Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Φιλία, το πολυτιμότερο αγαθό… Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής


Φιλία, το πολυτιμότερο αγαθό…
 Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα (www.xidaras.gr)   
Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι κοινωνικό ον, δεν έχει μάθει να ζει μόνος του. Πάντοτε χρειάζεται κάποιους δίπλα του να τον στηρίζουν, να του συμπαραστέκονται γι’ αυτό συνάπτει δεσμούς φιλίας. Φιλία είναι η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία μη ερωτική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, που είναι ανιδιοτελής και δεν υπάρχει κάποιο συμφέρον ή κίνητρο. Μέσα στη φιλία κυριαρχεί η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια. Ο Αριστοτέλης είχε ορίσει τη φιλία ως «μία ψυχή στην οποία κατοικούν δύο σώματα».  
Στη ζωή μας συνάπτουμε πολλές φιλίες,  άλλες είναι εφήμερες και κρατούν ελάχιστα και άλλες διαρκούν και δυναμώνουν μέσα στο χρόνο. Υπάρχουν κάποια συστατικά που αποδεικνύουν πως κάποιες φιλίες είναι όντως πραγματικές και γνήσιες.
Μια αληθινή φιλία χαρακτηρίζεται από πραγματική αγάπη. Σε αυτό το είδος φιλίας δεν κυριαρχεί το συμφέρον, δεν στοχεύεις στην εκμετάλλευση του άλλου αλλά συμπορεύεσαι μαζί με το φίλο σου και αλληλοϋποστηρίζεστε και στις χαρές και στις λύπες. Στην αληθινή φιλία κυριαρχεί η ειλικρίνεια. Οι αληθινοί φίλοι μας επισημαίνουν τα λάθη μας και μας βοηθούν να διορθωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Όπου έχουμε άδικο, φροντίζουν να μας το κοινοποιούν και δεν μας λένε ωραία λόγια απλά για να νιώσουμε καλά.  
Επιπλέον, σε μία άρτια φιλική σχέση υπάρχει και σωστή επικοινωνία.  Πέρα του ότι κυριαρχεί ο διάλογος και δεν μιλάει μόνο ο ένας, σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη σχέση δεν προσποιείσαι, δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κατακρίνουν. Ξεδιπλώνεις τα συναισθήματά σου και αποκαλύπτεις την προσωπικότητά σου. Σε γεμίζει και σε ανακουφίζεις το να μιλάς με τους φίλους σου και δίνεις σε αυτή τη σχέση, χωρίς να σκέφτεσαι…    
Εξίσου, σημαντικό συστατικό της αληθινής φιλίας είναι η αλληλοκατανόηση.  Κατανοούμε ότι και οι φίλοι μας είναι άνθρωποι και μπορεί ορισμένες φορές να νιώθουν κουρασμένοι, να ξεχνούν. Η ουσία αυτής της σχέσης όμως είναι ότι αποδέχεσαι τον άλλον με τα ελαττώματά του και συγχωρούμε ο ένας τον άλλον. 
Επίσης, κάτι άλλο που χαρακτηρίζει την πραγματική φιλία είναι η αφοσίωση. Τα συναισθήματα της ζήλιας και του φθόνου δεν έχουν θέση σε αυτή τη σχέση. Χαίρεσαι πραγματικά με την ευτυχία του φίλου σου και λυπάσαι όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. 
Η φιλία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό, μας κάνει καλύτερους και μας μαθαίνει να μοιραζόμαστε στη ζωή μας, μας διδάσκει όχι μόνο να παίρνουμε αλλά και να δίνουμε… Είναι καλό λοιπόν να διαλέγουμε τους φίλους μας και να ταιριάζουμε πραγματικά με αυτούς γιατί μέσα από αυτούς θα διαμορφωθούμε και  θα αναδείξουμε την προσωπικότητά μας. Δεν είναι τυχαίο το ρητό: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!». 

 Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι  Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος. τ. συνεργ. στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Αποδεχτείτε τη σεξουαλικότητά σας. Γνωρίστε το σώμα σας.«Η βίβλος του Sex», της Laura Berman.



Αποδεχτείτε τη σεξουαλικότητά σας. Γνωρίστε το σώμα σας.
Το κείμενο επέλεξε και επιμελήθηκε  ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα (www.xidaras.gr)
Ας μιλήσουμε για το σεξ χωρίς αναστολές: Χωρίς περιστροφές, χωρίς ταμπού, χωρίς φόβο για το τι θα πουν και τι θα σκεφτούν οι άλλοι… Στο κάτω-κάτω ας σκεφτούν ότι θέλουν!
