Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από το Σάββατο 29 Αυγούστου έως την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020.



Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 18/28-08-2020) που ισχύει από το Σάββατο 29 Αυγούστου έως την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει:

 

 Α. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

1. Το ΣΑΒΒΑΤΟ (29-08-2020) τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

2. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (30-08-2020) τους 38 και στα κεντρικά και τα νότια κατά τόπους τους 39 βαθμούς.

3. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (31-08-2020) τους 39 και στα κεντρικά και τα νότια κατά τόπους τους 40 και πιθανώς τους 41 βαθμούς.

4. Την ΤΡΙΤΗ (01-09-2020) η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει πτώση της τάξης των 3-4 βαθμών, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα.

 

 Β. ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

1. Το τριήμερο ΣΑΒΒΑΤΟΥ (29-08-2020), ΚΥΡΙΑΚΗΣ (30-08-2020) και ΔΕΥΤΕΡΑΣ (31-08-2020) τους 34 με 36 βαθμούς, με εξαίρεση τις Κυκλάδες που δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

2. Την ΤΡΙΤΗ (01-09-2020) στο Ιόνιο θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3-4 βαθμών. Όμως στα νησιά του Αιγαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 και πιθανώς τους 38 βαθμούς.

 

 

 Γ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι υψηλότερες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα σημειωθούν το διήμερο ΔΕΥΤΕΡΑΣ (31-08-2020) και ΤΡΙΤΗΣ (01-09-2020) και προβλέπεται να φτάσουν τους 38 με 39 και πιθανώς κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα:

-   Αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία και παραμένουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη χωρίς συνωστισμό.

-   Αποφεύγουμε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία, το πολύωρο βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας.

-  Κάνουμε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετούμε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στον λαιμό.

-  Φοράμε ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό, καπέλο και μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

-  Προτιμούμε ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά.

- Περιορίζουμε τα λιπαρά. Πίνουμε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων).

-   Αν ιδρώνουμε πολύ, προσθέτουμε αλάτι στο φαγητό μας. Αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη ποτά.

-  Μεριμνούμε για τα μέλη της οικογένειας μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κ.λπ.).

- Συμβουλευόμαστε το θεράποντα ιατρό μας για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.

 

Αν έχουμε βρέφη και παιδιά

- Τα ντύνουμε όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίζουμε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.

- Φροντίζουμε να μη μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.

- Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευόμαστε τον παιδίατρο.

-   Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίζουμε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα χορταρικά, φρούτα και λιγότερα λίπη.

 

Αν έχουμε στο περιβάλλον μας ηλικιωμένους  

-  Τους μετακινούμε σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές ή φροντίζουμε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών. Ανοίγουμε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και το κρατάμε ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.

- ∆εν εγκαταλείπουμε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας μας από το σπίτι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ’’ .

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας ευχαριστούν θερμά

Τη δράση ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ’’ για την ευγενική και συγχρόνως τόσο σημαντική προσφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας και ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού, με σκοπό τη βοήθεια ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Συνεχίζουμε τη προσπάθεια για κοινωνική προσφορά με ευαισθησία και αλληλεγγύη.


Με Τιμή 

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ    Ο Πρόεδρος με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.ΚΕ.Αλμωπίας και το προσωπικό των δομών ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’, εκφράζουν τις ευχαριστίες στους στο Κέντρο Υγείας και ειδικότερα στις Επισκέπτριες Υγείας κ. Πούλου Αικατερίνη και κ. Κουσίδου Χριστίνα οι οποίες έχοντας βαρύ το αίσθημα της ευθύνης ανταποκρίθηκαν άμεσα και μας έδωσαν τις συμβουλές τους όσον αφορά τη διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας όλων μας. 

Στα πλαίσια της επίσκεψης τους στις 25/08/2020, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την εφαρμογή ορθών πρακτικών σχετικά με την ατομική και αναπνευστική υγιεινή και ασφάλεια καθώς και για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για ειδικά προληπτικά μέτρα  για την αποφυγή διασποράς του κορωνοιού στους χώρους εργασίας, τη τήρηση των αποστάσεων σε κοινόχρηστους χώρους, την ελεγχόμενη είσοδο πολιτών ώστε να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους υποδοχής της Υπηρεσίας, τον σωστό αερισμό, τη καθαριότητα των εσωτερικών χώρων, τα υλικά που θα πρέπει να διαθέτουν οι χώροι εργασίας, την ορθή διαχείριση κρουσμάτων και περιστατικών όσον αφορά την ασφάλεια και τη προφύλαξη των εργαζομένων και των ωφελουμένων πολιτών του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’ και των πολιτών που επισκέπτονται την Υπηρεσία της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας προς περιορισμό και αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του ιού.  

Με Εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Ανακοίνωση από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας

 

Τα Ν.Π.Δ.Δ. ‘’Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας’’ και ‘’Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας’’ σας ενημερώνουν ότι ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2020-2021, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης και μυοκτονίας για την διασφάλιση της υγείας τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών του Δήμου Αλμωπίας.


ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΒΕΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.



Έδεσσα, 28 Αυγούστου 2020

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων. Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς που καταβάλουν κάθε προσπάθεια να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Μία νέα σελίδα ανοίγει στην ζωή των νέων φοιτητών . Δημιουργήστε και διαμορφώσετε το μέλλον σας με αισιοδοξία αλλά και διάβασμα. Όλοι εσείς που δεν πετύχατε στην σχολή που θέλατε, ή, δεν πετύχατε για όποιον λόγο, έχετε και άλλη ευκαιρία. Τίποτα δεν έχει χαθεί και σας εύχομαι ολόψυχα να υλοποιηθούν τα όνειρά σας.


Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας στους επιτυχόντες των Πανελλήνιων Εξετάσεων



Αριδαία  28- 8-2020

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας  στους επιτυχόντες των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους φοιτητές!

Μέρα χαράς, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Τα χρόνια των σπουδών σας, ας αποτελέσουν την ολοκλήρωση του χτισίματος των γνώσεων και της προσωπικότητάς σας, ως συνέχεια των θεμελίων των σχολικών σας χρόνων.

Καλή αρχή στη νέα σας ζωή!

Υγεία και δύναμη σε γονείς και φοιτητές!!!

 

                                                                                                                                                        Ο Δήμαρχος

 

                                                                Μπάτσης Χρήστος

Τα νέα της Πέλλας (Τεύχος 36).













 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...