Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επιβραβεύει τους πρωτεύσαντες μαθητές στις εισαγωγικές εξετάσεις



Έδεσσα, 27 Οκτωβρίου 2020

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επιβραβεύει τους πρωτεύσαντες μαθητές στις εισαγωγικές εξετάσεις

 

Μία δράση με συμβολικό περιεχόμενο στον τομέα της Παιδείας υλοποιήθηκε σήμερα (27/10/20) από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής βράβευσε, σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, τους μαθητές που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε σχολική μονάδα του Νομού Πέλλας, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19, η τελετή είχε λιτό περιεχόμενο και παραβρέθηκαν μόνο οι μαθητές με εκπροσώπους των σχολικών μονάδων, καθώς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης.

 

Σε δήλωσή του για τον σκοπό της εκδήλωσης, ο Αντιπεφερειάρχης Πέλλας αναφέρει: «Οι Έλληνες μαθητές αποτελούν το πλέον ζωντανό και δραστήριο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει πολλές σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, ακόμη και τα σαββατοκύριακα. Εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν τους στόχους τους και, σ’ αυτήν την πορεία, είναι σημαντικό να έχουν ισχυρούς σύμμαχους και υποστηρικτές.

 

Σε μία κοινωνία που ενδιαφέρεται για το μέλλον της, είναι σημαντικό να στηρίζουμε την προσπάθεια των νέων και να αναδεικνύουμε τα επιτεύγματά τους και τη σημασία τους για την Ελληνική κοινωνία. Με τον τρόπο αυτό τα νέα παιδιά θα έχουν υψηλά εσωτερικά και εξωτερικά κίνητρα, για διακεκριμένη επίδοση, τόσο στον ακαδημαϊκό, όσο και στον κοινωνικό στίβο. Εύχομαι όλοι οι μαθητές να προσπαθούν με θετική διάθεση και πρόγραμμα για την επίτευξη των στόχων τους και οι γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι πάντοτε γεροί και να τους στηρίζουν στον δύσκολο αγώνα τους».   

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής δώρισε από έναν φορητό υπολογιστή τύπου «ταμπλέτας» στους πρωτεύσαντες μαθητές για την υποστήριξη των σπουδών τους.   

Παραχώρηση οικίσκου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο Νοσοκομείο Έδεσσας



Έδεσσα, 26 Οκτωβρίου 2020

 

Παραχώρηση οικίσκου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο Νοσοκομείο Έδεσσας για την οργανωτική υποστήριξη αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19

 

Η συνεργασία και αλληλουποστήριξη μεταξύ των φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αποτελεί κεντρική φιλοσοφία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας παραχώρησε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας έναν αυτόνομο οικίσκο, με χώρο γραφείων και βοηθητικούς χώρους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την καλύτερη οργάνωση των ελέγχων και διαχείρισης περιστατικών κορωνοϊού COVID-19.

 

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Προχωρήσαμε στην παραχώρηση του οικίσκου γνωρίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας εστιάζονται στην καλύτερη δυνατή οργάνωση που μπορούμε να έχουμε και πρόληψη, στη μάχη που δίνουμε με τον κορωνοϊό. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, τα διοικητικά στελέχη των μονάδων υγείας και του ΕΚΑΒ, όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής συχνά παλεύουν με περιορισμένα μέσα και, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους. Η πολιτεία και όλοι οι τοπικοί φορείς, όπως και η Περιφέρεια, είμαστε στο πλευρό τους. Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη, για την επιβίωση της κοινωνίας μας, είμαστε όλοι μαζί». 

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων



Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ  (α.α. 08/26-10-2020) που ισχύει από αργά το  βράδυ της Τρίτης 27  Οκτωβρίου 2020.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά. Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

2. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29-10-20) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...