Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

"Βαριά στενάζουν τα βουνά..." Το τραγούδι του καπετάν Γαρέφη.Καπετάν Γαρέφης - Μακεδονομάχος 

Χορωδία: "Άγιος Νέστωρ" Ι.Ν.Αγ. Δημητρίου Κιλκίς

Τραγούδι: Αργύρης Κόκκορης

Παραδοσιακή Ορχήστρα: 'Ιχνηλάτες της Παράδοσης"


Α. Τζιτζικώστας-'Ζητώ έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κεντρική Μακεδονία'29/10/2020

 

Α. Τζιτζικώστας: «Ζητώ έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κεντρική Μακεδονία»

 

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, καθώς και ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε ένα έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, διότι οι επιπτώσεις από την είσοδο της Θεσσαλονίκης και των Σερρών στο Επίπεδο Επιτήρησης 4 (κόκκινο) θα είναι ανυπολόγιστες.

«Ζητώ ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας από την Κυβέρνηση ένα έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας της περιοχής μας. Η τοπική μας οικονομία θα μπει σε περαιτέρω ύφεση λόγω των νέων μέτρων. Πρέπει όλοι μας, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας όλους τους πόρους, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, να φροντίσουμε ώστε το επόμενο διάστημα να στηριχθεί η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις μας, να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας και κυρίως οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας και όσοι πληγούν περισσότερο από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον στο ‘κόκκινο’ και οφείλουμε όλοι, φορείς, πραγματική οικονομία, πολίτες, ο καθένας ξεχωριστά να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να προσπαθήσουμε διπλά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Να αυξήσουμε τους ελέγχους από τη μια, αλλά και να αντιληφθούμε ότι καθένας και καθεμιά από εμάς κρατάει στα χέρια του το εάν και για πόσο η Θεσσαλονίκη θα μείνει στο ‘κόκκινο’. Έχει σημασία η καθολική τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής. Αποστάσεις, μάσκες, ιδιαίτερη προσοχή και περιορισμός των μετακινήσεων. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι από αυτή τη δύσκολη κατάσταση δεν θα βγούμε αν δεν προσέξουμε. Όπως έχουμε αποδείξει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν όταν θέλουμε μπορούμε κι όταν πιστέψουμε σε ένα στόχο τα καταφέρνουμε. Το κάναμε δυο φορές στη Θεσσαλονίκη. Μία τον Μάρτιο και μία αμέσως μετά το καλοκαίρι. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξουμε γι’ ακόμη μια φορά, ας ελπίσουμε τελευταία».

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε τη στενή συνεργασία του με τον ΕΟΔΥ και την προσωπική στήριξη του κ. Αρκουμανέα, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΕΟΔΥ έχει κάνει ήδη χιλιάδες τεστ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία κάτι που μας έχει βοηθήσει να πάρουμε σωστές αποφάσεις».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Περιφέρεια διέθεσε 80 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της, με τα 40 εκ. ευρώ να διατίθενται για την πρόσληψη επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και τα υπόλοιπα 40 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των δομών υγείας.