Για να αποδεχτείτε τη σεξουαλικότητά σας, πρέπει πρώτα να γνωρίσετε το σώμα σας και να εκτιμήσετε την ομορφιά της γυναικείας σιλουέτας και ανατομίας. Το να εκτιμήσετε τα μοναδικά φυσικά σας χαρακτηριστικά, το βάρος σας και την κατανομή του, είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσετε να αφεθείτε στο σεξ. Φόβοι και άγχη σχετικά με το σώμα σας θα σας κρατήσουν πίσω. Η κατανόηση του πώς ανταποκρίνεται το σώμα στα σεξουαλικά ερεθίσματα και η διαμόρφωση μιας θετικής εικόνας γι’ αυτό θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Η ψηλάφηση και κάποιες τεχνικές αυτοϊκανοποίησης θα σας διδάξουν επίσης τι χρειάζεστε από τη σεξουαλική σας ζωή και πώς να το αποκτήσετε.
Πώς θα γίνει αυτό; Ακολουθούν χρήσιμες που συμβουλές που πιθανόν σας βοηθήσουν.  
Νιώστε καλά με τον εαυτό σας. Η ιδέα να αγαπήσετε τα γεννητικά σας όργανα μπορεί να ακούγεται χαζή, αλλά αν νιώθετε την όποια ανασφάλεια, θα δυσκολευτείτε να αποδεχτείτε τη σεξουαλικότητά σας και να ξεπεράσετε τα εμπόδια στην κρεβατοκάμαρα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτοπεποίθησης. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών βελτιώνει σημαντικά τη σεξουαλική ζωή.
Μια γυναίκα που νιώθει καλά με το σώμα της έχει έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να απολαύσει μία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή απ’ ότι μία γυναίκα που δεν νιώθει το ίδιο άνετα. Αν δεν σας αρέσει το ίδιο σας το σώμα, δεν θα μπορέσετε να αφεθείτε και να απολαύσετε την επαφή με τον σύντροφό σας.
Και οι άνδρες ανησυχούν για το μέγεθος ή το σχήμα του πέους τους. Ο άνδρας έχει, μάλιστα, ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με το μόριό του, οπότε, όταν νιώθει άνετα με αυτό, είναι συχνά πιο χαλαρός κατά το σεξ.
Ανακαλύψτε το σώμα σας. Ίσως νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για τα γεννητικά σας όργανα, αλλά είναι σημαντικό να εξετάζετε ξανά και ξανά σε διαφορετικές φάσεις της ενήλικης ζωής σας καθώς μια γεννά ή η ηλικία μπορεί να αλλάξουν τη μορφή και την υφή τους. Η εξέτασή τους θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάθε φόβο που μπορεί να έχετε. Και, καθώς τα γνωρίζετε, μαθαίνετε πώς να διαχειρίζεστε την ανταπόκριση του σώματός σας στα ερεθίσματα. Η όλη διαδικασία δεν έχει να κάνει μόνο με το να εντοπίσετε τις ερωτογενείς σας ζώνες. Έχει να κάνει με την εξοικείωση με το σώμα σας γενικότερα και την απόλαυση της σεξουαλικής ζωής.
Χρειάζεστε εξάσκηση. Η υγιής σεξουαλική ανταπόκριση συνδέεται, επίσης, με την τακτική επαφή με τον σύντροφο. Το μότο «αν δεν το χρησιμοποιείς, το χάνεις» ισχύει για τη σεξουαλική υγεία. Αν δεν προσφεύγετε τακτικά στο σεξ ή στον αυνανισμό, η κυκλοφορία στα γεννητικά όργανα περιορίζεται και η σεξουαλική ανταπόκριση μειώνεται. Όσο περισσότερο σεξ κάνετε, λοιπόν, τόσο περισσότερο θα το απολαμβάνετε…
Απόσπασμα από το βιβλίο «Η βίβλος του Sex», της Laura Berman.           

Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι  Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος. τ. συνεργ. στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

"Παράθυρο στον κόσμο". Του Τρύφωνα Ούρδα


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ήταν ένα παράθυρο στο παλιό μας το σπίτι. Χαμηλό όπως ήταν, από μικρό παιδί μ’ έβαζε εκεί μπροστά του η μάνα μου, όρθιο πάνω στο μικρό κρεβατάκι για να με βλέπει και να τη βλέπω, τις ώρες που εκείνη έκανε δουλειές έξω στην αυλή. Και τη χαιρετούσα εγώ από μέσα σαν την έβλεπα να με κοιτάζει και δώστου εκείνη μου έστελνε φιλιά με το χέρι της..!
