Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Συμμετοχή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στο 5ο αντάμωμα Ελληνικών παραδόσεων-«Καλό καλοκαίρι» από το Θεατρικό Εργαστήρι



Συμμετοχή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στο 5ο αντάμωμα Ελληνικών παραδόσεων-«Καλό καλοκαίρι» από το Θεατρικό Εργαστήρι

Για 5η συνεχή χρονιά, η μεγαλειώδης εκδήλωση «Ο Χορός είναι ζωή» που έγινε πλέον θεσμός για την πόλη μας, θα δώσει ζωή, μέσα από την παράδοση, σε όλες τις γειτονιές της Έδεσσας. Τα χρώματα και οι μουσικές που αρωματίζουν την Ελλάδα μας, απ άκρη σ’ άκρη, από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τη Μικρά Ασία μέχρι τη Θράκη και από τον Πόντο μέχρι την Ήπειρο, ενώνονται και συναντιούνται στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας,  το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 6.30μμ
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο με το ανθρώπινο δυναμικό του συμβάλει και φέτος στην επιτυχία της εκδήλωσης ενισχύοντας την προσπάθεια των διοργανωτών και καλεί τα μέλη του συλλόγου και τους συνδημότες μας,  να στηρίξουν την εκδήλωση που εκτός από την πολιτισμική της διάσταση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα καθαρά έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση φορέων της πόλης μας.

Σφραγίζοντας τη γόνιμη και δημιουργική σεζόν 2015-2016 και καταφέρνοντας να υλοποιήσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει γι αυτή τη Θεατρική περίοδο, τα παιδιά από το Θεατρικό Εργαστήρι του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, μας ευχήθηκαν
 «Καλό καλοκαίρι» την Κυριακή 5 Ιούνη, στο πάρκο των μικρών καταρρακτών, παρουσιάζοντας δρώμενο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Παραφράζοντας το παραμύθι του Σαρλ Περώ «Η ωραία κοιμωμένη» σε «Ωραία μολυσμένη» και με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό του συλλόγου κα Χρύσα Αλεξάκη, μας δίδαξαν με θεατρικό τρόπο, τρόπους δράσης προστασίας του πλανήτη. Στα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις του Εργαστηρίου αυτή τη σεζόν, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα ενώ σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετίστηκαν αργότερα στο εντευκτήριο του συλλόγου ανανεώνοντας  το ραντεβού με την εξερεύνηση νέων Θεατρικών μονοπατιών για τον Σεπτέμβρη.



Το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα συνεχίσει τη δράση του όλο το καλοκαίρι καθώς συνεχίζονται οι πρόβες για το νέο έργο που θα ανεβεί από την Κεντρική Σκηνή και θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης στις αρχές του Νοέμβρη. Παράλληλα ξεκίνησαν  και οι προετοιμασίες συμμετοχής στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί αρχές Αυγούστου, όπου θα παρουσιαστεί το έργο «Φούστα-μπλούζα» των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου  αλλά και η διοργάνωση του 10ήμερου αφιερώματος στην τέχνη του Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας Θεατρικής περιόδου 2016-2017.

Μετάθεση προθεσμίας έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής 2015 δικαιούχων της Δράσης 2.3Β



Μετάθεση προθεσμίας έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής  2015 δικαιούχων της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης  Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013 

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας  ανακοινώνεται ότι βάσει απόφασης του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μετατίθεται, εκ νέου, η ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της Δήλωσης Εφαρμογής (Δ.Ε.) έτους 2015 για το σύνολο των γεωργοπεριβαλλοντικών Δράσεων του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, συμπεριλαμβανομένης της Δράσης 2.3 (Β).
Βάσει της απόφασης, η ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της Δ.Ε. 2015, μετατίθεται από τις 6/6/2016 στη νέα ημερομηνία 15/7/2016 και για 20 εργάσιμες ημέρες.  Οι προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής για τους δικαιούχους των 2 Προσκλήσεων της Δράσης 2.3 (Β), διαμορφώνονται  πλέον ως ακολούθως:
Δήλωση Εφαρμογής (Δ.Ε.) 2015: 15/7/2016 έως 11/8/2016 (15/7/2016 + 20 εργάσιμες)
ΕΣΠΔ 2016(υποβολή και αναθεώρηση): 15/7/2016 έως 11/8/2016 
Παράλληλα όσοι τευτλοπαραγωγοί δεν μπόρεσαν να σπείρουν τις εκτάσεις που είχαν υποχρέωση από το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρησης καλούνται να προσέλθουν και να γνωστοποιήσουν το γεγονός στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Πλατεία Πίκπα, 58100 Γιαννιτσά, τηλ.2381352304). Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίσουν την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2016(δήλωση ΟΣΔΕ), όπου θα φαίνονται αναλυτικά οι 13 ψήφιοι αριθμοί των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων που δεν καλλιεργήθηκαν με τεύτλα και αντίγραφο του εντύπου «Αίτηση-Δήλωση –Πληροφοριακό Δελτίο τευτλοκαλλιέργειας έτους 2016» που υποβλήθηκε προς την ΕΒΖ.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ


Αριδαία, 6/6/2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ

Στο πλευρό του αγροτικού κόσμου βρίσκεται ο Δήμος Αλμωπίας με όσα μέσα διαθέτει. Η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε και οι συντηρήσεις αρδευτικών αυλάκων και γεωτρήσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Κετικίδη, ο οποίος πραγματικά συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην επίλυση πολλών ζητημάτων, πραγματοποιούμε εργασίες που αφορούν σε καθαρισμούς αρδευτικών αυλάκων και συντηρήσεις αρδευτικών γεωτρήσεων. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε όσο μπορούμε το δύσκολο έργο των αγροτών και προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούμε συνεχείς παρεμβάσεις σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου. Παρότι τα χρήματα είναι πολύ περιορισμένα μιας και πρόκειται για μια υπηρεσία ανταποδοτικού χαρακτήρα, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας με στοχευμένες δράσεις και θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και άμεσα όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν».

Εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς από το Δημοτικό σχολείο Προμάχων



7/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

            Πλησιάζοντας στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί  του σχολείου  θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα εργασιών και προγραμμάτων  με τα οποία ασχολήθηκαν φέτος.

           Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 8/6/2016 ώρα 10.00 π.μ. : Δ΄ΤΑΞΗ «Αμπέλι-Αμπελώνας»
 Πέμπτη 9/6/2016 ώρα 10.00 π.μ.  : Γ΄ΤΑΞΗ «Το μονοπάτι της ελιάς.»
Παρασκευή 10/6/2016 ώρα 10.00 π.μ.:  Ε΄ΤΑΞΗ «Επαγγελματικός προσανατολισμός»
Τρίτη 14/6/2016 ώρα 10.00 π.μ.  : Β΄ΤΑΞΗ «Βότανα- Αρωματικά φυτά»
Το απόγευμα της Παρασκευής 10/6/2016  στις 19.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο εκδήλωση  με θέμα τον Παιδικό Διαβήτη.
Σχετική ενημέρωση και συζήτηση με τον  Διαβητολόγο γιατρό   κ.  Γιαβανίδη Ιορδάνη.  
Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση  της  ΣΤ ΄ τάξης με τίτλο: «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ»

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΩΠΟ!»



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:
«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΩΠΟ!»

Ο Αλμωπός ξανά δυνατός εκεί που ανήκει, στις μεγάλες κατηγορίες. Εύχομαι η άνοδος στη Γ’ Εθνική να είναι μόνο η αρχή. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν: Στη Διοίκηση, στο τεχνικό επιτελείο και φυσικά στους ποδοσφαιριστές που κατέθεσαν ψυχή μέσα στο γήπεδο. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην ομάδα και να τη στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

Γιάννης Σηφάκης : Θερμά συγχαρητήρια στον Αλμωπό για την πρόκριση του στην Γ’ Εθνική Κατηγορία



Γιάννης Σηφάκης :  Θερμά συγχαρητήρια στον Αλμωπό για την πρόκριση του στην Γ’ Εθνική Κατηγορία 

Η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην ομάδα. Άμεση χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την βελτίωση των υποδομών του γηπέδου
Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Αλμωπία. Η ομάδα της, ο ιστορικός Αλμωπός, μετά από 20 χρόνια προκρίθηκε ξανά στις Εθνικές Κατηγορίες.
Θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, στον πρόεδρο Κώστα Γάτσο και σε όλη την διοίκηση. Και σε όλον τον κόσμο της Αλμωπίας που βοήθησε την ομάδα σε αυτή την δύσκολη διαδρομή.
Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην ομάδα. Τις επόμενες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα χρηματοδοτήσει την βελτίωση των υποδομών στο γήπεδο της Αριδαίας και έπεται συνέχεια..
Ο Αλμωπός μας έκανε σήμερα όλους υπερήφανους ακριβώς την στιγμή που ολόκληρη η χώρα μπορεί πλέον να βλέπει με βάσιμη αισιοδοξία το μέλλον.
Και σε ανώτερα, να τον δούμε σύντομα και στην Β’ Εθνική. Το ζητούν οι Αλμωπιείς και οι βετεράνοι της μεγάλης ομάδας του παρελθόντος που σήμερα έχουν κάθε λόγο να αναπολήσουν δίνοντας δύναμη στα νέα παιδιά της ομάδας και στην άξια διοίκηση να προσπαθήσουν για το καλύτερο και στο μέλλον.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...