Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Ο Αρτάν Θόρια στον Αλμωπό Αριδαίας


Η διοίκηση του Αλμωπού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 24χρονου μεσοεπιθετικού Αρτάν Θόρια  με θητεία στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στην Κουκέσι ομάδα Α'  Εθνικής Αλβανίας και πέρσι στην ΑΕ Ιστιαίας Εύβοιας (23 συμμετοχές, 3 γκολ).
 Τον καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας και του εύχεται υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες.

    Με τιμή το Δ.Σ 
 Αλμωπού Αριδαίας 

Γιάννης Σηφάκης προς μεταποιητές ροδακίνων : Η συνέχιση της μη ανακοίνωσης τιμών προς τους παραγωγούς συνιστά περιφρόνηση του αγροτικού κόσμου


Γιάννης Σηφάκης προς μεταποιητές ροδακίνων : 
Η συνέχιση της μη ανακοίνωσης τιμών προς τους παραγωγούς συνιστά περιφρόνηση του αγροτικού κόσμου
Είναι προφανές ότι απαιτείται αλληλοσεβασμός και αλληλοκατανόηση για να συνεχίσει η χώρα να είναι πρώτη στο διεθνή ανταγωνισμό μεταποιημένου ροδάκινου
Οι τιμές που θα ανακοινωθούν να είναι τουλάχιστον οι περσινές ( που ήταν ήδη πολύ μικρές) για να μπορέσει ο αγρότης να καλλιεργήσει, να ραντίσει, να λιπάνει και να έχει ψυχολογία για να παράγει ποιοτικό προϊόν που θα εξασφαλίσει την διατήρηση της Ελληνικής κονσέρβας στην κορυφή παγκόσμια.
Η πρόσφατη ίδρυση από την πολιτεία της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων ( που πρωτοσυνεδρίασε με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου παρόντα την προηγούμενη βδομάδα) θα βοηθήσει στην απόκτηση εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγικών φορέων και την από κοινού συζήτηση και προτάσεις για την προοπτική των πυρηνόκαρπων.
Η ύπαρξη σημαντικής μεταποίησης οπωροκηπευτικών στην Πέλλα και Ημαθία με εξωστρεφή επιτυχημένη δραστηριότητα παγκόσμια είναι ένα καλό παράδειγμα τι μπορεί να επιτύχει μια σοβαρή και συντονισμένη δράση. 
Όμως είναι σχήμα οξύμωρο τρείς μεταποιητικές επιχειρήσεις της Πέλλας να φιγουράρουν στην λίστα των πρώτων πενήντα επιχειρήσεων σε κερδοφορία στη χώρα και οι τιμές παραγωγού να μην μπορούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση για τους αγρότες που παράγουν το προϊόν.
Οι συνεταιριστικές μεταποιητικές επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να παίξουν τον ρόλο τους. Η ύπαρξη στις διοικήσεις τους των ίδιων φυσικών προσώπων επί πολλές δεκαετίες δεν εγγυάται την αλλαγή του ρόλου τους και της λειτουργίας τους προς όφελος των αγροτών. Απαιτείται ανανέωση της εκπροσώπησης τους με την συμμετοχή στα ΔΣ νέων ανθρώπων με νέες ιδέες και νοοτροπίες. 
Απαιτείται η οργάνωση του αγροτικού κόσμου και η ουσιαστική του εκπροσώπηση για να πετύχει η διεπαγγελματική στο έργο της.
Οφείλουμε ακόμη , σαν πολιτεία, να δώσουμε λύση στο θέμα με τα «στέκια» προς την κατεύθυνση της νομιμότητας στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Να αντιμετωπιστεί το θέμα ποιοι δικαιούνται να ιδρύσουν στέκια, με ποιες άδειες και με ποια παραστατικά για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών που υφίστανται ή θα συσταθούν. 
Μόνο με συναντίληψη, με αλληλοσεβασμό και με ουσιαστικό διάλογο μέσω της διεπαγγελματικής ( ακόμη και μέσα από τις διαφορές συμφερόντων ) θα προκύψουν λύσεις προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγή, συγκέντρωση, μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...