Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Τα νέα της Αλμωπίας online (10/6/2020).

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή για άμεση εκτίμηση των ζημιών στις αγροτικές παραγωγές της Πέλλας από τον ΕΛΓΑΈδεσσα, 11 Ιουνίου 2020

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή για άμεση εκτίμηση των ζημιών στις αγροτικές παραγωγές της Πέλλας από τον ΕΛΓΑ λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης

Στην ορεινή Αλμωπία αλλά και τις περιοχές των Δήμων Σκύδρας και Πέλλας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, μετά από την χθεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της ΠΕ Πέλλας,( Αρχάγγελος, Περίκλεια, Λαγκαδιά, Νότια, Φούστανη, Δάφνη Καλλίπολη Τριφύλλι και άλλες), προκαλώντας εκτεταμένες σοβαρές καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές.
Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του οικείου Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου κ. Συμεών Μαρνασίδη κι άλλα στελέχη και συνεργάτες του, επισκέφτηκε αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Νότιας, Περίκλειας και Αρχαγγέλου του Δήμου Αλμωπίας που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.
Ο κ. Τζαμτζής  διαπίστωσε τη σοβαρότητα της καταστροφής και επικοινώνησε άμεσα τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, όσο και με τη Διευθύντρια του Παραρτήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κα. Μαρία Παπά για την έναρξη και επίσπευση των διαδικασιών δήλωσης και εκτίμησης των ζημιών, των παραγωγών που επλήγησαν. Να σημειώσουμε ότι ο ΕΛΓΑ έχει αναγνωρίσει κι έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία αποζημιώσεων αγροτικών παραγωγών σε περιοχές της ΠΕ Πέλλας που επλήγησαν από παγετό τον Μάρτιο του 2020.  

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Δυστυχώς, οι ζημιές από τη χαλαζόπτωση είναι τρομερές. Δεν έχουν πληγεί μόνο δενδρώδεις καλλιέργειες, δηλαδή κεράσια, ροδάκινα νεκταρίνια βερίκοκα κ.α., αλλά κι άλλες καλλιέργειες, όπως οι πατάτες και το καλαμπόκι που είναι πολύ σημαντικές για την αγροτική οικονομία της περιοχής μας.
Ζητώ από τον ΕΛΓΑ την έναρξη και επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων, ώστε οι επιπτώσεις στην τοπική αγορά και οικονομία να είναι οι μικρότερες δυνατές.
Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς τα πλήγματα στην αγροτική παραγωγή είναι διαδοχικά ενώ το ίδιο συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές.
Χθές, το χαλάζι ισοπέδωσε στην κυριολεξία πολλές αγροτικές παραγωγές που βρίσκονταν σε κρίσιμη φάση, όπως τους βλαστούς στις πατάτες. Τα κεράσια, τα ροδάκινα , τα βερίκοκα είναι ώριμα και  αν δεν γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις, θα είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής.
Οι παραγωγοί χρειάζεται να ξεκινήσουν από σήμερα τις δηλώσεις και από αύριο περιμένουμε τους εκτιμητές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της καταγραφής των ζημιών.
Ζητώ την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εύχομαι το χθεσινό κτύπημα στην αγροτική παραγωγή να είναι το τελευταίο».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...