«Έχω ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των χρημάτων να διατεθεί για τη δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία. Ήδη η Περιφέρεια έχει παραδώσει 24 κλίνες ΜΕΘ, αλλά θεωρώ ότι με αυτά τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα μπορέσει το σύστημα υγείας στην Κεντρική Μακεδονία να θωρακιστεί. Αρκεί να γίνει αυτό γρήγορα γιατί η κατάσταση έχει αρχίσει να είναι εξαιρετικά σοβαρή», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τυχόν επιπλέον μέτρα περιορισμού της διασποράς της πανδημίας από την Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ότι «η Περιφέρεια επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών που θα λάβει το επόμενο διάστημα, όπως έγινε και στην πρώτη περίοδο έξαρσης του κορονοϊού, με τηλεϊατρική, υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και υποστήριξη των πιο ευάλωτων πολιτών. Από αύριο το πρωί όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες θα εξυπηρετούν μόνο ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά τους πολίτες. Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα επιτρέπεται προσέλευση των πολιτών και μόνον κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε: «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε στη χώρα μας τετραπλασιασμό των θετικών κρουσμάτων που ανακοινώνουμε κάθε μέρα, έχουμε αυξητικές τάσεις και θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων κατά πάσα πιθανότητα και το επόμενο διάστημα. Για τη Θεσσαλονίκη που είναι στο ‘κόκκινο’ ξέρουμε ότι πρέπει να τηρούν όλοι τα μέτρα. Έχουμε δει σε άλλες περιοχές ότι πηγαίνουν καλύτερα όταν έχουμε εφαρμόσει στοχευμένα τοπικά μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο έχουμε θεαματική αύξηση των κρουσμάτων και πολύ μεγάλη πίεση από την πανδημία σε όλες τις κοινωνίες. Θα το δούμε αυτό και στη χώρα μας. Τα τρία εξεταστήρια κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και το επόμενο διάστημα θα μπορούν να υποδεχτούν περισσότερο κόσμο, με πιο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ώστε να γίνουν περισσότερες εξετάσεις κατόπιν ραντεβού μέσω των νοσοκομείων. Σήμερα έχουμε ήδη κάνει στην παραλία της Θεσσαλονίκης πάνω από 1.500 τεστ και μπορούν να έρθουν όλοι όσοι θέλουν να εξεταστούν για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Από το πρωί η θετικότητα είναι πάνω από 5%. Αυτό όμως μεταβάλλεται. Όσοι έρχονται από νωρίς για τεστ συνήθως έχουν ή νιώθουν κάποια συμπτώματα, με αποτέλεσμα η θετικότητα να είναι αυξημένη και στη συνέχεια της ημέρας θα δούμε πως θα πάει. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε αρκετές χιλιάδες πολιτών. Η στενή συνεργασία μας με τον κ. Τζιτζικώστα αποδίδει καρπούς και έχει οδηγήσει σε έγκαιρα και σωστά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού».

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση για τους εποχιακά εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις διαλογής – ψύξης – τυποποίησης- κονσερβοποίησηςΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: Εργαζόμενοι, εποχιακά, στις επιχειρήσεις διαλογής – ψύξης – τυποποίησης- κονσερβοποίησης φρούτων και λαχανικών στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Πέλλας.

 

Στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εργάζονται εποχιακά, στις επιχειρήσεις διαλογής – ψύξης – τυποποίησης- κονσερβοποίησης φρούτων και λαχανικών, κάτω από αντίξοες εργασιακές σχέσεις, πάνω από 8.500 εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες.

Συγκεκριμένα:

Οι περισσότεροι εργάζονται από 1 έως και 4 μήνες το χρόνο, που σημαίνει πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο ΟΑΕΔ για να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, δηλαδή 125 ημερομίσθια, αφαιρουμένων των 2 τελευταίων εργάσιμων μηνών.

Πολλοί από αυτούς δε συμπληρώνουν ούτε τα 50 ημερομίσθια που απαιτούνται για τη θεώρηση βιβλιαρίου υγείας.

Με το νόμο 3986/2011, άρθρο 39 ακόμη και αν οι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει τα 125 ημερομίσθια, εξαιτίας των όρων και προϋποθέσεων που ορίζει ο ΟΑΕΔ για μέχρι 400 μέρες επιδότησης στα τέσσερα τελευταία χρόνια, εντάσσονται για μικρό χρονικό διάστημα στο ταμείο ανεργίας ή και καθόλου.

Επίσης αν κάποιος αρρωστήσει, για να δικαιούται άδεια γιατρού με αμοιβή θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει την προηγούμενη χρονιά 120 ημερομίσθια, έτσι εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν αυτό το δικαίωμα.

Ταυτόχρονα διατηρείται ο νόμος 3050/2002, όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 3518/2006, που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και η εγκύκλιος του ΙΚΑ 42/26-5-2008 που δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να απασχολεί μέρος του προσωπικού, φτωχούς αγρότες – κυρίως αγρότισσες- που εργάζονται εποχιακά για να συμπληρώσουν το πενιχρό εισόδημά τους, με ασφάλιση ΟΓΑ. Να τονιστεί ότι παρ’ όλο που πρόκειται για εξαρτημένη εργασία, ο ΟΓΑ δεν αναγνωρίζει εργατικά ατυχήματα, άδειες γιατρού κλπ.

