Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου στον ΠΑΟΚ Αλμωπίας


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον ΠΑΟΚ Αλμωπίας για την άνοδό του στην Α’ Κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΜ.

 Πραγματικά μας γέμισε υπερηφάνεια! Εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη και η προσπάθεια να επισφραγίζεται με επιτυχίες και διακρίσεις.


Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

Αναβολή του ετήσιου χορού του Μ. Σ. Ξιφιανής


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ.Σ. ΞΙΦΙΑΝΗΣ

Με λύπη μας, ενημερώνουμε ότι ο προγραμματισμένος  ετήσιος χορός του Μ.Σ. Ξιφιανής ¨Άγιος Δημήτριος¨ για το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, αναβάλλεται λόγω πένθους του χωριού.

Εργασίες συντήρησης και επισκευής πραγματοποίησε ο Δήμος Αλμωπίας στη Μαθητική Εστία Αριδαίας


ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Εργασίες συντήρησης και επισκευής πραγματοποίησε ο Δήμος Αλμωπίας στη Μαθητική Εστία Αριδαίας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο ελαιοχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, το κτίριο παρουσίαζε σοβαρές φθορές και υπήρχαν σοβαρά ζητήματα με την υγρασία. Ο Δήμος Αλμωπίας παρενέβη και άλλαξε την εικόνα αυτού του κτιρίου, που φιλοξενεί μαθητές από ολόκληρη την Αλμωπία.

Στόχος του Δήμου Αλμωπίας είναι να παρέχει έναν χώρο φιλόξενο στους μαθητές της επαρχίας μας, οι οποίοι αξίζουν να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 11.998 ευρώ.




Υπάρχει η αδελφή ψυχή;


Πόσο σπάνιος/ α είναι ο/ η σύντροφός σας;

Πόσο απίθανο συμβάν ήταν η γνωριμία σας; Θα συναντήσετε ποτέ την αδελφή ψυχή, αν υπάρχει;

Μια μαθηματική προσέγγιση που ξεκινάει από τον συνολικό πληθυσμό της Γης, λαμβάνει υπ’όψιν τη γεωγραφική περιοχή ως πληθυσμιακό δυναμικό, δια δυο για το κάθε φύλο και ακόμα λιγότερα λόγω της προσβλεπόμενης ηλικιακής ομάδας, και μην ξεχάσουμε τις ιδιαιτερότητες που επιθυμούμε. Καταλήγουμε σε έναν απίθανο αριθμό που σημαίνει είτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον/την γνωρίσουμε ποτέ ή ότι είμαστε τρομερά τυχεροί που συνέβη.

Αφιερωμένο στη δεύτερη περίπτωση είναι το παρακάτω συμπαθητικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τελευταία. Τελικά μόνο η υποκειμενική προσέγγιση και όχι η μαθηματική είναι αυτή που λύνει το παράδοξο και το θαύμα γίνεται.









