Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Γ. Καρασμάνης : Ο χρόνος τελειώνει για τα σχέδια βόσκησης. Το ΥΑΑ&Τ περί άλλων τυρβάζει !



Γ. Καρασμάνης : Ο χρόνος τελειώνει για τα σχέδια βόσκησης. Το ΥΑΑ&Τ περί άλλων τυρβάζει !

Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :

           «Δυόμιση ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του περιβόητου νόμου 4315/2015 για τις βοσκήσιμες γαίες και την έκδοση των προσωρινών και οριστικών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και ο νόμος εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά με κίνδυνο απώλειας τεράστιων κοινοτικών κονδυλίων την περίοδο 2021-2027 για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και την αγροτική μας οικονομία. Απώλειες, που ίσως προστεθούν στα σχεδόν 3,3 δις ευρώ ενισχύσεων που κινδυνεύει να χάσει η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία την περίοδο 2021-2027, σύμφωνα με τις πρόσφατες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
          Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που περί άλλων τυρβάζει, δεν έχει εκδώσει μέχρι σήμερα ούτε ένα προσωρινό διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης σε ολόκληρη τη χώρα, όταν ο νόμος που η ίδια εισηγήθηκε και ψήφισε στη Βουλή προβλέπει ότι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να έχουν εκδοθεί όχι μόνο τα προσωρινά, αλλά και τα οριστικά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, με βάση τα οποία θα καταβάλλονται οι κοινοτικές ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους με την τρέχουσα, αλλά και την προσεχή ΚΑΠ.
          Ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, είχε άπλετο χρόνο για να λοιδορεί και να ναρκοθετεί με κάθε ευκαιρία τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης και έφτασε μάλιστα να καταψηφίζει την τροπολογία που φέραμε στο νόμο 4264/2014, με την οποία συμπεριελήφθησαν στις επιλέξιμες προς ενίσχυση βοσκήσιμες γαίες οι ποώδεις, ξυλώδεις και φρυγανώδεις εκτάσεις, που χαρακτηρίζονταν ως δασικές, εδώ και δυόμιση χρόνια δεν έχει βρει ούτε ένα λεπτό για να ασχοληθεί με τον νόμο που ο ίδιος έκανε.
          Όταν εμείς αυξάναμε σύννομα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς από 11 εκατ. στρέμματα στα 14,5 εκατ. τα επιλέξιμα προς ενίσχυση βοσκοτόπια, όταν εξασφαλίζαμε επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας την περίοδο 2015-2020 (Καν. ΕΕ 1378/23-12-2014), όταν διασφαλίζαμε επιπλέον 150 εκατ. ευρώ ως ενιαία ενίσχυση της νέας ΚΑΠ για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και όταν καθιερώναμε για πρώτη φορά στα χρονικά τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στο γάλα, το κρέας και στα κτηνοτροφικά ψυχανθή για ζωοτροφές, ο κ. Αποστόλου και ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε ότι παραλαμβάνει χάος. Ολοκληρώσαμε μάλιστα με επιτυχία το σχέδιο δράσης  (axion plan)  για τους βοσκοτόπους, που μας εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γι’ αυτό το λόγο σταματήσανε οι καταλογισμοί –πρόστιμα.
          Σήμερα, όμως, τι μπορεί να πει στους κτηνοτρόφους, όταν όλοι γνωρίζουν ότι, αφού στηρίχθηκε και οικειοποιήθηκε τις δικές μας ρυθμίσεις, δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα, αδιαφορώντας ακόμα και για την εφαρμογή του δικού του νόμου, ενώ εξακολουθεί να κάνει χρήσης της δικής του υπουργικής απόφασης του Ιουνίου του 2015 (της λεγόμενης τεχνικής λύσης Αποστόλου), με την οποία αυθαίρετα και αναιτιολόγητα δημιουργήθηκαν κτηνοτρόφοι πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, με τις κατάφωρες αδικίες και προβλήματα να διογκώνονται καθημερινά, ενώ η έκδοση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, προσωρινών και οριστικών, παραπέμπεται συνεχώς στις ελληνικές καλένδες.
          Δεν βρήκε χρόνο ούτε τον καινούργιο κοινοτικό ορισμό των βοσκοτόπων να εφαρμόσει μέχρι σήμερα ο κ. Αποστόλου, τον οποίο συμπεριλάβαμε στα δικά μας νομοθετήματα (νόμος 4264/2014 και νόμος 4315/2014). Όμως βρίσκει χρόνο για να εξαπολύει τα διάφορα παπαγαλάκια του αριστερά και δεξιά στα κανάλια ανά την επικράτεια, τα οποία εσκεμμένα συνεχίζουν να κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση για την προσωρινή τεχνική λύση που αναγκάστηκε να εφαρμόσει το 2014, προκειμένου όχι μόνο να μην χαθούν – λόγω της εφαρμογής του   σχεδίου  δράσης  (axion plan) που μας επεβλήθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων - αλλά και να πληρωθούν στο ακέραιο οι τότε κοινοτικές ενισχύσεις των Ελλήνων κτηνοτρόφων.
          Το ότι, εάν το προσεχές εξάμηνο δεν εκδοθούν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης θα χαθούν τεράστια ποσά, φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει, γι αυτό αρκούνται στην παρελθοντολογία. Όπως εξακολουθεί να μην ενδιαφέρει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ποιο τρόπο θα διεκδικήσουν τα αντίστοιχα κονδύλια κατά τη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ 2021-2027, τη στιγμή μάλιστα που τα συνολικά κονδύλια για τη χώρα μας θα είναι μειωμένα κατά 17% (από τα 19,562 δις την περίοδο 2014-2020, στα 16,229 δις ευρώ την περίοδο 2021-2027), με βάση τις πρόσφατες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τη διαπραγμάτευση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση κατά την οποία εγγυήθηκε για τους αγρότες και την Εθνική μας οικονομία την εισοδηματική ασφάλεια των επιδοτήσεων, ύψους 20 δις ευρώ για τη προγραμματική περίοδο 2014-2020, έναντι των αρχικά προβλεπόμενων 17 δις, 3 δις παραπάνω, αποτέλεσμα της εξαντλητικής διαπραγμάτευσης με τους κοινοτικούς εταίρους μας.
          Ο χρόνος τελειώνει. Ο κ. Αποστόλου πρέπει να τρέξει με  ταχύτητα φωτός για να προλάβει το τρένο. Ειδάλλως, η οποιαδήποτε απώλεια κοινοτικών κονδυλίων από την καινούργια ΚΑΠ, θα βαρύνει αποκλειστικά αυτόν τον ίδιο και την κυβέρνησή του .

