Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 


14/01/2020

 

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ  (α.α. 01/14-01-2021) που ισχύει από το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα από την Πέμπτη (14-01-2021) το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
3. Τους θυελλώδεις ανέμους και
4. Τον ισχυρό παγετό

Α. ΠΕΜΠΤΗ (14-01-2021) - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15-01-2021)

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε Πέμπτη το βράδυ και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
α. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη Μακεδονία και τη Θράκη (ορεινά και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές), στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης κεντρικής χώρας. Στη δυτική Μακεδονία και τη Χαλκιδική τη νύχτα της Πέμπτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.
β. Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, στην ανατολική Στερεά - Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα).


2. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:
α. Τις βραδινές και νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς β. Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου γ. Από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής στις Κυκλάδες και δ. Το απόγευμα της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα.

Β. ΣΑΒΒΑΤΟ (16-01-2021) - ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2021) Κακοκαιρία προβλέπεται από τα δυτικά - νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
α. Από αργά το βράδυ της Παρασκευής (15-01-2021) προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, στα ορεινά - ημιορεινά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), οι οποίες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.
Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές.
Επίσης, το Σάββατο χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πιο πυκνές.
β. Την Κυριακή στα δυτικά οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να σταματήσουν.
Στα ανατολικά όμως και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.
2. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:
α. Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (15-01-2021) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου (από την Κεφαλονιά και νοτιότερα), στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά.
β. Τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη γ. Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στα Δωδεκάνησα.
3. Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ
Βορείων διευθύνσεων που θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ.


Γ. ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2021) - ΤΡΙΤΗ (19-01-2021) Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα νοτιοδυτικά, θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού, κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές.


4. ΠΑΓΕΤΟΣ θα επικρατήσει όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη (19-01-2021) κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι ολικός.

 

 

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Ανάλυση δειγμάτων ακαθάρτων οικιακών λυμάτων με σκοπό την ανίχνευση ύπαρξης Covid-19.

 


14.01.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Θέμα:

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

            Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας σε συνεργασία με την Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  προχώρησε  στην ανάλυση δειγμάτων ακαθάρτων οικιακών λυμάτων με σκοπό την ανίχνευση ύπαρξης Covid-19.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που επιτύχαμε να συμμετέχουμε ως Δήμος, όπου μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμο Γιαννιτσών είμαστε οι μοναδικοί στην Βόρεια Ελλάδα.

            Ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες του Δήμου μας ότι, με βάση τα αποτελέσματα που μας κοινοποιήθηκαν από τις 27.11.2020 έως τις 24.12.2020, η ύπαρξη Covid-19 στα αστικά λύματα της πόλης είναι σταθερή. Η ποιοτική ανάλυση επέδειξε,  ότι τα δείγματα είναι θετικά  στο Covid-19 ενώ η ποσοτική ανάλυση ότι η ποσότητα του ιού στα λύματα παρέμεινε σταθερή. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι, η ύπαρξη κρουσμάτων συμπτωματικών και μη στην πόλη μας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν σταθερή.

Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε, ότι η μέθοδος που εφαρμόζεται για τις συγκεκριμένες αναλύσεις είναι πρωτοποριακή όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα .

Αναμένουμε αποτελέσματα και από τα επόμενα δείγματα που έχουμε πάρει στις 28.12.2020, 31.12.2020, 04.01.2021, 07.01.2021, 11.01.2021 και 14.01.2021 (δύο φορές κάθε εβδομάδα),  τα οποία σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα θα μας εμφανίσουν την πολυπόθητη μείωση και εξασθένιση του φαινομένου για το οποίο όλοι μαζί έχουμε φροντίσει ως πολίτες.

Τέλος, η τράπεζα δειγμάτων που διατηρείται στα εργαστήρια της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα μας δώσει σε βάθος χρόνου αποτελέσματα  για την ύπαρξη και άλλων παθογόνων οργανισμών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επαναλειτουργία ΧΥΤΑ Αλμωπίας

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 14/01/2021

 

Θέμα: Επαναλειτουργία ΧΥΤΑ Αλμωπίας

Επαναλειτουργεί από χθες Τετάρτη 13/01/2021, ο ΧΥΤΑ Αλμωπίας και συγκεκριμένα το Β΄ κύτταρό του. Έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, τα απορρίμματα του Δήμου Αλμωπίας θα μεταφέρονται με ασφάλεια στην περιοχή του ΧΥΤΑ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο έπακρο η βέλτιστη επεξεργασία και διάθεση των απορριμμάτων ολόκληρης της Αλμωπίας, μιας περιοχής μεγάλης γεωγραφικής έκτασης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...