ΠΗΓΗ...http://peopleandideas.gr

Μεγαλώνοντας αυτόνομα παιδιά


Η αυτονομία του παιδιού αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές συνθήκες στη διαδικασία της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξής του.
Ο κάθε γονέας έχει ως επιθυμία να μεγαλώσει υγιείς, αυτόνομους, ανεξάρτητους ενήλικες που να πατούν γερά στις προσωπικές τους βάσεις. Πολλές φορές, όμως η πορεία της αυτονομίας του παιδιού δεν είναι τόσο ιδανική όσο φαντάζει.
Τα παιδιά από τη γέννησή τους βασίζονται αποκλειστικά στους γονείς τους για να καλύψουν ανάγκες τόσο βιολογικές όσο και συναισθηματικές. Ακόμη, η αυτονομία είναι ανάλογη της ηλικίας που έχει το παιδί.
 Στη βρεφική ηλικία το βρέφος είναι απόλυτα εξαρτημένο από τη μητέρα του. Είναι αυτή που ικανοποιεί την ανάγκη του για επιβίωση, φαγητό, φροντίδα, προστασία. Όσο μεγαλώνει, όμως το παιδί, είναι σε θέση πλέον να φροντίζει τον εαυτό του, χωρίς παράλληλα να σταματάει η ανάγκη του για αγάπη, φροντίδα και υποστήριξη από τους γονείς του.
Στην εφηβεία, όπου συμβαίνουν και οι περισσότερες αλλαγές στο άτομο, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, αρχίζει η ολοένα και μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση από τους γονείς, οδηγώντας το παιδί στην ανεξαρτησία και προετοιμάζοντας το για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής.
Όσο εύκολη και φυσιολογική και αν φαίνεται αυτή η πορεία αυτονομίας, πολλές φορές και ασυνείδητα μάλιστα σαμποτάρεται από τους ίδιους τους γονείς από την ανάγκη τους για υπερπροστασία και για διατήρηση του ελέγχου.
Πώς μπορώ να κάνω το παιδί μου αυτόνομο;
Σημαντικός παράγοντας προς την απόκτηση αυτονομίας είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει ο γονέας στις ικανότητες του παιδιού του. Εμπιστοσύνη σε μικρά, απλά πράγματα όπως το να τρώει μόνο του ή να πηγαίνει μόνο του στη τουαλέτα. Απλά πράγματα που στα μάτια των παιδιών αν δεν τα δοκιμάσουν μόνα τους φαντάζουν τόσο δύσκολα.
Με το να φοβάται ο γονιός ότι το παιδί δεν θα τα καταφέρει, περνάει στο ίδιο ασυνείδητα τη πεποίθηση πως είναι ανίκανο  να τα καταφέρει. Είναι απαραίτητο να επιτρέπεται στο παιδί να δοκιμάζει να κάνει πράγματα μόνο του ακόμη και αν αποτύχει.
Για παράδειγμα, μπορεί ένα παιδί να θέλει να ντυθεί μόνο του. Είναι καλό να το αφήσουμε να το κάνει. Αν δυσκολευτεί κατά τη διάρκεια, μπορεί ο γονιός να παρέμβει και να του εξηγήσει πως αυτό είναι φυσιολογικό, να το βοηθήσει στη συνέχεια του ντυσίματος και τέλος να το επιβραβεύσει για την προσπάθειά του.
Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι να παραμένει ο γονιός ένας ‘’αόρατος’’ υποστηρικτής χωρίς να νιώθει το παιδί ότι το πνίγει. Τα παιδιά δεν θέλουν να νιώθουν πως τα παρατηρείς σε κάθε τους κίνηση. Είναι καλό να μη βιαζόμαστε να κάνουμε αρνητική κριτική στα λάθη. Να λέμε ‘’ναι’’ στα λάθη των παιδιών. Η αξίας αυτών είναι μαγική. Μέσω των λαθών το παιδί μαθαίνει να αποκτά την έννοια της ευθύνης  και της υπευθυνότητας που εμπεριέχει η κάθε πράξη του.
Ένα εξίσου σημαντικό βήμα προς την αυτονομία είναι να συμμετέχει ενεργά το παιδί στις οικογενειακές δουλειές και δραστηριότητες (π.χ. προετοιμασία μεσημεριανού τραπεζιού). Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζει το παιδί τι συγκεκριμένα έχει να κάνει, να έχει έναν στόχο τη φορά.
Απαραίτητη είναι και η ελευθερία επιλογής που δίνεται στο παιδί. Για παράδειγμα, παροτρύνουμε το παιδί να διαλέξει τι ρούχα θέλει να φορέσει , με τι παιχνίδι θέλει να παίξει. Επιβραβεύουμε το παιδί για κάτι που παίρνει την πρωτοβουλία να κάνει μόνο του και δεν το επιπλήττουμε.  Μη ξεχνάμε πως η επιβράβευση δεν αφορά μόνο πτυχία, βαθμούς και βραβεία.
Μαθαίνω να ζητάω συγγνώμη από το παιδί. Συγγνώμη αν δεν αναγνωρίστηκε μία συμπεριφορά του ως σωστή, συγγνώμη αν το μαλώσαμε. Τα παιδιά έχουν μιμητική συμπεριφορά. Μαθαίνουν να συγχωρούν και να ζητούν συγχώρεση και τα ίδια.Μιλάμε στα παιδιά με τέτοιο τρόπο που να μεταδίδει σεβασμό για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο η αυτοπεποίθησή τους και παίρνουν πιο εύκολα πρωτοβουλία.
Ας κατανοήσουμε πως είναι δύσκολη πρόκληση για κάθε γονιό από τη μία να είναι αυτός που θα παρέχει ασφάλεια και σταθερότητα, και από την άλλη να προσπαθεί να συμβάλλει στην ανεξαρτητοποίηση του παιδιού.Ας επιτρέψουμε στα παιδιά μας να γνωρίσουν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια.
Ας είμαστε δίπλα τους σε κάθε δύσκολο ή εύκολο ερώτημα που θα κληθούμε να απαντήσουμε. Ας ξεχάσουμε για λίγο και τον δικό μας ενήλικο εαυτό και ας επιστρέψουμε λίγο στα παιδικά μας χρόνια. Ποια συμπεριφορά θα θέλαμε να έχουμε εμείς από τους γονείς μας; Αυτομάτως θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα και φόβοι.