Αργότερα, λίγο μεγαλύτερος, συνήθισα να κάθομαι μπροστά του και μόνος μου. Σαν τέλειωνα τα διαβάσματα, έπιανα εκεί τη θέση μου και κοίταζα έξω απ’ το τζάμι ώρες ολόκληρες. Και τι δεν έβλεπα απ’ αυτό… Τον κόσμο ολόκληρο!
Έβλεπα το όμορφο ξημέρωμα. Έναν χρυσό ήλιο να βγαίνει απ’ τα βουνά και να φωτίζει όλη την πλάση. Με τις αχτίδες του να διαλύει τα σκοτάδια της νύχτας και να δίνει σ’ όλη τη γη τη χαρά της ζωής. Ενώ προχωρούσε η μέρα μέσα απ’ το καθαρό γυαλί του, έβλεπα ακόμα, ανθρώπους γελαστούς, ανθρώπους στεναχωρημένους, άλλους να περπατάνε βιαστικά για να πάνε στις δουλειές τους και άλλους να επιστρέφουν κουρασμένοι απ’ αυτές.  Επίσης κοίταζα φορτωμένα αυτοκίνητα, ζώα και κάρα να πηγαινοέρχονται στο δρόμο και προπαντός μικρά παιδιά με κοντά παντελόνια, να τρέχουν και να παίζουν στις αλάνες, μανάδες να τα κρατάνε απ’ το χέρι τους, γιαγιάδες τα απογεύματα να κάθονται στα πεζούλια και να μιλάνε, νέους και νέες να κάνουν βόλτα στη γειτονιά και να τραγουδάνε.
Μετά, σαν  έπεφτε ο ήλιος να κρυφτεί κουρασμένος απ’ το ταξίδι του στο στερέωμα, έβλεπα να έρχεται το δειλινό και το σούρουπο. Καί τα δύο έφταναν στα μάτια μου μελαγχολικά αλλά και γιορτινά συγχρόνως, καθώς τώρα μέσα στο σκοτάδι, έκαναν την εμφάνισή τους και το φεγγάρι με τα’ αστέρια του. Η «παρέα» σιωπηλή μέσα στο «κατακάθι» της νύχτας, έστελνε από εκεί ψηλά πάνω στη γη, «χρυσά» μηνύματα ελπίδας για την αυριανή μέρα που θα ξημέρωνε. Τότε το παράθυρο έκλεινε και οι κουρτίνες έμπαιναν μπροστά του..!
Αλλά και πόσο ακόμα απ’ το παράθυρο αυτό χαιρόμουνα και τον κήπο μας την Άνοιξη! Τον κήπο μας με τα όμορφα  τα δροσερά του τα λουλούδια , που ξεπετάγονταν απ’ τη γη, τα παρτέρια και τους φράχτες, συναγωνιζόμενα στο κάλλος τους τ’ ανθισμένα δένδρα με τα ποικιλόχρωμα άνθη τους. Βλέποντάς τα ο φτωχός, πώς να περιγράψω σήμερα με γράμματα, τις ανθοστόλιστες μηλιές, τις κορομηλιές και τις αχλαδιές, τις κατακόκκινες και ροζ τριανταφυλλιές μαζί με τα μοβ και τα γαλάζια ζουμπούλια, που κάθε χρόνο την εποχή αυτή, ζωντάνευαν εδώ και στόλιζαν το Πάσχα τον Επιτάφιο! Όνειρο η ζωή, όταν βλέπεις τον κόσμο μέσα από ένα τέτοιο παράθυρο και μάλιστα με τα μάτια και τη φαντασία ενός μικρού παιδιού!
