Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Οι Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας κέρασαν "Paella θαλασσινών" στον πεζόδρομο


Με τον "γευστικότερο" τρόπο έκλεισε τις δράσεις του για το 2017 το ΔΙΕΚ Έδεσσας. Οι σπουδαστές Α' Εξαμήνου της "Μαγειρικής Τέχνης" υπό την καθοδήγηση του chef-εκπαιδευτή τους Κουρατζόγλου Θ., ετοίμασαν και μοίρασαν στον κόσμο της Έδεσσας, την Παρασκευή 22/12/2017, μια γκουρμέ "Paella Θαλασσινών". Για τους μερακλήδες μάλιστα φρόντισαν να υπάρχει και άφθονο τσίπουρο, κατάλληλο για την καταπολέμηση του κρύου που επικρατούσε. Οι περαστικοί που κεράστηκαν, επαίνεσαν τους σπουδαστές για την προσφορά τους, αλλά και για την ποιότητα του εδέσματος. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση που οι σπουδαστές αναγκάστηκαν να ετοιμάσουν και επιπλέον ποσότητα για να τους ευχαριστήσουν όλους.

Έτσι, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια επιτυχημένη χρονιά τόσο για το ΔΙΕΚ Έδεσσας, το οποίο καταξιώθηκε πλέον στη συνείδηση του κόσμου ως μια από τις σημαντικότερες μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης της περιοχής μας, όσο και για την ειδικότητα της «Μαγειρικής Τέχνης» η οποία, υπό την καθοδήγηση του αρχι-chef κου Κουρατζόγλου Θ., εντυπωσιάζει με την οργάνωση, την πειθαρχία, την αποτελεσματικότητα και τις δράσεις προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο.




Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον δήμαρχο Αλμωπίας


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχή, από τη Γέννηση του Χριστού στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Τότε και μόνο τότε, θα αλλάξουμε πραγματικά και θα γίνουμε από εγωκεντρικοί, δοτικοί και αληθινοί στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Αυτή η μεταμόρφωσή μας συντελείται στην Εκκλησία του Χριστού και μας ολοκληρώνει ως πρόσωπα.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

Σύγχρονοι "Μάγοι" αντί για Χρυσό, Λίβανο και Σμύρνα μοίρασαν φακελάκια με 50ευρα στους Προμάχους Αλμωπίας


Μυστηριώδεις άγνωστοι, λειτουργώντας ως σύγχρονοι "Μάγοι" μοίρασαν δώρα σε οικογένειες της τοπικής κοινότητας των Προμάχων Αλμωπίας.
Αντί για Χρυσό, Λιβάνι και Σμύρνα, χάρισαν φακελάκια, τα οποία περιείχαν πενηντάευρα, κάνοντας τους έκπληκτους παραλήπτες να αισιοδοξούν και να παίρνουν έστω μια μικρή ανάσα τις δύσκολες αυτές εορταστικές εποχές που διαβιούμε όλοι μας.
Οι φάκελοι από τη μια πλευρά ανέγραφαν την ευχή "Χρόνια Πολλά" κι από την άλλη, ένα απόσπασμα από το  Κοντάκιο της Γέννησης του Χριστού" του Ρωμανού του Μελωδού. δίνοντας σαφώς το μήνυμα της Ελπίδας και της εγκαρτέρησης.
Εξαιρετική και πρωτότυπη κίνηση από άγνωστους και ανώνυμους φιλάνθρωπους συνανθρώπους μας, η οποία ευχόμαστε, εκτός από τις δέκα περιπτώσεις που μας έχουν αναφερθεί, να πολλαπλασιαστεί.

Χρόνια Πολλά.
Καλά Χριστούγεννα.


Εργασίες ελαιοχρωματισμού πραγματοποιήθηκαν στη σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Αριδαίας


ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Εργασίες ελαιοχρωματισμού πραγματοποιήθηκαν στη σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Αριδαίας και συγκεκριμένα στους εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχολείο είχε πολλά χρόνια να βαφτεί, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια άσχημη εικόνα. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε τους χώρους του σχολείου και διαπίστωσε κι ο ίδιος την καλή δουλειά που έχει γίνει, ενώ ιδιαίτερο χρώμα δίνουν οι ζωγραφιές και τα σχέδια που έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους σε κάποιους από τους τοίχους.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 7.200 ευρώ (με το ΦΠΑ), από τη ΣΑΤΑ Σχολικών.





Ανακοίνωση από το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Αλμωπίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Αλμωπίας ενημερώνει όλους τους πολίτες, ότι εξαιτίας της τριήμερης μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Έδεσσας (24, 25 και 26 Δεκεμβρίου) και για να μη δημιουργηθούν περιβαλλοντικά προβλήματα, θα πρέπει να κρατήσουν τα απορρίμματα σε δικό τους χώρο. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας ευχόμαστε καλές γιορτές!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...