Γράφει η Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου
 Ψυχολόγος - Οικογενειακή Σύμβουλος





Πηγή: thepsytrap.gr

Κόρτνεϊ Στίβενς: η ιστορία της μελαγχολίας εν συντομία


Όλοι μας έχουμε νιώσει λυπημένοι αρκετές φορές στη ζωή μας.

Άλλοι περισσότερο άλλοι πάλι λιγότερο...

Αλλά τί ακριβώς είναι η μελαγχολία και τι θα πρέπει να κάνουμε γι' αυτό;

Η Courtney Stephens μας δίνει λεπτομέρειες για την κατανόηση της θλίψης και κάνει μια υπόθεση για τη χρησιμότητά της.

Δείτε την ομιλία της με ελληνικούς υπότιτλους!








ΠΗΓΗ...http://ed.ted.com

Παίζει ρόλο το μέγεθος;


Εάν ένας άνδρας αναφέρει, σε μια μικτή παρέα, πως του αρέσουν τα μεγάλα γυναικεία στήθη ή  τα στητά γυναικεία οπίσθια, κανείς -ανεξαρτήτως φύλου- δεν θα το θεωρήσει «περίεργο», υπερβολικό ή χυδαίο, και οι περισσότεροι μάλλον θα χαμογελάσουν με κατανόηση και συγκατάβαση.

Εάν, όμως, μία γυναίκα της ίδιας παρέας τολμούσε να δηλώσει εξίσου ανοιχτά και σοβαρά πως της αρέσουν τα μεγάλα πέη, είναι βέβαιο πως όλοι θα κοιτιούνταν έκπληκτοι μεταξύ τους, η αμηχανία θα περίσσευε και, στο τέλος, πιθανότατα θα τη θεωρούσαν λίγο-πολύ ως άπληστη, νυμφομανή, προκλητική και ξεδιάντροπη, αν όχι κάτι χειρότερο…

Όταν ένας άνδρας αναφέρεται στις προτιμήσεις του για το γυναικείο σώμα, κανείς δεν το βρίσκει περίεργο κι ούτε αρχίζει να αναρωτιέται περαιτέρω γύρω από αυτό. Κανείς, για παράδειγμα, δεν θα ρωτήσει έναν άνδρα για τους λόγους που τον κάνουν να προτιμά τα μεγάλα γυναικεία στήθη. Όμως, δεν θα συμβεί το ίδιο, αν μία γυναίκα αναφερθεί στην προτίμησή της στα «ευμεγέθη» πέη…

Που βρίσκεται, αλήθεια, το κακό στην προτίμηση μιας γυναίκας στα μεγάλα πέη, εάν τύχει να την εκφράσει το ίδιο αβίαστα, όπως και ένας άνδρας που δηλώνει πως του αρέσουν τα μεγάλα στήθη, τα ανυψωμένα και σφιχτά οπίσθια, το να είναι η γυναίκα ξυρισμένη και άλλα ανάλογα που να αφορούν σε γυναικεία σωματικά χαρακτηριστικά; Γιατί ξενίζει και ξινίζει όταν οι γυναίκες μιλούν για  τις προτιμήσεις ή τις επιθυμίες τους, ιδιαίτερα εάν δεν αναφέρονται στον ερωτικό τους σύντροφο; Γιατί η προτίμηση μιας γυναίκας στα μεγάλα πέη να θεωρείται οπωσδήποτε ως απαξίωση των μικρότερου μεγέθους ανδρικών οργάνων; Τι θεωρείται, αλήθεια, ως μεγάλο; Αυτό που έχει μεγάλο μήκος, πάχος ή και τα δύο; Μεγάλο σε σχέση με τι; Με το μέσο όρο του μεγέθους των ανδρών ή με το μέσο όρο του μεγέθους του γυναικείου κόλπου;

