Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Έναρξη προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων στο Δήμο Αλμωπίας

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 25/05/2022

Θέμα: Έναρξη προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων στο Δήμο Αλμωπίας


Ενημερωτική εκδήλωση για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στις 11.00 π.μ., ο Δήμος Αλμωπίας, στην κεντρική πλατεία Αθ. Σέτσκου στην Αριδαία.

Στο Δήμο Αλμωπίας έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι για την συλλογή των αποτσίγαρων και την προώθηση τους προς ανακύκλωση με στόχο την παραγωγή νέων φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, που υλοποιεί ολοκληρωμένη δράση συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων σε όλη τη χώρα. Παρών για να εξηγήσει το πρόγραμμα #gopafree και να ενημερώσει τους πολίτες θα είναι και ο Διευθυντής και συνιδρυτής της Cigaret Cycle κ. Γιώργος Σακελλαρίου.

Στους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων καθώς και ανακυκλώσιμα ατομικά τσιγαροδοχεία με το σύνθημα του προγράμματος #gopafree για ατομική χρήση συλλογής των αποτσίγαρων και διάδοση της δράσης.

Το Γυμνάσιο Προμάχων πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Έδεσσα.

 


ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Τρίτη 16 Μάιου το Γυμνάσιο Προμάχων πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Έδεσσα με εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρείχε οργανωμένη ξενάγηση και διαδραστική προσέγγιση. Αξίζει να τονίσουμε ότι στην Έδεσσα- την "πόλη των νερών"-βρίσκονται οι μεγαλύτεροι καταρράκτες των Βαλκανίων, ενώ δύο από τους δώδεκα είναι επισκέψιμοι. Ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Κάρανος, προσφέρει στην πόλη μοναδική γοητεία.

Επισκεφτήκαμε την περιοχή των Mύλων, σε μικρή απόσταση από το πάρκο των Καταρρακτών, όπου υπάρχει το «Υπαίθριο Μουσείο του Νερού και των 5 Αισθήσεων». Είναι ένα διαδραστικού μουσείο αφιερωμένο σε όλες τις μορφές χρήσης του γλυκού νερού. Εντύπωση μας έκαναν τα λόγια του ξεναγού: «Όπου υπάρχει νερό ,υπάρχει και πολιτισμός».Στη συνέχεια θαυμάσαμε το Ενυδρείο – Ερπετάριο , το πρώτο ενυδρείο με ενδημικά ψάρια γλυκού νερού στην Ελλάδα, στο οποίο βρίσκονται ενδημικά ψάρια, αμφίβια, ερπετά και καρκινοειδή. Παρατηρήσαμε τρίτωνες, χελώνες, καβούρια και διάφορα είδη φιδιών, ενώ στο «Μύλο των Γεύσεων» είδαμε διάφορα παραδοσιακά προϊόντα.

Ακολούθησε η περιήγηση στο Βαρόσι-- που σημαίνει οχυρωμένη πόλη-γνωστό και ως «το κάστρο μέσα στο νερό», όπου βρίσκονταν η Ακρόπολη της αρχαίας Έδεσσας, Εκεί επισκεφτήκαμε το λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 1932, με εκθέματα από την αγροτική ζωή, την κτηνοτροφία, τη σηροτροφία, την υφαντουργία, την κηροπλαστική και γενικά τον καθημερινό τρόπο ζωής της Μακεδονίας από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τη δεκαετία του ’50. Σ΄ αυτό εκτίθενται επίσης σπάνια εκκλησιαστικά και εκπαιδευτικά βιβλία.

Μας δόθηκε επίσης η ευκαιρία να επιστεφτούμε τον Ναό της «Κοίμησης της Θεοτόκου»(Παλαιά Μητρόπολη),βυζαντινό ναό του 14ου αιώνα, που αρχικά ήταν αφιερωμένος στη Σοφία του Θεού. Γεμάτοι θετικές εντυπώσεις από τη διδακτική μας επίσκεψή στην Έδεσσα δικαιολογήσαμε τα λεγόμενα του Μενέλαου Λουντέμη για την πόλη αυτή: «Στο πάρκο των καταρρακτών βρίσκεται το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους μας ξενάγησαν κατά τη διάρκεια της διδακτικής μας επίσκεψης. Σαν συνοδοί του Γυμνασίου Προμάχων νιώσαμε ιδιαίτερα υπερήφανοι, όταν μας υποδέχτηκαν στο Δημοτικό Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας και μας ξενάγησαν δύο παλιοί μαθητές του Γυμνασίου μας!

Ελένη Μαζγαλτζίδου







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...