Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού ΕδεσσαίουΈδεσσα, 19 Ιουνίου 2020

Απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Εδεσσαίου  
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή  

Απορρίφθηκαν, μετά από την εκδίκασή τους, τα ασφαλιστικά μέτρα που αιτήθηκαν από ομάδα πολιτών του Δήμου Έδεσσας για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (Ποταμός Εδεσσαίος)» που εκτελείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2014-20, με προϋπολογισμό 2.100.000,00 ευρώ.
Το έργο εκτελείται σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση εξάλλου για τη χρηματοδότησή του από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είχα και έχω πάντοτε εμπιστοσύνη και σέβομαι στον μέγιστο βαθμό, τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.
Με την Απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, αίρεται ένα ακόμη εμπόδιο για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού και φιλοπεριβαλλοντικού έργου που βελτιώνει την αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας και θωρακίζει το έργο της ανάδειξης των ποταμοβραχιόνων του Εδεσσαίου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Με την συμπληρωματική δράση που εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Πέλλας για τη φύτευση των παραποτάμιων διαδρόμων, με προσεκτικά επιλεγμένα φυτά και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά τους με σύγχρονα συστήματα άρδευσης, δημιουργούμε ένα άρτιο περιβαλλοντικά, οικολογικά και αισθητικά έργο.

Λυπάμαι που κάποια πρόσωπα θέλησαν να μονοπωλήσουν την αγάπη και την ευαισθησία για την φυσική κληρονομιά του τόπου μας.
Η υλοποίηση του έργου και η διάθεσή του στην τοπική κοινωνία, είμαι βέβαιος ότι θα δείξει με τον καλύτερο τρόπο, τι σημαίνει να σχεδιάζεις και να υλοποιείς δράσεις με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, χρησιμοποιώντας επιστημονικά και λογικά κριτήρια, με όραμα για τους πολίτες και τον τόπο». 

"Η Αλμωπία της Καρδιάς μας". ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ - ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ: ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΕΝΕΤΑΞΕ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Άλλο ένα έργο που προγραμμάτισε και ενέταξε η δική μας Δημοτική Αρχή, βρήκε σήμερα το δρόμο της υλοποίησης.
Αναφερόμαστε στην ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Πιπεριάς - Μικροχωρίου του Δήμου Αλμωπίας. 
Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 203.000 ευρώ, εντάχθηκε το 2018 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη δράση Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική γη και Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Πρόκειται για ένα έργο που προγραμματίσαμε μαζί με τον τότε Πρόεδρο Γιάννη Μπαρμπαγιάννη, έναν άξιο συνεργάτη που νοιάστηκε πραγματικά για το χωριό του και πρόσφερε πολλά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. 
Το σχεδιάσαμε, το εξασφαλίσαμε και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να το βλέπουμε να υλοποιείται, με στόχο να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των αγροτών μας.

Γραφείο Τύπου
Η Αλμωπία της Καρδιάς μας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...