Η «ευαισθησία» των ανδρών όσον αφορά στο μέγεθός τους
Τα γεννητικά όργανα του άνδρα, και ειδικότερα το πέος του, αποτελούν σύμβολο επάρκειας, γονιμότητας και κυρίως δύναμης. Έτσι, λοιπόν, το μέγεθος του ανδρικού πέους ταυτίστηκε με έναν στερεότυπο τρόπο, στην κουλτούρα του δυτικού πολιτισμού, με τον ανδρισμό.
Σχεδόν όλα τα αγόρια του πλανήτη, τουλάχιστον στη διάρκεια της εφηβικής τους ηλικίας, συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλα αγόρια και αναρωτιούνται -ακόμα και ανησυχούν- για το κατά πόσο το μέγεθος του μορίου τους είναι «φυσιολογικό». Η επικρατούσα άποψη είναι, γενικώς, πως το να διαθέτει ένας άνδρας μεγάλο πέος αποτελεί σημαντικό προτέρημα και ταυτίζεται με τον ανδρισμό, λες και ο αυτός μετριέται σε εκατοστά.
Παίρνοντας, λοιπόν, υπόψη αυτές τις στερεότυπες πολιτισμικές απόψεις, είναι εύλογο να αναρωτιέται κάποιος σε ποιο βαθμό μπορεί να επηρεάζεται η αυτοεκτίμηση και η εικόνα εαυτού εκείνων των ανδρών που έχουν ή θεωρούν πως έχουν μικρό πέος και δεν ανήκουν τουλάχιστον στο μέσο όρο. Από την άλλη, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι άραγε για τους «προσοντούχους» άνδρες να ανταποκρίνονται στις όποιες ενδεχόμενες ή εύλογες προσδοκίες που με βεβαιότητα υπάρχουν εξαιτίας αυτών τους των «προσόντων»;
Εξαιτίας της μεγάλης επιρροής που φαίνεται πως ασκεί αυτού του είδους η περιρρέουσα πολιτισμική ατμόσφαιρα, όσον αφορά στο μέγεθος του ανδρικού μορίου, δεν είναι παράξενο που τόσοι πολλοί άνδρες σε ολόκληρο τον πλανήτη υποβάλλονται σε επώδυνες και αμφιβόλου αποτελέσματος χειρουργικές επεμβάσεις επιμήκυνσης ή διεύρυνσης του πέους τους (πρωταθλητές αναφέρονται οι γερμανοί με ένα ποσοστό 18%). Ίσως, ακόμα πιο παράξενο είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι από αυτούς που επιλέγουν να χειρουργηθούν ανήκουν -ακόμα και κατά τη δική τους άποψη- στο μέσο όρο…
Το γεγονός πως το διαδίκτυο κατακλύζεται από χιλιάδες διαφημίσεις και spams για θαυματουργά σκευάσματα και μεθόδους επιμήκυνσης πέους, καθώς και η ύπαρξη blogs  στα οποία μπορούν να απευθύνονται για συναφή ερωτήματα και προβληματισμούς τους άνδρες με μικρά ή μεγάλα πέη, δείχνουν, επίσης, τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε πολλούς από αυτούς να μιλήσουν για το πέος τους και για το τι είναι φυσιολογικό ή όχι.
Το ότι οι περισσότεροι άνδρες επενδύουν υπερβολικά -σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο της αυτοεκτίμησής τους- στο μέγεθός τους, φαίνεται και από το γεγονός πως σχεδόν όλοι προσθέτουν πάντα σε αυτό τουλάχιστον 2-3 πόντους, όταν τύχει να ερωτηθούν. Γιατί, όμως, το κάνουν αυτό, τη στιγμή που οι περισσότερες γυναίκες τούς αποδέχονται συνήθως όσο «καθάρματα» κι αν είναι στη σχέση τους και ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να υστερούν ανατομικά μια πιθαμή κάτω από τον ομφαλό τους…;
Η ειρωνεία είναι, πάντως, πως σχεδόν όλοι οι άνδρες φαίνεται να πιστεύουν πως έχουν μικρότερο πέος από αυτό που στην πραγματικότητα έχουν. Αυτό οφείλεται στο ότι το κοιτούν από…ψηλά. Όπως, λέει και ο μεγάλος μας βάρδος, ο Κ. Χατζής: «Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά, …μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα, μοιάζουν μυρμήγκια οι ανθρώποι…». Από τη θέση αυτή, λοιπόν, κάθε πέος μοιάζει μικρότερο απ΄ ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί άνδρες νιώθουν άβολα αν κάποια φορά τύχει και κοιτάξουν δίπλα τους, δηλαδή από πλάγια θέση, π.χ. σε κάποια δημόσια ουρητήρια…

