Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού από τον Σύλλογο Δασκάλων Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ &  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
«Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, στις 18:00.
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι:
1. Δρογίδης Δημήτριος, Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πέλλας, με θέμα: «Ο δάσκαλος τον 21ο αιώνα».
2. Καλαϊτζίδης Ιωάννης, δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, με θέμα: «Η εκπαιδευτική έρευνα ως μοντέλο στη δια βίου μάθηση των εκπαιδευτικών».
3. Μπαζούκης Αθανάσιος, υπεύθυνος συμβουλευτικού σταθμού νέων, με θέμα: «Η επαγγελματική εξουθένωση του εκπαιδευτικού – Ο προστατευτικός ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων».


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                           ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Κρισναμούρτι: Πέρα από τον πόνο της εγωκεντρικής θλίψης


Τα βουνά πρέπει να είναι μόνα τους. Είναι υπέροχο να βρέχει ανάμεσα στα βουνά και η βροχή να πέφτει στη γαλήνια λίμνη. Πώς μυρίζει η γη όταν βρέχει κι ύστερα τα βατράχια αρχίζουν να φωνάζουν! Στα τροπικά μέρη υπάρχει μια παράξενη γοητεία όταν βρέχει. Τα πάντα ξεπλένονται. Καθαρίζουν τα φύλλα από τη σκόνη. Ζωντανεύουν τα ποτάμια κι ακούγεται ο θόρυβος των νερών που τρέχουν.

Τα δέντρα βγάζουν πράσινα βλαστάρια κι εκεί όπου υπήρχε πριν γυμνή γη βλέπεις φρέσκο άγριο γρασίδι. Χιλιάδες έντομα βγαίνουν από παντού και δροσίζεται η καψαλισμένη γη, που δείχνει ευχαριστημένη και γαλήνια. Ο ήλιος μοιάζει να έχει χάσει τη διαπεραστική του ικανότητα και το χώμα έχει πρασινίσει. Ένας τόπος ομορφιάς και αφθονίας. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να φτιάχνουν μόνοι τους τη μιζέρια τους, αλλά η γη είναι και πάλι πλούσια και υπάρχει κάτι μαγευτικό στον αέρα.

Είναι παράξενο πόσο πολλοί άνθρωποι επιθυμούν αναγνώριση και επαίνους. Να αναγνωριστούν σαν μεγάλοι ποιητές ή φιλόσοφοι, κάτι που να δυναμώνει το εγώ τους. Αυτό δίνει μεγάλη ικανοποίηση, αλλά έχει πολύ μικρή σημασία. Η αναγνώριση φουσκώνει τη ματαιοδοξία κάποιου κι ίσως και την τσέπη. Και μετά;

Τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, αλλά αυτό το ξεχώρισμα γεννάει τα δικά του τα προβλήματα που όλο και αυξάνουν. Παρόλο που η αναγνώριση δίνει ικανοποίηση δεν είναι αυτοσκοπός. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στη λαχτάρα για αναγνώριση, για εκπλήρωση, για να πετύχουν. Και τότε η αποτυχία, που πάει παρέα με τη δυστυχία, είναι αναπόφευκτη.

Η ουσία είναι να ελευθερωθεί κανείς και από την επιτυχία και την αποτυχία. Από την πρώτη στιγμή να μη νοιάζεται για αποτέλεσμα, να κάνει εκείνο που αγαπά κι η αγάπη δεν ξέρει από τιμωρία ή ανταμοιβή. Αυτό είναι πραγματικά κάτι πολύ απλό όταν υπάρχει αγάπη. Πόσο λίγη προσοχή δίνουμε στην παρατήρηση και στη μελέτη των πραγμάτων που μας αφορούν. Είμαστε τόσο εγωκεντρικοί, τόσο απασχολημένοι με τις ανησυχίες μας και με τα προσωπικά μας συμφέροντα, που δεν έχουμε καιρό να παρατηρήσουμε και να καταλάβουμε.

Έτσι που είμαστε απασχολημένοι, ο νους μας γίνεται αμβλύς και κουρασμένος, καταπιεσμένος και γεμάτος θλίψη, κι από αυτή τη θλίψη είναι που προσπαθούμε να ξεφύγουμε. Όσο θα δρα το εγώ, θα υπάρχει αναπόφευκτα η κούραση, η άμβλυνση και η καταπίεση. Οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι σε μια τρελή κούρσα, στον πόνο μιας εγωκεντρικής θλίψης. Αυτή η θλίψη είναι αποτέλεσμα βαθιάς απερισκεψίας. Εκείνοι που ζουν με περίσκεψη και άγρυπνη προσοχή είναι ελεύθεροι από θλίψη.

«Γράμματα σε μια νεαρή φίλη» Κρισναμούρτι εκδόσεις Καστανιώτη





ΠΗΓΗ...http://enallaktikidrasi.com

Κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’  πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου γενική συνέλευση για να ενημέρωση τα μέλη του και όχι μόνο για τις τελευταίες εξελίξεις.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ
Καλούμε όλους τους αγρότες και όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής του νομού μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας- συμπαράστασης προς τους συναδέλφους που δικάζονται την Δευτερά 9 Οκτωβρίου έξω από το δικαστήριο των Γιαννιτσών. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.
Παλεύουμε για την επιβίωσή μας και επιτέλους τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με δικαστήρια και τρομοκρατία, την ίδια ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πως θα παύσουν τα αγροτοδικεία.
Με την πείρα που έχουμε αποκτήσει από τον συντονισμό του αγώνα μας τα τελευταία χρόνια δίπλα στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων γνωρίζουμε γιατί βρισκόμαστε σε αυτή την θέση. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για τους αγρότες-κτηνοτρόφους αλλά και για το σύνολο του ελληνικού λαού. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση καθώς και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα μας. Σύντομα θα μας βρουν ξανά μπροστά τους, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με μας. Πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, με την τρομοκρατία των αγροτοδικείων θα μας σταματήσουν, θα μας φοβίσουν, θα μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι.
Δεν μας φοβίζουν!!!
Έχουμε καταλάβει και μας είναι ξεκάθαρο το ποιος είναι με την πλευρά μας και ποιον έχουμε απέναντι μας. Όσο και να προσπαθούν δεν θα μας ρίξουν στην μοιρολατρία, κάνοντάς μας να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην αγροτική πολιτική που εφαρμόζεται.
Έχοντας στο πλευρό μας όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας μαζί με τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα μας τα τελευταία χρόνια παίρνουμε δύναμη και δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας, για ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού μας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
ΚΑΙ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας


Ανακοίνωση – Ενημέρωση Πληθυσμού  

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω: 

Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, με χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). 

Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης). 

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...