Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Κουμπαράδες Αγάπης από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας και το Βοήθεια στο Σπίτι


     

ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΓΑΠΗΣ
Από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας και το Βοήθεια στο Σπίτι, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι θα τοποθετήσουμε κουμπαράδες Αγάπης σε διάφορα σημεία της περιοχής μας.
Ο λόγος είναι να βοηθήσουμε ένα νέο κορίτσι από την περιοχή μας, την κ. Τοτίδου Χριστίνα, η οποία χρήζει επείγουσας μεταμόσχευσης ήπατος, που θα πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία.
Επειδή η επέμβαση είναι πολυδάπανη και η οικογένειά της αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βοηθήσουμε ακόμη μία φορά έναν συνάνθρωπό μας που μας χρειάζεται.
Με τις ευχές όλων να πάνε όλα καλά και να επιστρέψει υγιής και χαρούμενη στην οικογένειά της.
Σας παραθέτουμε τον τραπεζικό λογαριασμό και το κινητό τηλέφωνο του συζύγου της κ. Ιωάννη Τσιπάρη.
IBAN: GR18026 0732 0000 3501 0080 7150
Τράπεζα EUROBANG
BIC: ERBKGRAΑ
Τηλ.:6978754656 (Τσιπάρης Ιωάννης)
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
ΤΣΕΝΤΕΜΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΙΓΝΑΤΙΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΧΡΥΣΟΥ ΣΟΦΙΑ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
ΦΑΣΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Συμμετοχή και κατάκτηση δυο μεταλλίων στο Karate Open Series του συλλόγου Καράτε Αριδαίας "Η ΑΛΜΩΠΙΑ"


Στις 13-14 Απριλίου 2019 διεξήχθη με επιτυχία στην πόλη της Λαμίας μια μεγάλη πανελλήνια διοργάνωση Καράτε διοργανωμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε και τον δήμο Λαμίας καθιερωμένο πλέον ως Karate Open Series.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες από παίδων-κορασίδων έως και βετεράνων.

Στους αγώνες συμμετείχε και ο σύλλογος Καράτε της Αριδαίας ‘’Η ΑΛΜΩΠΙΑ’’ με δύο αθλητές και δύο αθλήτριες και κατέκτησε 2 μετάλλια. Ο αθλητής Ταρασίδης Γιώργος στην κατηγορία παίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Κumite και ο αθλητής Κουκουσέλης Γιάννης στην κατηγορία Εφήβων στο Kata το χάλκινο μετάλλιο.

Πολύ καλή εμφάνιση είχαν και η αθλήτριες Βασιλειάδου Μαρία που αγωνίστηκε στο μικρό τελικό και έχασε στις λεπτομέρειες  και η Πόπτση Ελένη η οποία αγωνίστηκε ασθενής.

Ο σύλλογος μας συγχαίρει τους αθλητές του για τις επιτυχίες τους και την προσπάθεια τους σε μια μεγάλη διοργάνωση Πανελλήνιας εμβέλειας.   











Ανακοίνωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της παράταξης "Εδώ Ζούμε" του Χρήστου Μπάτση


 Ο ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, επικεφαλής του συνδυασμού "Εδώ Ζούμε" έχει την τιμή να ανακοινώσει έναν ακόμη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης.


Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια του.


Με εκτίμηση
Μπάτσης Χρήστος
Υποψήφιος Δήμαρχος 

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας '' ΚΛΑΡΙΣΙΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ '' στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ



Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ  της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  του ΥπΑΑΤ έγινε γνωστό ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πώλησης Οπωροκηπευτικών Προϊόντων ( ΑΣΕΠΟΠ ) Βελβεντού, με έδρα το Βελβεντό Κοζάνης, υπέβαλε   αίτηση   καταχώρισης της ονομασίας    '' ΚΛΑΡΙΣΙΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ '' στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ).  Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 3α της υπ' αριθμ. 3321/145849/25-10-2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4980/Β) Υπουργικής Απόφασης με την οποία τροποποιήθηκε η με αριθμ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης  έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 29/05/2019 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι οι ενιστάμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο μετά από σχετική αίτησή τους.  Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος Χ  της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και  υποβάλλονται   στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  , Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ -ΕΠΙΠ  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Λ. Αθηνών 58 , Αθήνα , εντός της παραπάνω προθεσμίας.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα τροποποίησης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis/5466-enstaseis-gia-proionta-pop-pge.


                                                                                                                            Μ.Ε.Π.
                                                                                                   Ο Αν. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ

                                                                                                
                                                                                                           ΓΑΪΤΑΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης (ένταξη) στο Μέτρο 11 του Π.Α.Α. 2014-2020 "Βιολογικές Καλλιέργειες"



Σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης (ένταξη) στο Μέτρο 11 του Π.Α.Α. 2014-2020 "Βιολογικές Καλλιέργειες", σύμφωνα με την αριθ. 4075/182059/31-12-2018 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης,  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης καθώς και για κάθε εξατομικευμένη - αναλυτική πληροφορία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας https://p2.dikaiomata.gr/Organics16, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών.
 Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι που δεν συμφωνούν με τα ευρήματα της αξιολόγησης μπορούν να καταθέσουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά ενδικοφανή προσφυγή, κατά την έννοια του άρθρου 25 του Ν. 2690/1999, από την Τρίτη 16/04/2019 και ώρα 00:00 :01 μέχρι και την Πέμπτη 02/05/2019 και ώρα 23:59:59 στο Πληροφοριακό Σύστημα υποστήριξης του Μέτρου στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών.
 Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιείται/ούνται από το Πληροφοριακό Σύστημα οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. “Εγγραφή και Πρόσβαση στις Online εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.”
Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. Γ του άρθρου 12 της ΚΥΑ 2848/145689/28-12-2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

                                                                                                                Μ.Ε.Π.
                                                                                             Ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης


                                                                                                ΓΑΪΤΑΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

«ΟΛΓΑ» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ| ΑΙΘΟΥΣΑ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ –ΕΔΕΣΣΑ (Διοικητήριο)



«ΟΛΓΑ» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ| ΑΙΘΟΥΣΑ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ –ΕΔΕΣΣΑ (Διοικητήριο)
Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διοργανώνουν και παρουσιάζουν την θεατρική Παράσταση «ΟΛΓΑ» του Μιχάλη Κοβανίδη, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Καλλιόπης Ευαγγελίδου
Κυριακή 21 Απριλίου 2019| Ώρα 20:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περίληψη
….Αυτός ο κόσμος, λες και χρειάζεται τους αμαρτωλούς για να υπάρξουν οι Άγιοι…
Μια παράσταση με θέμα τη βία μέσα στην οικογένεια.
Ένας γυναικείος μονόλογος με απρόβλεπτη εξέλιξη στα όρια της λογικής και της τρέλας.
«Όλγα», είναι η γυναίκα που περιμένει τον γιο της από το νηπιαγωγείο, η γυναίκα που πίνει βιαστικά τον καφέ της και κρύβει τα μάτια της. Έχει φως και σκοτάδι στη ματιά της, παλεύει με σκιές και την τρομάζει το έντονο φως. Ψάχνει τις λέξεις που «πεταρίζουν» σαν μικροσκοπικές νυχτερίδες στο μυαλό της. Κείμενο που «διαβάζει» ανθρώπινες καταστάσεις, με χιούμορ και ανατροπές.
«Όλγα» του Μιχάλη Κοβανίδη
Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών
Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Σκηνικά: Λιάνα Σπυριδωνίδου
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:    
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...