Τι λένε οι ίδιες οι γυναίκες αλλά και οι έρευνες;
Η γενική και κυρίαρχη άποψη είναι πως το μέγεθος δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ένα πέος χρησιμοποιείται. Έτσι, τουλάχιστον, δηλώνουν επίσημα οι περισσότερες γυναίκες, και αυτή είναι μάλλον η αλήθεια. Τι θα έκαναν, όμως, οι περισσότερες γυναίκες, στο υποθετικό ενδεχόμενο, όπου θα είχαν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα μετρίου και ένα μεγάλου μεγέθους και ίδιων δυνατοτήτων ανδρικό πέος; Η γνώμη μου είναι πως, εάν επρόκειτο για έναν εραστή και όχι για έναν σύντροφο ζωής, οι περισσότερες θα προτιμούσαν -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- τον «προικισμένο» άνδρα και πολύ καλά θα έκαναν, αφού τις δίνεται αυτή η ευκαιρία.
Κάτι ανάλογο δείχνει και μία αυστραλιανή έρευνα, πριν από λίγα μόνο χρόνια. Σε αυτήν, συμμετείχαν περισσότερες από 100 γυναίκες που κλήθηκαν να ταξινομήσουν 343 διαφορετικές φιγούρες ανδρών, σχεδιασμένες από υπολογιστή, διαφορετικού σωματότυπου (ώμοι, γοφοί, ύψος κ.τ.λ., αλλά και μέγεθος πέους). Οι περισσότερες γυναίκες θεώρησαν ελκυστικότερους τους άνδρες εκείνους που είχαν φαρδείς ώμους και στενούς γοφούς, κάτι που ήταν γνωστό από παλαιότερες έρευνες. Κάποιο ρόλο έπαιξε, επίσης, και το ύψος των ανδρών. Το πιο χαρακτηριστικό εύρημα της συγκεκριμένης έρευνας ήταν πως τα ευμεγέθη πέη ασκούσαν σαφώς τη μεγαλύτερη έλξη, όχι όμως απομονωμένα από το υπόλοιπο σώμα. Για παράδειγμα, ένας ψηλός άνδρας, με φαρδείς ώμους και μικρό πέος ήταν, παρόλ΄αυτά, πιο ελκυστικός, για τις περισσότερες γυναίκες, απ΄ό,τι ένας κοντός, με στενούς ώμους και μεγάλο πέος άνδρας. Αυτό δείχνει και ερμηνεύεται πως ένα πέος έχει σημασία, κυρίως, όταν η συνολική εικόνα του ανδρικού σώματος θεωρείται ελκυστική.

Τι λένε οι ίδιοι οι άνδρες αλλά και οι έρευνες;
Ένα από τα ευρήματα μιας πολύ μεγάλης έρευνας, που διήρκεσε για 60 χρόνια και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 50 χιλιάδες άτομα -άνδρες και γυναίκες με ετεροφυλοφιλικό προσανατολισμό-, δείχνει πως οι άνδρες, που δεν ήσαν ικανοποιημένοι με το μέγεθος του πέους τους (ένα ποσοστό 45% ή περίπου ένας στους δύο), θα ήθελαν, σε κάθε περίπτωση, να έχουν μεγαλύτερο πέος, ενώ μόνο ένα ποσοστό 0,2% θα ήθελε να έχει μικρότερο.
Επίσης, τα 2/3 αυτών  των ανδρών, δηλαδή το 67% περίπου, θεωρούσε πως ανήκε στο μέσο όρο, ένα 20% πως είχε μικρό πέος, και το υπόλοιπο 10% περίπου πως είχε μεγάλο πέος. Τα αποτελέσματα αυτά καταδεικνύουν την ύπαρξη άμεσης σχέσης ανάμεσα στην αυτοεκτίμηση των ανδρών και στο μέγεθος του πέους τους.
Μία άλλη σχετικά πρόσφατη έρευνα με 375 γυναίκες, που ήσαν μητέρες, δείχνει ανάλογα αποτελέσματα. Ενώ πολλοί άνδρες πιστεύουν πως οι περισσότερες γυναίκες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο μέγεθος του πέους, αυτό ίσχυε μόνο για το 20% από αυτές. Για ένα ποσοστό 30% περίπου από αυτές, η περίμετρος του πέους ήταν ο παράγοντας που είχε σημασία.
Επειδή πολλοί άνδρες επισκέπτονται ουρολόγους/ανδρολόγους θεωρώντας πως έχουν μικρό πέος («Σύνδρομο μικρού πέους»), χωρίς αυτό να ισχύει αντικειμενικά, θα αναφέρουμε τα αποτελέσματα 12 μεγάλων ερευνών που συμπεριλάμβαναν έναν αριθμό ανδρών που έφθανε τους 11 000 περίπου. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές, λοιπόν, το μήκος ενός μέσου πέους σε κατάσταση στύσης είναι 14-16 εκατοστά, το δε μήκος της περιμέτρου του 12-13 εκατοστά περίπου.
Είναι αλήθεια πως πολλές έρευνες δίνουν κάπως διαφορετικά μεταξύ τους αποτελέσματα. Πάντως, είναι στατιστικά επιβεβαιωμένο πως το 95% των ανδρών έχουν πέος που σε κατάσταση στύσης έχει μήκος που κυμαίνεται μεταξύ 8-22 εκατοστών.