06-06-2018

Εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από τα κουνούπια από την Π.Ε. Πέλλας στην Αριδαία



Εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από τα κουνούπια από την Π.Ε. Πέλλας στην Αριδαία
                                       
Την Πέμπτη 07 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην Αριδαία θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια και θα παρέχουν πληροφόρηση στους πολίτες για τους τρόπους καταπολέμησης των κουνουπιών καθώς, επίσης, για τα ατομικά μέτρα προστασίας τα οποία πρέπει να τηρούνται από όλους για την αντιμετώπιση της όχλησης από τα κουνούπια.

«Απ’ την παραδοσιακή τυροκομία στη σύγχρονη παράγωγη και τις εξωτικές γεύσεις». Ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα που διοργανώνει το  Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ  με θέμα «Απ’ την παραδοσιακή τυροκομία στη σύγχρονη παράγωγη και τις εξωτικές γεύσεις», που θα φιλοξενηθεί στο «Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας», την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν γευστικώς οι CHEF και οι Αρτοζαχαροπλάστες μας, με εδέσματα που θα αναδείξουν τα τυροκομικά προϊόντα που παρήγαν οι Τυροκόμοι μας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Δ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Α. Γεώργιος



https://www.facebook.com/events

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Έδεσσα


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
Οι κεντρικοί ομιλητές στο Συλλαλητήριο Έδεσσας θα είναι:

- Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ
- Η Δήμαρχος Σκύδρας Κα Κατερίνα Ιγνατιάδου
- Ο Δήμαρχος Έδεσσας Κος Δημήτριος Γιάννου
- Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Κος Δημήτριος Μπίνος

Θα υπάρξουν και καλεσμένοι ομιλητές που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Από την συντονιστική επιτροπή του Συλλαλητηρίου Έδεσσας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία: 6977245907

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...