Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας


Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας


Εθιμοτυπική συνάντηση είχε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με το νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστο Σμία στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, στράφηκε στα θέματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στις Νοσοκομειακές Μονάδες Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Ειδικότερα, εκτός από την προμήθεια αξονικού τομογράφου που θα λύσει σημαντικά προβλήματα, ο Διοικητής επισήμανε τις ανάγκες σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό στις δύο μονάδες, ώστε να πλαισιωθούν ακόμη καλύτερα οι διευθύνσεις και τα τμήματα που απευθύνονται σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανασιάδου – Αηδονά εξέφρασε την προσωπική στήριξη και τόνισε τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με όσα μέσα διαθέτει, στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το διοικητικό προσωπικό για καλυτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Εξήρε το έργο και την αυταπάρνηση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας που υπερβαίνει τα εσκαμμένα και ανταποκρίνεται επιτυχώς σε καθημερινές περιπτώσεις που χρήζουν σημαντικής υγειονομικής περίθαλψης.


Με ανταλλαγή των καθιερωμένων ευχών για το Πάσχα και ευχόμενη προς το νέο Διοικητή καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας δεσμεύτηκε να επισκεφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα τις δύο νοσοκομειακές μονάδες της Πέλλας για να λάβει ακόμη πιο ενδελεχή ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση.

Ξεκίνησαν εναέριες ρίψεις δολωμάτων με εμβόλιο κατά της λύσσας για την ανοσοποίηση των άγριων ζώων


Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι ξεκίνησαν από σήμερα 07-04-2017 και θα διαρκέσουν ως και τις 14-04-2017 εναέριες ρίψεις δολωμάτων με εμβόλιο κατά της λύσσας για την ανοσοποίηση των άγριων ζώων.
Οι  ρίψεις εστιάζονται σε μη κατοικημένες περιοχές.

                     Επισημαίνουμε τις οδηγίες προφύλαξης αν βρείτε δόλωμα-εμβόλιο:

  -Μη το πιάνεται με γυμνά χέρια.

  -Χρησιμοποιήστε χοντρά πλαστικά γάντια και πλαστικές σακούλες.

Ενημερώστε την Κτηνιατρική υπηρεσία για την ανεύρεση δολωμάτων-εμβολίων σε κατοικημένη περιοχή.

  Αν άτομο έρθει σε επαφή με δόλωμα-εμβόλιο, κίνδυνος υπάρχει όταν το υγρό της κάψουλας του εμβολίου έρθει σε επαφή με ανοιχτές ή μη καλά επουλωμένες πληγές και βλεννογόνους (μάτια, στόμα). Σ΄ αυτήν την περίπτωση:     

-Πλύνετε καλά με νερό και σαπούνι την περιοχή του δέρματος που ήρθε σε επαφή με το δόλωμα-εμβόλιο.

-Εφαρμόστε τοπικά οινόπνευμα ή ιώδιο.
 
-Πλύνετε με άφθονο νερό τους βλεννογόνους.    

-Αν η επαφή ήταν επικίνδυνη με το δόλωμα-εμβόλιο θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε Μονάδα  
 Υγείας και να ζητήσετε Ιατρική Βοήθεια μεταφέροντας και το δόλωμα-εμβόλιο αν είναι δυνατό, με  
 όλες τις παραπάνω προφυλάξεις. 


                                                   


              ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

π. Βασίλειος Καλλιακμάνης: Ο ανάδοχος και ο συμβολισμός της λαμπάδας στην Ανάσταση


Ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης μιλάει για το συμβολισμό της λαμπάδας που προσφέρει ο ανάδοχος για την εορτή της Ανάστασης και την αφή του ''ανεσπέρου'' φωτός.




Επίσκεψη του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν» στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας


Επίσκεψη του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν» στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν» υποδέχθηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά. Στη συνάντηση συμμετείχε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνα Πλιούτα, η Γραμματέας Αγγελική Καρανάσου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιόφιλων Έδεσσας Δημήτρης Ευαγγελίδης και ο καλλιτέχνης Σταύρος Γκέσκος.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν οι δράσεις του Συλλόγου αλλά και η πρωτοβουλία της κατασκευής αγάλματος - μνημείου της Ολυμπιάδας, μητέρας του Μέγα Αλέξανδρου, κόρη του Βασιλιά Πύρρου και ηπειρώτισσα πριγκίπισσα, καθώς και η τοποθέτησή του στην πόλη της Έδεσσας.

«Η κίνηση αυτή συνδέει ακόμη περισσότερο πολιτισμικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ηπείρου, ενισχύει την διαπεριφερειακή συνεργασία που αποτελεί στοιχείο της αναπτυξιακής πολιτικής της Π.Κ.Μ. στον άξονα τουρισμός – πολιτισμός και προβάλλει την παράδοση των ηπειρωτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Μετά από ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια, το Δήμο Έδεσσας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα γίνει προσπάθεια ώστε να ευοδωθεί ο σχεδιασμός που έχει γίνει μέχρι τώρα.


Οι παριστάμενοι αντήλλαξαν ευχές με την κυρία Αηδονά η οποία αντευχήθηκε Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και καλή επιτυχία στις δραστηριότητες του Συλλόγου «Απειρωτάν».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...