Επίσης με την εγκύκλιο 118454/1989 που ο ΟΑΕΔ χαρακτηρίζει επιχειρήσεις του κλάδου εποχιακές ή μη, επιχειρήσεις που απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων για 8-9 μήνες το χρόνο χαρακτηρίζονται συνεχούς λειτουργίας, αν και οι περισσότεροι εργαζόμενοί τους απασχολούνται εποχιακά για 2-4 μήνες το χρόνο. Να σημειωθεί πως ο αριθμός αυτών των επιχειρήσεων έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 εργαζόμενοι στα κονσερβοποιεία, που πριν λίγα χρόνια είχαν δικαίωμα ένταξης στο ταμείο ανεργίας με 100 ημερομίσθια χωρίς να αφαιρούνται οι 2 τελευταίοι μήνες, τα τελευταία χρόνια να χρειάζονται 125.

Επίσης, με δεδομένο ότι στις επιχειρήσεις κονσερβοποιίας, διαλογής, ψύξης, τυποποίησης αγροτικών προϊόντων οι εργαζόμενοι δουλεύουν εποχιακά και πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 50 – 80 ημερομίσθια το χρόνο, αυτοί δεν πρόκειται να δημιουργήσουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ποτέ. Ακόμη και παλιοί εργαζόμενοι στον κλάδο, που έχουν πραγματοποιήσει τα απαιτούμενα ημερομίσθια για σύνταξη (4.500), δεν μπορούν να βγουν ούτε σε μειωμένη σύνταξη στα 62 τους χρόνια, γιατί απαιτούνται συνολικά 500 ημερομίσθια τα τελευταία 5 χρόνια, εκ των οποίων 100 για κάθε χρόνο.

 

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε οι εποχιακά εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις διαλογής – ψύξης – τυποποίησης- κονσερβοποίησης φρούτων και λαχανικών:

·      Να εντάσσονται στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·      Να καταργηθούν το άρθρο 53 του νόμου 3518/2006 και η εγκύκλιος του ΙΚΑ 42/26-5-2008 που νομιμοποιούν ουσιαστικά την ανασφάλιστη εργασία, το άρθρο 39 του νόμου 3986/2011 που θέτει την προϋπόθεση των 400 μερών επιδότησης τα τελευταία 4 χρόνια και να αλλάξει η εγκύκλιος 118454/1989 που χαρακτηρίζει επιχειρήσεις εποχιακές ή μη.

·      Να εντάσσονται στο νόμο 1836/89 (εποχιακή εργασία), όσοι πραγματοποιούν από 25 έως 40 ένσημα το χρόνο.

·      Να γίνεται θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·      Να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει την πραγματοποίηση 500 ενσήμων την τελευταία 5ετία πριν τη συνταξιοδότηση.

·      Να γίνεται κατοχύρωση σύνταξης με 2000 εποχικά ένσημα. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

Ο Βουλευτής

Στολτίδης Λεωνίδας

Προώθηση προγράμματος επιδότησης της πύκνωσης δρομολογίων των ΚΤΕΛ σε απομακρυσμένα χωριά της Π.Ε. ΠέλλαςΈδεσσα, 29 Οκτωβρίου 2020

Προώθηση προγράμματος επιδότησης της πύκνωσης δρομολογίων των ΚΤΕΛ σε απομακρυσμένα χωριά της Π.Ε. Πέλλας 

