Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



   Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια αντιμετώπισης των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων στον πληθυσμό, που αποτελούν απόρροια της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2 και των μέτρων που ελήφθησαν για την σωστή αντιμετώπισή της, λειτουργεί στην υπηρεσία τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πολιτών.
     Οι πολίτες, όταν νοιώσουν την ανάγκη, μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή 2381351209 κατά τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες 07:00-15:00.
     Κατά τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες οι πολίτες μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική του Ε.ΟΔ.Υ. 10306.   

Η Έδεσσα προορισμός, φιλικός στο ποδήλατο


Η Έδεσσα πόλη και προορισμός, φιλικοί στο ποδήλατο

Ένας από τους πρώτους προορισμούς στην Ελλάδα που παίρνουν το σήμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού
Με πάνω από 2000 ποδήλατα καθημερινά να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, η Έδεσσα φιλοδοξεί να γίνει ένας προορισμός γνωστός όχι μόνο για τους περίφημους Καταρράκτες, τον Εδεσσαίο Ποταμό της και την φύση με τα πολλά τρεχούμενα νερά αλλά και για την πρότυπη αγκαλιά στην βιώσιμη αστική κινητικότητα μέσω του ποδηλάτου.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου παρέλαβε το σήμα του «Φιλικού Προορισμού στο Ποδήλατο» από τον οργανισμό NATTOUR και την εκπρόσωπο του κ.Βίκυ Καραντζαβέλου δηλώνοντας : Το ποδήλατο αποτελεί υγεία και για τους πολίτες και για τους πολυπληθείς επισκέπτες τους οποίους καλούμε να γνωρίσουν την Έδεσσα μέσα από μια διαφορετική εμπειρία. Όσο δύσκολο και αν είναι, με μελέτη θα δημιουργήσουμε και ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων παράλληλα με τους δρόμους σεβόμενοι όλοι όλους μέσα στο πλαίσιο, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Έδεσσας.
Η διαδικασία πιστοποίησης και απονομής του σήματος έγινε μετά από μια μακρά διαδικασία υιοθέτησης προτύπων και κριτηρίων η οποία οργανώθηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ.Νατάσα Ιατρίδου δηλώνει ότι το ποδήλατο είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη της πόλης να την γνωρίσει με άλλα μάτια όπως φυσικά και όλη την περιοχή. Ήδη η δημοτική επιχείρηση στηρίζει τις ποδηλατικές δράσεις και σχεδιάζει μαζί με τους πολίτες ποδηλατικές διαδρομές για όλους μας. 
Την εκδήλωση στήριξε η ποδηλατική ομάδα του Αερωπού Έδεσσας με αναλυτική παρουσίαση των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών δράσεων του συλλόγου που βάζουν εδώ και χρόνια τις βάσεις προκειμένου η πόλη και η περιοχή να υιοθετήσουν το ποδήλατο και να ενθαρρύνουν την κουλτούρα του ποδηλάτου. Την παρουσίαση έκανε ο Λάκης Φανιόπουλος, ο Χρήστος Ροδίφτσης, ο Σωτήρης Δραγούμης και ο προπονητής Γρηγόρης Σιώνης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση» Γιάννης Τσεπκεντζής δήλωσε ότι η φύση και η υγεία που σήμερα είναι ζητούμενο, είναι ορθό να προάγουμε την φιλική μετακίνηση σε σχέση και με την φιλικότητα στο περιβάλλον δίδοντας ευκαιρίες στους πολίτες και στους επισκέπτες να έρθουν πιο εύκολα σε επαφή με την πόλη και τον προορισμό. 
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ.Ευάγγελος Κυριακού υπεύθυνος Τουρισμού της Έδεσσας δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να γίνει φιλικότερη στο ποδήλατο κερδίζοντας όχι μόνο υγεία αλλά και … οικονομία. Τα κέρδη είναι περισσότερο ελεύθερη μετακίνηση, καθαρότερο περιβάλλον, μεγαλύτερη οικονομία αλλά και εξοικονόμηση χώρου για όσους πραγματικά χρειάζονται μετακίνηση με αυτοκίνητο. Για τους επισκέπτες η εμπειρία της περιήγησης και της ξενάγησης με ποδήλατο προσφέρει μια εμπειρία υγείας στην φύση ενώ η συμμετοχή σε μια από τις εκδηλώσεις αφήνει πάντα την αίσθηση μιας πληρότητας κατάκτησης. Το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης καθώς και οι παραποτάμιες διαδρομές στον Εδεσσαίο Ποταμό είναι προσβάσιμες στους ποδηλάτες δίπλα στην φύση και τα νερά της πόλης.
Σημειώνουμε ότι στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα οργανώνονται οι ποδηλατικές εκδηλώσεις Δρόμοι του Κερασιού, Δρόμοι του Νερού και η Ανάβαση-Μάχη του Καιμάκτσαλάν με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις ποδηλατικής υποστήριξης και προτάσεις διαδρομών και χάρτες από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας. Η εκδήλωση έκλεισε με μια αναμνηστική φωτό στους Καταρράκτες Έδεσσας. 




Η Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας

Εγνατία 89 (2Ο Γυμνάσιο  Έδεσσας), 58200 Έδεσσα
Τηλ. επικ.: 6973869610 (πρόεδρος)
Ε-mail:  elmepellas@gmail.com


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΣΤΙΣ 12:30 μμ

Η Α΄  ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
 ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
 ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ  9 ΙΟΥΝΗ 2020 ΣΤΙΣ 12:30 μμ
Διεκδικούμε:
·        Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
·        Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
·        Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
·        Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών
·        Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

Η Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας
                                                 
      Παπαντωνίου Χρυσή                                 Τραπεζανίδης Γιώργος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...