Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Έ Ν Ι Π: Συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του νοσ. Γιαννιτσών για άμεσα μέτρα ενίσχυσης των Νοσοκομείων & Κέντρων Υγείας

 


08 Δεκέμβρη 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας χαιρετίζει τους φορείς της περιοχής που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν την Παρασκευή 4 του Δεκέμβρη, στην τηλεδιάσκεψη με θέμα την πανδημία και την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στα δύο νοσοκομεία του νομού.

     Εκτιμούμε πως η σύσκεψη αυτή ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Εκφράστηκε από όλους τους φορείς, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφοροποιήσεις, η αγωνία για τις συνθήκες περίθαλψης στα δύο νοσοκομεία και αναδείχτηκε η ανάγκη να διεκδικηθούν άμεσες λύσεις.

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας με την παρέμβαση της σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη, επιδίωξε να περιγράψει την κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία. Να εξηγήσει τις αιτίες που κατέστησαν το ΕΣΥ αθωράκιστο απέναντι στην επιδημία. Να εκθέσει το βασικό πλαίσιο διεκδικήσεων των υγειονομικών, όπως τίθεται από τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την διάσωση της ζωής και της υγείας του λαού, τόσο με επείγοντα άμεσα μέτρα, όσο και μέτρα που πρέπει να παρθούν στο επόμενο διάστημα, ώστε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού να ενισχυθούν με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες ιατρικής περίθαλψης του λαού της περιοχής και τα επιτεύγματα της επιστήμης.

     Στην πρόταση μας για κοινή δράση στις 9 Δεκεμβρίου για την Υγεία, ανταποκρίθηκε άμεσα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Πολλοί άλλοι φορείς πήραν αντίστοιχη  απόφαση και συμμετέχουν με ανακοινώσεις τους, στο πλευρό των εργαζομένων στην Υγεία.

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί όλους τους φορείς της περιοχής στην συμβολική κινητοποίηση που διοργανώνει την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη στις 12 μμ στη πύλη του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και διεκδικεί:

- Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων και επικουρικών των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟ.Μ.Υ.

- Ενίσχυση και ανάπτυξη των Κλινικών των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με κλίνες και μόνιμο προσωπικό (ΜΕΘ, Αξονικός Τομογράφος, Οφθαλμολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική κ.λπ.). Σύσταση και ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία (Παιδοχειρουργική, Νευρολογική. Ογκολογική, Νεογνολογική και 2η Παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών)

- Δημόσια, Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με βάση τις ανάγκες. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη Υγεία.

- Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όχι στα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο κατά την καραντίνα των υγειονομικών.

- Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα χωρίς αναδρομικό επασφάλιστρο ΤΩΡΑ!

- Κανένας διαχωρισμός στη χορήγηση του «βοηθήματος» ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Υγεία. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα - επιδόματος αδείας σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Αποκατάσταση των αποδοχών που περικόπηκαν στην περίοδο των μνημονίων. Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    

Αποστολίδης Χαράλαμπος    

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Σανίδας Αργύρης


Προγραμματική Σύμβαση Π.Ε. Πέλλας και Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών για την προμήθεια εξοπλισμού

 


Έδεσσα, 8 Δεκεμβρίου 2020

 

Προγραμματική Σύμβαση Π.Ε. Πέλλας και Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών για την προμήθεια εξοπλισμού  

 

Με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Πέλλας και της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών, μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισής της από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ., ανοίγει ο δρόμος για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, η προμήθεια αφορά την αγορά ενός μηχανήματος ελέγχου ύπνου και μίας χειρουργικής έδρας. Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Προχωράμε στη χρηματοδότηση του ιατρικού εξοπλισμού ο οποίος αφορά απολύτως αναγκαίες και απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται το Νοσοκομείο Γιαννιτσών προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Η παρατεταμένη ύφεση, αλλά και το διάστημα της πανδημίας του κωρονοϊού, έχουν αυξήσει τα επίπεδα άγχους σε πολλούς συμπολίτες μας, με επιπτώσεις στην κακή ποιότητα ύπνου. Με τον εξοπλισμό του εργαστηρίου ύπνου, πιστεύω ότι πολλοί συμπολίτες μας θα μπορέσουν να βρουν υποστήριξη σ’ ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί ενώ σήμερα υπάρχουν ενδεδειγμένες και επιστημονικές λύσεις. Επίσης, ο άρτιος εξοπλισμός των χειρουργείων είναι στοιχείο απαραίτητο για την ασφάλεια και την άνεση που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στους άριστους χειρουργούς μας».   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...