Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με Πολιτιστικούς Συλλόγους για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντ



Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Όλοι μαζί, φορείς και σύλλογοι θα τιμήσουμε με κάθε επισημότητα την ιστορία και τους προγόνους μας»

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με Πολιτιστικούς Συλλόγους για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων συναντήθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, με θέμα την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου στην Αριδαία, έδρα του Δήμου Αλμωπίας.

Η κυρία Αθανασιάδου - Αηδονά στο σύντομο χαιρετισμό της καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και, αφού έδωσε το πλαίσιο πραγματοποίησης της κεντρικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Αλμωπίας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ολόκληρης της Πέλλας ανέφερε: «Θέλουμε, με τη συνεργασία των Συλλόγων και του Δήμου Αλμωπίας να κάνουμε με κάθε επισημότητα το ιερό καθήκον μας προς τους προγόνους μας και, μπροστά στο ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής για τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν. Οι Ποντιακοί, Προσφυγικοί Σύλλογοι αλλά και όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν αποδεικνύουν ότι όλοι μαζί, ενωμένοι και χωρίς διαχωρισμούς μπορούμε να σταθούμε με απόλυτο σεβασμό στις εκδηλώσεις που αφορούν ιστορικά γεγονότα και, το κυριότερο, ιστορικές αλήθειες που δεν αλλοιώνονται από κανέναν. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προετοιμασία και διοργάνωση των εκδηλώσεων» σημείωσε η κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκαν οι απόψεις των εκπροσώπων των Συλλόγων και συμφωνήθηκαν σχεδόν όλες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες για να υπάρξει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο καταρτισμός του τελικού προγράμματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Αλμωπίας, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους ζήτησαν να υπάρξει ευρεία συμμετοχή Συλλόγων και πολιτών στις εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης.



Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας '' ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ ΡΟΔΟΥ/ΛΟΠΙΑ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ ΡΟΔΟΥ '' στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ



Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΙΠΠ   της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  του ΥπΑΑΤ έγινε γνωστό ότι η Άτυπη Ομάδα Παραγωγών φασολιών κατταβιάς Ρόδου , με έδρα την Κατταβιά της Ρόδου ,   υπέβαλε     αίτηση   καταχώρισης της ονομασίας    '' ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ ΡΟΔΟΥ/ΛΟΠΙΑ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ ΡΟΔΟΥ '' στο Ενωσιακό μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).  Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 3 της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β) όπως έχει τροποποιηθεί  και ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης  έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 28/05/2018 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι οι ενιστάμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο μετά από σχετική αίτησή τους.  Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος V της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ,και  υποβάλλονται   στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  , Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ -ΕΠΙΠ  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Λ. Αθηνών 58 , Αθήνα , εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα τροποποίησης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis/5466-enstaseis-gia-proionta-pop-pge.
                                                                                                                       Ο Δ/ΝΤΗΣ                                                                               ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

Η συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας στη δράση Let 's do it Greece


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...