Ωστόσο από το παράθυρο δεν έβλεπες μονάχα τους καλούς καιρούς και τις καλές τις μέρες. Έβλεπες και τους παγωμένους χειμώνες με τους βοριάδες τους και τις ξαφνικές τις μπόρες μέσα  σ’ εκείνα τα ζεστά και «ονειρεμένα» καλοκαίρια. Μοναδικές εδώ και αξέχαστες οι εικόνες με τα σύννεφα να συγκεντρώνονται στον ουρανό και να σκοτεινιάζουν τη μέρα. Μετά από λίγο, χοντρές σταγόνες της βροχής να πέφτουν με θόρυβο στην αυλή μας και πολλές απ’ αυτές με τον αέρα να έρχονται και να χτυπούν το τζάμι στο παράθυρο, βγάζοντας εκείνον τον χαρακτηριστικό ήχο.  Στη θέα του φαινομένου και με τον κόσμο έξω να τρέχει να προλάβει να μπει κάτω από υπόστεγα και μέσα στα σπίτια του, η καρδιά χτυπούσε δυνατά και από φόβο τα μικρά χεράκια έκλειναν τα μάτια στη σκέψη ενός νέου «κατακλυσμού» του Θεού. Το «Ουράνιο Τόξο» όμως με τα χίλια χρώματα, που έβγαινε μετά στον ορίζοντα, έδιωχνε κάθε τέτοια σκέψη και υποψία
Όμως και εκείνο το χιόνι, το κάτασπρο χιόνι το χειμώνα, πόσο όμορφο ήταν!  Το χιόνι που οι νιφάδες του, μετά από έναν τρελό χορό έπεφταν στην αυλή του σπιτιού μας, πάνω στα δέντρα μας, μακριά στα χωράφια και σε όλον τον κάμπο, όσο έβλεπαν μπροστά τα μάτια μου, αλλάζοντας έτσι όλο το σκηνικό της φύσης γύρω! Και όσο έβλεπα το χιόνι να πέφτει και να σκεπάζει τα πάντα και όσο έβαζα με τη  φαντασία μου πόσο πολύ μπορεί να είναι το κρύο έξω από το παράθυρο, τόσο κοίταζα, μάλιστα με πολλή ευχαρίστηση, μέσα στο δωμάτιο εκείνη τη σόμπα μας με τα ξύλα που έκαιγε κατακόκκινη και μπουμπούνιζε! Μαζί της μέσα στο χώρο που ήμουνα, πραγματικά πόσο πολύ αισθανόμουνα ασφαλής και προστατευμένος από τις επικρατούσες έξω, δύσκολες καιρικές συνθήκες..!
Αυτό  ήταν το «παράθυρο»! Το αγαπημένο μου παράθυρο, από το οποίο όλα τα έβλεπα τότε στον κόσμο μου, «απευθείας», « ζωντανά», όλα «αμοντάριστα» και «αληθινά», χωρίς τα τρικ και τα εφέ της ψεύτικης εικόνας, που έμαθα αργότερα να βλέπω σε κάποια άλλα «παράθυρα», εκείνα της τηλεόρασης και του διαδικτύου.
Αλήθεια και τα δύο παράθυρα τα λέμε! Και στα δύο βλέπεις τον κόσμο έξω από σένα. Μόνο που στο παράθυρο της «σύγχρονης εξέλιξης» βλέπεις με τα μάτια των «άλλων». Όπως θέλουν αυτοί να βλέπεις  τον κόσμο. Τη μια βίαιο και σκληρό και γενικά στο σύνολό του κακό και την άλλη δήθεν «παραδεισένιο», ίσα-ίσα  για να σε κρατάνε  στη ζωή με «ψεύτικες» και «φρούδες» ελπίδες!
 Έτσι… για να ξεχάσεις εκείνο το παράθυρο του σπιτιού σου, που έβλεπες τον κόσμο με τα «δικά» σου τα μάτια  και οι εικόνες του κόσμου μπροστά σου ήταν αυθεντικές!  Επιπλέον, ευχάριστες και σήμερα νοσταλγικές!
Δυστυχώς τώρα, έτσι μας έκαναν να βλέπουμε τον κόσμο μας!
                                                                                                                                        18-2-2018    
                                        ΤΡΥΦΩΝ ΟΥΡΔΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ



Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι
                Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στο μαχητικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 11 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ.
            Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων.   Η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωση μας κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της Ε.Ε που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.
            Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πρίν 108 χρόνια,  παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας. Η ηρωική εξέγερση των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους, αποτελεί εξέγερση σταθμό στην ιστορία του αγροτικού κινήματος. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απεργίες, συγκρούσεις τότε με την κρατική καταστολή, αστυνομία και στρατό, οι οποίοι έδρασαν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των τσιφλικάδων, είχαν  νεκρούς αγρότες αλλά και εργάτες που ενεργά συμμετείχαν .