Συνάντηση εργασίας μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προέδρου ΚΤΕΛ Πέλλας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/10), μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και του Προέδρου των ΚΤΕΛ Πέλλας κ. Γρηγόριου Γουστέρη, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, συζητήθηκαν οι ειδικότερες συνθήκες λειτουργίας των ΚΤΕΛ και η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως τονίστηκε από τον κ. Γουστέρη, πραγματοποιούνται συνεχώς απολυμάνσεις τόσο των οχημάτων μεταφοράς κοινού, όσο και των χώρων εξυπηρέτησης, εργασίας, αποθηκών, κλπ. στην περιοχή ευθύνης των ΚΤΕΛ. Επόμενο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε εκτενώς, ήταν η προώθηση ενός προγράμματος επιδότησης για την πύκνωση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ που εκτελούνται σε απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς της Πέλλας (οι λεγόμενες «άγονες» γραμμές). Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υπάρξει συνεργασία και με τους Δήμους της Πέλλας ενώ, κατά την υλοποίησή του, οι δημότες απομακρυσμένων περιοχών θα μετακινούνται δωρεάν, εξυπηρετώντας σημαντικές ανάγκες τους όπως η συμμετοχή των μαθητών σε απογευματινές δραστηριότητες φροντιστηρίων, αθλητισμού, μουσικής παιδείας, κλπ. Ένα ακόμη θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν η καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση περιοχών του Δήμου Πέλλας και, συγκεκριμένα, της περιοχής «Γαλατάδες-Ακρολίμνη-Εσώβαλτα». Όπως επισήμανε ο κ. Γουστέρης, θα υπάρξει μέριμνα ώστε να γίνει άμεσα τροποποίηση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η λειτουργία των ΚΤΕΛ Πέλλας είναι υποδειγματική από κάθε άποψη. Εκτελώντας τις μεταφορές των μαθητών, οι οδηγοί επιδεικνύουν υψηλό επαγγελματισμό, με μεγάλη συνέπεια τόσο στην τήρηση των ωραρίων των δρομολογίων, όσο και στην ασφαλή μεταφορά, εφαρμόζοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Με την αύξηση των δρομολογίων σε απομακρυσμένες περιοχές, ενισχύουμε την ενδοδημοτική συγκοινωνία και επικοινωνία, με σημαντικά οφέλη για την τοπική αγορά. Ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και τις σχέσεις μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα με γειτονικούς νομούς, αξιοποιώντας και βελτιώνοντας το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει Περιφερειακή Ανάπτυξη στην πράξη».  

Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας : Λειτουργία του ταμείου αύριο Παρασκευή 30.10.2020, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Μετά την γνωστοποίηση επιβεβαιωμένου κρούσματος και την ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας σήμερα Πέμπτη 29.10.2020 και αύριο Παρασκευή 30.10.2020, η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ανακοινώνει την κανονική λειτουργία του ταμείου αύριο Παρασκευή 30.10.2020, τηρώντας όλα  τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα:

οι καταναλωτές θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από την ταμειακή υπηρεσία  εισέχοντας σε αυτή ανά άτομο την φορά.

Πριν την διέλευση των καταναλωτών στο χώρο στέγασης της υπηρεσίας θα πραγματοποιείται η κατάλληλη θερμομέτρηση προς αυτούς

Μετά την διέλευση του κάθε καταναλωτή ξεχωριστά, απαγορεύεται ρητώς να εισέλθει καταναλωτής από το υπόγειο προς υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας.


Παρακαλούμε τους δημότες, για την τήρηση όλων των μέτρων όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ με σκοπό την πρόληψη και την προστασία όλων μας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Κλειστό σήμερα Πέμπτη 29/10 και αύριο Παρασκευή 30/10 το Δημαρχείο έπειτα από θετικό rapid test σε υπάλληλο.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Έπειτα από θετικό rapid test σε υπάλληλο του Δήμου Αλμωπίας, το Δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα, Πέμπτη 29/10 και αύριο Παρασκευή 30/10 για προληπτικούς λόγους. Θα εφαρμοστούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και θα γίνει πλήρης απολύμανση του κτιρίου.

          Όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται εκτός Δημαρχείου, θα λειτουργούν κανονικά με ραντεβού.

Κλειστά τα τμήματα Γ3 και Γ4 του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, λόγω κρούσματος κορωνοϊού. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας γνωστοποιεί, ότι μετά τη διάγνωση κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου  Γυμνασίου Αριδαίας, προχωρήσαμε σε πλήρη απολύμανση του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας.
Με απόφαση των αρμοδίων οργάνων, κλείνουν τα τμήματα Γ3 και Γ4 του Γυμνασίου έως την Πέμπτη 05/11/2020 για προληπτικούς λόγους.

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βέσκος Δημήτριος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...