Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από την εκδήλωση της Εδεσσας .



 Από την ημέρα μνήμης της  Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την εκδήλωση της Εδεσσας .

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο πρόεδρος  κοινότητας Πέτρος Γαλανός, η Αντιδήμαρχος Μαρούλα Κατσάρα, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σαμλίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Τσεπκετζής.







Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

 


20/05/2021

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 10/20-05-2021) που ισχύει από την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ.).

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προβλέπει τα εξής:  

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Πέμπτη (20-05-2021) το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:

α. τους θυελλώδεις δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα και

β. τις ισχυρές βροχές στη βορειοανατολική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις:

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα Πέμπτη (20-05-2021) αργά το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (21-05-2021) στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν την Παρασκευή, αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

2. Οι ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι, που ήδη πνέουν, θα ενταθούν και το βράδυ θα φτάσουν τα 8 Μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (21-05-2021) αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Αλμωπίας στα πλαίσια της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.



Αριδαία, 20/05/2021

Θέμα: Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Αλμωπίας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Αλμωπίας στα  πλαίσια της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα εργασίας μεγάλη και άκρως εποικοδομητική. Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πολυξένη Νάνου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Π.Ε. Πέλλας Γιώτης Ζώης, ο Διοικητής της Π.Υ. Αριδαίας Αποστόλης Κώνστας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Ευάγγελος Γάκης, η Δασάρχης Αριδαίας Άννα Πουσίνη, οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ Στανίσης Πέτρος και Ηλίας Μπούσμπας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας Δρ. Χρήστος Μπιμπίτσος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ιατρίδης, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Σαπφώ Παπαδοπούλου και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Τάσος Παναγιωτελίδης.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα, , αλλά κυρίως αποφασίστηκαν ενέργειες, που μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων, θα έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα για την προστασία της περιοχής από ενδεχόμενες πυρκαγιές. Συγκεκριμένα προτάθηκαν από το Δήμαρχο Αλμωπίας να γίνονται περιπολίες από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε ζώνες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς και η ίδρυση 3 δεξαμενών 20000 κ.μ. στην ζώνη Προμάχων – Λυκοστόμου, προκειμένου να υπάρχει επαρκές νερό για τροφοδότηση των ελικοπτέρων τύπου Ericsson, για την κατάσβεση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Δασάρχης, καθώς αυτή είναι η πιο ενδεδειγμένη και θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Όλοι έκριναν αναγκαία την νέα σύγκλιση του ΣΤΟ σε σύντομο διάστημα καθώς δεσμεύτηκαν στην υλοποίηση των αποφάσεων και την παροχή τεχνογνωσίας και βοήθειας στους συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε περιοχές ενδεχόμενης πυρκαγιάς.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...