό τις παρούσες συνθήκες εύλογα οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται πως θα καταστεί δυνατή η αποτελεσματική διαχείριση του. Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του Νοσοκομείου Έδεσσας, λόγω της εντατικοποίησης είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος λαθών και παραλείψεων, όπως και ο κίνδυνος να διαφύγει της διάγνωσης περιστατικό κορονοϊού με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού τόσο στο νοσοκομείο όσο και στην κοινότητα. 

     Β. Στο Ακτινολογικό Τμήμα, η κατάσταση είναι τραγική. Η προσφιλής από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μέθοδος της μετακίνησης συναδέλφων γιατρών από άλλα νοσοκομεία για την κάλυψη των εφημεριών του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, όπως και η πρόσληψη επικουρικών (συμβασιούχων γιατρών που τους απολύουν μετά από ένα χρονικό διάστημα) για την κάλυψη πάγιων αναγκών λειτουργίας, έχει οδηγήσει το Ακτινολογικό Τμήμα σε κατάρρευση και απειλεί με παράλυση το σύνολο του Νοσοκομείου Έδεσσας.

     Είναι προφανές πως ένα Ακτινολογικό Τμήμα με έναν Ακτινολόγο, δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την 24ωρη λειτουργία και τη γενική εφημερία ενός Νοσοκομείου. Υπονομεύεται η ασφαλής λειτουργία του συνόλου των Τμημάτων και των Κλινικών, και καθίσταται αδύνατη η αντιμετώπιση των περιστατικών, τόσο των επειγόντων, συμπεριλαμβανομένων και των υπόπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών προσβολής από κορονοϊό, τα οποία χρήζουν άμεσης ακτινολογικής εκτίμησης, όσο και ο τακτικός απεικονιστικός έλεγχος των νοσηλευόμενων ασθενών κατά το πρωινό ωράριο της λειτουργίας των Τμημάτων.

     Αντίστοιχη η κατάσταση και σε άλλα Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου Έδεσσας, τα προβλήματα των οποίων η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ  έχει επανειλημμένα καταγγείλει στο παρελθόν.

     Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ επαναλαμβάνει πως θεωρεί απαράδεκτη την τακτική της απόσπασης γιατρών των Κέντρων Υγείας και της μετακίνησης τους στα νοσοκομεία της ΠΕ για να καλυφθούν οι ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας και γενικότερα οι λειτουργικές ανάγκες των τμημάτων. 

     Η μετακινήσεις αυτές, αποδυναμώνουν την λειτουργία των Κέντρων Υγείας και αναιρούν τον σημαντικότατο ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε συνθήκες πανδημίας.

     Η κυβέρνηση όφειλε από καιρό να έχει εξοπλίσει και στελεχώσει με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τόσο τα Νοσοκομεία όσο και τα Κέντρα Υγείας και όχι να επιχειρεί με μετακινήσεις να συγκαλύψει την επικίνδυνη κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας, η οποία είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και των περικοπών που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

     Είναι δε προκλητικό να λέγεται από κυβερνητικά στελέχη πως οι ελλείψεις προσωπικού οφείλονται στο ότι δεν έρχονται οι γιατροί να δουλέψουν στο ΕΣΥ, όταν τόσο αυτή η κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη έχουν την ευθύνη για την μισθολογική και εργασιακή απαξίωση του νοσοκομειακού γιατρού, για την εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του Δημοσίου Τομέα Υγείας, για την φυγή του ιατρικού δυναμικού της χώρας μας στο εξωτερικό.

     Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ συμμετέχει στην κινητοποίηση Σωματείων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στην πλατεία της ΧΑΝΘ και διεκδικεί:


Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) με βάση τις ανάγκες, για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ της ΠΕ Πέλλας. 

Επείγουσα πρόσληψη τεσσάρων τουλάχιστον μόνιμων ειδικών  παθολόγων και πέντε τουλάχιστον μόνιμων ειδικών ακτινολόγων στο Νοσοκομείο Έδεσσας. 

Μονιμοποίηση των επικουρικών των νοσοκομείων της ΠΕ Πέλλας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
   Αποστολίδης Χαράλαμπος                                                                                                                                                                   
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Σανίδας Αργύρης

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

 

Αριδαία, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Στα πλαίσια υπογραφής της σύμβασης με τίτλο «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΠΡΟΜΑΧΩΝ» με την ανάδοχο εταιρία , έγινε εχθές Δευτέρα 31-8-2020 εισκόμιση του συνεργείου και του γεωτρύπανου στο οικόπεδο όπου πρόκειται να κατασκευασθεί το νέο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του νηπιαγωγείου Προμάχων. 

Πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες γεωτρήσεις και ελήφθησαν δείγματα για την εκτέλεση δοκιμών εδαφομηχανικής και βραχομηχανικής εντός εργαστηρίου προκειμένου να εκπονηθεί η γεωτεχνική αξιολόγηση των ιδιαίτερων γεωλογικών και γεωτεχνικών συνθηκών, καθώς και πλήρης γεωτεχνική μελέτη θεμελίωσης του κτιρίου, ώστε να παραδοθεί στον κρατικό κατασκευαστικό φορέα ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., στον οποίο έχει ήδη παραχωρηθεί με απόφαση ΔΣ η χρήση του ως άνω οικοπέδου για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για τη μελέτη, δημοπράτηση, κατασκευή και οριστική παραλαβή του διδακτηρίου που θα στεγάσει το Νηπιαγωγείο Προμάχων, ενός χρόνιου αιτήματος των  κατοίκων της κοινότητας Προμάχων.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δίωξη ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων



 Από το Δασαρχείο Αριδαίας

με το με αριθ.11619/2020 Δελτίο Τύπου ανακοινώνεται ότι,

θα πραγματοποιηθεί δίωξη ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων

στην περιοχή Μηλιάς-Εξαπλατάνου-Χρυσή 

την Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2020 

από τις 6 π.μ., έως τις απογευματινές ώρες.

Επίσης,

στην περιοχή Νότιας-Περίκλειας 

το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2020 

από τις 6 π.μ., έως τις απογευματινές ώρες.

Εφίσταται η προσοχή σε όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή



Εφίσταται η προσοχή σε όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή


Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας προς απόκρουση ψευδών ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνοντας τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας, και προς απόκρουση ψευδών ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων αναφέρουμε ότι,  η πρόσληψη των 72 ωφελούμενων προσώπων της Δημόσιας Πρόσκλησης (δυνάμει της με αρ.πρωτ. 15001/1101/01/09.2020 Απόφασης Δημάρχου) πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2020. 

Τούτο καθώς οι ωφελούμενοι  προσκόμισαν τα δικαιολογητικά έγγραφά τους εντός του μήνα Αυγούστου  (δηλαδή από 9η έως 28η Αυγούστου 2020) και πρέπει εντός προθεσμίας 30 ημερών να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων.  Προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα με τη μισθοδοσία των νεοπροσλαμβανομένων, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ,  η κατάσταση μισθοδοσίας πρέπει να εκδίδεται  για ολόκληρο το μήνα· εξαιρέθηκε η μισθοδοσία αυτών που θα απασχοληθούν στη Μαθητική Εστία, η οποία επίκειται να λειτουργήσει από την 14η Σεπτεμβρίου 2020.

Τα παραπάνω καθιστούμε γνωστά προς επίρρωση των αναληθών δημοσιευμάτων και κατευθυνόμενων ανώνυμων σχολίων που δε σκοπούν στην αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση των δημοτών και κατοίκων, αλλά εκκινούν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...