Επίλογος
Τελικά, το μέγεθος του πέους φαίνεται πως παίζει ρόλο, πολύ μεγαλύτερο, όμως, για τους ίδιους τους άνδρες, παρά για τις γυναίκες. Είναι βέβαιο πως για τη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών το μέγεθος δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, ιδίως εάν ο ερωτικός τους σύντροφος είναι ένας άνδρας και εραστής με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, που νοιάζεται για τις ίδιες, που έχει την αναγκαία πείρα, που σέβεται και λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους, που δεν είναι προβλέψιμος και που αφιερώνει χρόνο πριν και μετά την ερωτική πράξη. Αν, βέβαια, σε όλα αυτά συνυπάρχουν αμοιβαία και τρυφερά συναισθήματα, τότε μιλάμε για έναν μικρό επίγειο παράδεισο ή για μια Γη της Επαγγελίας…

Οι έρευνες δείχνουν, επίσης, πως υπάρχει σαφής σχέση ανάμεσα στην αυτοεκτίμηση των ανδρών και στο μέγεθος του πέους τους. Αυτό που δεν είναι απόλυτα σαφές ακόμη είναι το αιώνιο ερώτημα του «Αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα», δηλαδή ποιο είναι η αιτία και ποιο το αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, είναι η καλή αυτοεκτίμηση που κάνει έναν άνδρα να θεωρεί πως έχει μεγάλο/επαρκές πέος ή το μεγάλο πέος είναι αυτό που του δημιουργεί μια καλή αυτοεκτίμηση;

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως το μεγάλο μέγεθος είναι πιο ερεθιστικό σε ένα φαντασιακό, κυρίως, επίπεδο, όπως ακριβώς και πολλές άλλου είδους ερωτικές φαντασιώσεις που δεν είναι αναγκαίο να γίνουν πραγματικότητα για να προσδώσουν μια επιπλέον πικάντικη γεύση στην πεμπτουσία της ερωτικής συνεύρεσης…



Σάββας Ν. Σαλπιστής, Ph.D., Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Κλινικός Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Στοκχόλμης






Γιώργος Καρασμάνης: «Ανταποκριτές ΟΓΑ και αγρότες πληρώνουν ήδη την κυβερνητική προχειρότητα με τον ΕΦΚΑ»


«Ανταποκριτές ΟΓΑ και αγρότες πληρώνουν ήδη την κυβερνητική προχειρότητα με τον ΕΦΚΑ»!
Την αγανάκτηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ που έχουν να πληρωθούν το επίδομά τους από τον περασμένο Νοέμβρη, εξ αιτίας της προχειρότητας στην ψήφιση και εφαρμογή του ΕΦΚΑ, φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης.
Ο πρώην Υπουργός, προειδοποιεί ότι, η αποχή των ανταποκριτών που απαιτούν την πληρωμή των χρημάτων τους, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα (οικονομικά και ασφαλιστικά) και σε χιλιάδες αγρότες… Και καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν πότε θα πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί και τί προβλέπεται γενικότερα με το μέλλον του θεσμού που επί πολλά χρόνια προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον αγροτικό μας κόσμο.