            Τότε, οι κολίγοι αντιμέτωποι με  τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη που ήταν υπόθεση χρόνων κι όχι ενός μόνο αγώνα και τη θυσία τους, κατάφεραν μετά από χρόνια, να πάρουν τα χωράφια τους. Αυτός, όπως και κάθε λαϊκός αγώνας δεν πήγε χαμένος. Προστέθηκε στη λαϊκή αγωνιστική παρακαταθήκη, αναγκαία στις σημερινές συνθήκες.
            Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους «τσιφλικάδες», τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που,  ορμούν ν' αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Σήμερα αυτή η πολιτική οδηγεί σε πιο γρήγορη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών - μεγαλοαγροτών και στην δημιουργία των σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν την γη τους.
            ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
            Οι αγώνες που έδωσε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος δείχνουν ότι με οργάνωση, μαζική συμμετοχή, αγωνιστικό πλαίσιο και την κοινή δράση, αλληλεγγύη και συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις.
            Παλεύουμε ενάντια στην μοιρολατρία, στη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα. Οι αγώνες, ο σωστός προσανατολισμός, η οργάνωση μπορούν να έχουν και έχουν αποτελέσματα όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.
Με τους αγώνες μας, τα πολυήμερα μπλόκα, καταφέραμε να αποσπάσουμε αφορολόγητο, σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ, δεσμεύσεις για ακατάσχετο 15000€ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, πάγωμα των αυξήσεων σε ΕΝΦΙΑ και το «πράσινο τέλος» στο νερό άρδευσης και ύδρευσης, κατάργηση του φόρου στο κρασί. Αποτρέψαμε μέχρι σήμερα τα χειρότερα που έχουν στο συρτάρι, αλλά κάτω από την πίεση των αγώνων μας δεν τολμούν. Δεν τα κερδίζαμε όλα, άλλα δεν θα κερδίζαμε ούτε αυτά αν μέναμε στο σπίτι,  όπως μας καλούν διάφοροι να κάνουμε.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ - ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του αγροτικού κινήματος, συγκροτήθηκε μέσα στην φωτιά των αγώνων, παλεύει για την πραγματική ενότητα αγροτών και κτηνοτρόφων στην βάση όχι μόνο των κοινών προβλημάτων αλλά και στην συμφωνία με το πλαίσιο πάλης που ξεκαθαρίζει ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας, ποιους έχουμε απέναντι και αντιπαλεύουμε. Κυβερνήσεις, ΚΑΠ της ΕΕ, βιομηχάνους που αγοράζουν κοψοχρονιά την σοδειά μας και πουλάνε πανάκριβα μέσα και εφόδια, τραπεζίτες, μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες που θέλουν να πάρουν την γη μας για ένα κομμάτι ψωμί.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική των Μπλόκων, είναι αυτό  που τους τρομάζει γιατί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσοι θέλουν να γίνουν κυβέρνηση, ξέρουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπέρ των κερδών για τους λίγους, των μνημονίων που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και δεν θέλουν απέναντι τους να υπάρχει αυτό το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η επίθεση που γίνεται σχεδιασμένα σε όλη την χώρα τα τελευταία χρόνια απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα δείχνει ποιος είναι ο  πραγματικός τους αντίπαλος. Για αυτό έχουν ξαμολήσει διάφορες «επιτροπές» που εμφανίζονται ΜΟΝΟ στην περίοδο των μπλόκων, προβάλουν αιτήματα που συμφέρουν τους μεγαλοαγρότες και όσους θέλουν να γίνουν μεγαλοαγρότες, υπονομεύουν τους αγώνες ή σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια.
Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στην βρώμικη επίθεση και να έρθετε μαζί μας να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας.
·        Με δυνατούς, ζωντανούς, δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες σε κάθε περιοχή που θα ενημερώνουν, οργανώνουν και κινητοποιούν διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα μας.
·        Με την συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων σε όλη την χώρα
·        Με ενότητα  στο πλαίσιο πάλης  που εκφράζει τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας αγροτών και κτηνοτρόφων.
·        Ενάντια στην μοιρολατρία και την απογοήτευση «ότι δεν γίνεται τίποτα», τα ψέματα ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε.
·        Για κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και αντίπαλο, μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας.
·        Για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος μας με παραγωγή ποιοτικών και φθηνών προϊόντων για την λαϊκή κατανάλωση, πρώτων υλών για την βιομηχανία.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από το Κιλελέρ την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...