Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : Αυτοί, όπως πάνε, δεν πρόκειται να αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα..



 ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ :  Η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει την υφαρπαγή των Λουτρών Πόζαρ από τον Δήμο Αλμωπίας και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από αυτά 

Αναγκαία η άμεση αντίδραση του Δήμου Αλμωπίας, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και όλων των φορέων και πολιτών της Αλμωπίας και της Πέλλας για την αποτροπή της αδιανόητης αυτής εξέλιξης

Στόχος της ΝΔ η Διοίκηση όλων των Ιαματικών Πηγών κεντρικά στην Αθήνα απο «ημετέρους»,  η απαξίωση τους και στο βάθος το ξεπούλημα κοψοχρονιά της διαχείριση τους σε «δικά» τους συμφέροντα. Και χωρίς καμιά αποζημίωση στον Δήμο από τον οποίο αφαιρούν τον αναπτυξιακό πόρο και έσοδα. 

Ομόφωνα ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ( ΣΔΙΠΕ) απέρριψε το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης καταγγέλοντας ότι «πλήττει άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προκρίνει ένα ακραία αντι-αναπτυξιακό και μη βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων που στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό και οδηγεί σε υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

Η Ανώνυμη Κρατική Εταιρία που θέλει να ιδρύσει το σχέδιο Νόμου ( με πρότυπα χειρότερα και απο του ΤΑΙΠΕΔ) είναι σαφές ότι θα στελεχωθεί με τις γνωστές πρακτικές των ημετέρων και του πελατειακού κράτους. Με κρατικά χρήματα και την περιουσία των Δήμων ( που υφαρπάζουν χωρις καν αποζημίωση) η κυβέρνηση θέλει να κάνει «μπίζνες». 

Η υφαρπαγή αφορά και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω απο τις ιαματικές πηγές(!!!). 

Καλούμε της Αντιπεριφέρεια Πέλλας , τον Δήμο Αλμωπίας για τα Λουτρά Πόζαρ, τον Δήμο Σκύδρας για τα Λουτρά Λουτροχωρίου, τους επαγγελματικούς φορείς που σχετίζονται με τα Λουτρά Πόζαρ ( ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιάτορες κ.α.) , τους φορείς της Πέλλας  να αντιδράσουν άμεσα καταγγέλοντας το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης. 

Ιδιαίτερα για τα Λουτρά Πόζαρ που αποτελούν βασικό αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο της Αλμωπίας αλλά και όλης της Πέλλας, έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τουριστικό πόλο με εκατομμύρια επισκέπτες  που σχετίζεται με πολύ σημαντικό τμήμα της οικονομίας της περιοχής η υφαρπαγή τους από τον Δήμο Αλμωπίας και την τοπική διαχείριση θα αποτελέσει «έγκλημα» πρώτου μεγέθους που θα παρασύρει όποιους δεν κάνουν ότι μπορούν για να αποτραπεί. 

H τοπική αυτοδιοίκηση στην Αλμωπία έκανε διαχρονικά (παρά την κριτική που μπορεί να κάνει κανείς για τις αδυναμίες στελέχωσης σε επίπεδο management- marketing και το αν εκμεταλλεύτηκε όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν για την ανάπτυξη τους) σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και ανάδειξη των Λουτρών Πόζαρ. Οι ιδιώτες ( κυρίως τοπικοί) επιχειρηματίες και οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις στο Λουτράκι και την Όρμα συνεισέφεραν επίσης σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στο τοπικό ΑΕΠ ( βασισμένοι στην Δημοτική διαχείριση των Λουτρών Πόζαρ). Αποτελεί «έγκλημα» και μεγάλη αδικία για όλη την περιοχή η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποξενωθεί η τοπική κοινωνία από την διαχείριση τους.

Αυτοί, όπως πάνε, δεν πρόκειται να αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα..


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...