 Επισυνάπτεται η Ερώτηση
 Αθήνα, 20 Μαρτίου 2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
 ΠΡΟΣ τους Υπουργούς: 1 Εσωτερικών
                                          2. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
                                               και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης
                                          3. Οικονομικών
 ΘΕΜΑ: «Να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα επιδόματα στους ανταποκριτές του ΟΓΑ»
Τις συνέπειες της προχειρότητας με την οποία η Κυβέρνηση νομοθέτησε (Ν. 4387/2016) για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), έχει αρχίσει να βιώνει ήδη σχεδόν το σύνολο των πολιτών και εργαζομένων. Ανάμεσά τους και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, οι οποίοι χρόνια τώρα, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες ασφάλισης (σύνταξης, περίθαλψης κ.α.) στον αγροτικό μας κόσμο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, δεν έχουν εισπράξει το επίδομά τους από τον Νοέμβρη του 2016, αν και συνεχίζουν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους… Και το χειρότερο: Ουδείς τους ενημερώνει υπεύθυνα ούτε για το πότε θα τους καταβληθούν τα οφειλόμενα, ούτε για το πώς προδιαγράφεται το μέλλον της υπηρεσίας στην οποία απασχολούνται. Ο λόγος είναι ότι ακόμη… δεν έχει ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ και, ως εκ τούτου, η απαραίτητη πίστωση για το 2017!
Η εξοργιστική αυτή καθυστέρηση, οδήγησε ήδη την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να προκηρύξει αποχή από τα καθήκοντα των ανταποκριτών του ΟΓΑ, με αναπόφευκτη την μεγάλη ταλαιπωρία και για τους ασφαλισμένους αγρότες που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για εκκρεμείς αλλά και τρέχουσες υποθέσεις τους.
ΕΠΕΙΔΗ, για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ και τις οικογένειές τους, το επίδομα αποτελεί σημαντικό πόρο εισοδήματος για να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες και υποχρεώσεις τους…
ΕΠΕΙΔΗ, αν αναγκαστούν να συνεχίσουν την αποχή τους, μεγάλα προβλήματα, οικονομικά και ασφαλιστικά, θα αντιμετωπίσει και ο αγροτικός μας κόσμος…  
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι συναρμόδιοι Υπουργοί
1.    Πότε θα πληρωθούν στους ανταποκριτές τα οφειλόμενα από την πεντάμηνη καθυστέρηση καταβολής του επιδόματός τους, τα οποία αφορούν στον ΟΓΑ για το τελευταίο δίμηνο του 2016 και στον ΕΦΚΑ από τις αρχές 2017 μέχρι και σήμερα;
2.    Ποιο θα είναι γενικότερα το μέλλον του θεσμού του ανταποκριτή του ΟΓΑ στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΦΚΑ;
 Ο Ερωτών Βουλευτής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Σήμερα Δευτέρα 20 Μάρτη στην Σκύδρα η σημαντική εκδήλωση του ΣΕΑΣ για οργανώσεις παραγωγών και ΕΛΓΑ


Γιάννης Σηφάκης :  Σήμερα Δευτέρα 20 Μάρτη στις 6:00μμ στην Σκύδρα η πολύ σημαντική εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΣΕΑΣ για τις οργανώσεις παραγωγών και θέματα ΕΛΓΑ
Ο βουλευτής καλεί αγρότες και συνεταιριστές να ενημερωθούν από πρώτο χέρι από τους:
- Αλέξη Μπακούρο, σύμβουλο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, υπεύθυνο για τις οργανώσεις παραγωγών που επιμελήθηκε την πρόσφατα υπογραφείσα Υπουργική Απόφαση και τώρα επιμελείται την υπό έκδοση Υπουργική απόφαση για τον χρόνο πληρωμής των αγροτών από τους εμπόρους 
- Θανάση Ζανιά, αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για θέματα αποζημιώσεων 
Ήδη ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ συναντήθηκε την Κυριακή 19 Μάρτη με προέδρους ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών σε Γιαννιτσά και Αλμωπία και την Δευτέρα 20 Μάρτη το πρωί θα επισκεφτεί το Κατάστημα ΕΛΓΑ στην Βέροια.


Τιμήθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η 107η επέτειος του Κιλελέρ


ΚΙΛΕΛΕΡ 2017 - ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ 107 ΧΡΟΝΩΝ του ΚΙΛΕΛΕΡ

Με κεντρικό σύνθημα : «Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική» και με μια μαζική αγωνιστική συγκέντρωση στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, τιμήθηκε αγωνιστικά από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η 107η επέτειος του Κιλελέρ, εκφράζοντας την πρόθεση των μικρομεσαίων αγροτών να συνεχίσουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους άλλους συμμάχους τους να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, μέχρι να την ανατρέψουν.
    Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Κώστα Τζέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και Γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τόνισε ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται, θέλουν να δημιουργήσουν νέους τσιφλικάδες. Αυτή την πολιτική θα την πολεμήσουμε, είπε, δίνοντας υπόσχεση ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής και επίμονος.
    Ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους μικρομεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας ότι αυτή η συμμαχία πρέπει να δυναμώσει.
    Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Αφού αναφέρθηκε στον αγώνα στα μπλόκα που κράτησε 25 μερόνυχτα, ξεκαθάρισε ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές και ήδη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα διοργανώσει δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης για το επόμενο διάστημα.
     Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης ο Βάιος Βισβίκης, αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ, η Κατερίνα Πάσχουεκ μέρους της ΟΓΕ, η Διαμαντούλα Κρητικού, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπή των Μπλόκων από το μπλόκο της Φλώρινας και ο Χρήστος Κάμτσης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από το Μπλόκο της Πέλλας.
  Το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε ο Δημήτρης Μόσχος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από τη Δυτική Μακεδονία.
    Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ. Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, οι βουλευτές του Κόμματος στη Θεσσαλία Γιώργος Λαμπρούλης  και Κώστας Στεργίου, καθώς και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων.
    Η εκδήλωση «έκλεισε» με κατάθεση στεφάνων στον τόπο της θυσίας, με ενός λεπτού σιγή και το «επέσατε θύματα» από τη χορωδία του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΜΠΛΟΚΩΝ

Ξεκινούν εντός του Μαρτίου οι αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο της Αριδαίας


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Ξεκινούν εντός του Μαρτίου οι αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο της Αριδαίας, οι οποίες περιλαμβάνουν την ασφαλτόστρωση των σημείων κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Αριδαίας.

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι απομένουν περίπου πέντε χιλιόμετρα όπου θα υλοποιηθούν ανάλογες εργασίες εγκατάστασης δικτύων και αποκατάστασης των δρόμων, καθώς επίσης και οι συνδέσεις δικτύων. Ακόμη, απομένουν οι διαδικασίες μελέτης και κατασκευής του Βιολογικού.

Για άλλη μια φορά, ο Δήμος Αλμωπίας και η Δ.Ε.Υ.Α. ευχαριστεί θερμά τους πολίτες για την κατανόηση και τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου.

Δράσεις της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων (19 Μαρτίου 2017)


Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη δράση της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων στο παλιό Ηρώο της πλατείας του οικισμού.

Η ομάδα προέβη σε καθαρισμό και απολύμανση του χώρου, φύτεψε λουλούδια στα παρτέρια και τις γλάστρες, έβαψε τα φθαρμένα παγκάκια, επισκεύασε την αποχέτευση της πέτρινης βρύσης, ζωγράφισε τον παράπλευρο τοίχο που οδηγεί στα σχολεία του χωριού, καθάρισε την παιδική χαρά, ενώ συνέχισε την κατασκευή των αναμνηστικών πλακετών για τους επερχόμενους αγώνες αιωροπτερισμού «Προμάχεια 2017».
Παράλληλα, φρεσκάρισε τα υπόλοιπα λουλούδια που είναι φυτεμένα διάσπαρτα στην πλατεία, σε σημεία που έχουν «υιοθετηθεί» από την ομάδα.
Επίσης συντηρήθηκαν με το κατάλληλο υλικό και οι ξυλόγλυπτες πινακίδες με τα ποιήματα Ελλήνων ποιητών, οι οποίες κοσμούν την γύρω περιοχή.

Επόμενη δράση της ομάδας, είναι χρονοθετημένη για την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου και περιλαμβάνει την  κατασκευή και τοποθέτηση στην βόρεια οριογραμμή του χωριού, μιας τεράστιας Ελληνικής σημαίας εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων, για την οποία ήδη οι προεργασίες έχουν ξεκινήσει και οι αεικίνητοι εθελοντές, ευελπιστούν ότι, με την αμέριστη βοήθεια που λαμβάνουν μέχρι τώρα από την Δημοτική αρχή, θα τα καταφέρουν , παρά τις εγγενείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Χαρακτηριστικό των όλων δράσεων, η συνεχής αυξανόμενη συμμετοχή όλο και περισσότερων εθελοντών μελών, και η γέννηση της ελπίδας, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα, κάνοντας τη δύναμη της ομάδας, έναν ορμητικό χείμαρρο προσφοράς.





















































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...