Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Οι θρυλικοί "ΜΠΛΕ" στο Fuente


ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Όλα αρχίζουν το 1996,όταν δύο παιδικοί φίλοι αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους και επαγγελματικά. Ο λόγος για τους Γιώργο Παπαποστόλου (που είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός του group) και Γιώργο Παρώδη στιχουργό. Μαζί τους είναι η Νατάσα Αλεξίου, που εκτός απ'το υπέροχο βιολί που συνοδεύει σχεδόν όλα τα τραγούδια τους, συμμετέχει και στα φωνητικά. Ο τέταρτος κρίκος στο ξεκίνημά τους, ήταν η Θεοδοσία Τσάτσου, που ρόλος της ήταν τα φωνητικά του συγκροτήματος. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά για τους ΜΠΛΕ με την αρχική τους μορφή, ως το τέλος του 1997 περίπου, αφού το album ΕΝΟΧΕΣ έγινε χρυσό και αργότερα πλατινένιο. Δεν κράτησε πολύ όμως αυτή η συνεργασία. Η Θεοδοσία αποχωρεί. Τα υπόλοιπα παιδιά όμως, δεν το 'βαλαν κάτω και προσπαθώντας να ξαναδώσουν ζωή και ύπαρξη στο συγκρότημα, βρήκαν δύο νέες φωνές που θα τους βοηθούσαν να συνεχίσουν τη δισκογραφική τους πορεία και τις ζωντανές εμφανίσεις τους, που δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς το ρόλο της τραγουδίστριας. Αυτές οι νέες φωνές και παρουσίες, ήταν η Μελωδία και η Τζώρτζια. Έτσι ξανασχηματίστηκε η ομάδα και πραγματοποιήθηκε το δεύτερο album τους, με τίτλο το όνομά τους. Σ' αυτό το cd, υπάρχει μια συνεργασία με τους Πυξ Λαξ, οι οποίοι ερμηνεύουν το τραγούδι "Μη λες ποτέ".

1998 και 1999 έγιναν πολλές ζωντανές εμφανίσεις του Θεσσαλονικιώτικου αυτού συγκροτήματος, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι με την αποχώρηση της Θ. Τσάτσου δε θα υπήρχε συνέχεια για το συγκρότημα, αλλά διαψεύστηκαν! Στις συναυλίες η Μελωδία ερμήνευε τα 6 από τα 10 τραγούδια του δεύτερου album τους, η δε Τζώρτζια ερμήνευε σχεδόν όλα τα τραγούδια από τον δίσκο ΕΝΟΧΕΣ, μαζί με ορισμένα κομάτια της Αγγλικής μουσικής σκηνής. Τώρα ο κόσμος ζεί ένα όνειρο μουσικής, φωνής, κίνησης και έντονων συναισθημάτων, ενώ ταυτόχρονα χάνεται στους υπέροχους στίχους. Η μουσική τους, είναι συνδυασμός από jazz, pop, rock, soul, disco και ηλεκτρονικά στοιχεία που τα πλαισιώνει μιά πεντακάθαρη, κρυστάλλινη και με μεγάλη ένταση φωνή! Όλα αυτά τους κάνουν ένα πολύ προχωρημένο συγκρότημα για τα Ελληνικά δεδομένα. Αισθητή και πολύ δυναμική, είναι η παρουσία του βιολιού και του σαξόφωνου, που δίνουν ένα άλλο ύφος και περιεχόμενο στα κομμάτια τους. Προκαλεί επίσης έκπληξη το γεγονός ότι τα ΜΜΕ, δεν έχουν παίξει κανένα ρόλο στην προβολή της δουλειάς τους. Εκτός όμως από τις ερμηνευτικές ικανότητες και την άψογη εναρμόνιση οργάνων και ήχων, βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους, παίζει το ότι μπορεί να διαπιστώσει κανείς, το υπέροχο κλίμα που υπάρχει ανάμεσά τους.

Tον Νοέμβριο του 2000, οι ΜΠΛΕ κυκλοφορούν το τρίτο album τους, με τίτλο "ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ". Πριν από αυτό όμως, είχαν κυκλοφορήσει ένα cd single που περιλάμβανε τη μεγάλη επιτυχία τους γνωστή και από τηλεοπτική διαφήμιση, με τίτλο "Κόκκινο φιλί". Σ' αυτό το cd single συμπεριλαμβανόταν και το τραγούδι "Είναι αργά".

Τον Μάιο του 2002 οι ΜΠΛΕ εντελώς ανανεωμένοι, κυκλοφορούν το cd single "Πιάνω φωτιά" στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και άλλα τρία κομμάτια. Το ένα από αυτά, θα το συναντήσουμε ξανά στο album τους που θα κυκλοφορήσει μετά από περίπου ένα μήνα. Ο τίτλος του είναι "αδύνατον". Στο single συναντάμε επίσης και δύο remix του "Πιάνω φωτιά". Τον Ιούνιο λοιπόν του 2002, κυκλοφορεί το τέταρτο κατά σειρά cd τους με τίτλο "Στα μαύρα έχω ντυθεί". Οι κριτικές είναι πολύ καλές και πλέον τα τραγούδια τους ακούγονται πολύ στα ραδιόφωνα. Σ' αυτό το album τους, συμμετέχει ο Γιάννης Σαββιδάκης, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Θυμάμαι". Η μουσική τους πλέον, δεν παύει να έχει τους γνωστούς ήχους του συγκροτήματος, αλλά ταυτόχρονα έχουν εντέχνως προστεθεί ήχοι που χαρακτηρίζουν την εποχή!

Αισίως φτάνουμε στο 2004 όπου οι Μπλε αλλάζουν δισκογραφική εταιρεία και απο τη Virgin πηγαίνουν στη MINOS-EMI. Κυκλοφορούν το album ''ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΖΩ''. Ζεστό και ταυτόχρονα απρόβλεπτα δυνατό cd, με εναλλαγές από rock σε funk και από pop σε dark μελωδίες!

Μεγάλη έκπληξη μας περιμένει το 2006, που κυκλοφορεί τέλος άνοιξης το cd single ''ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ'', τραγούδι προάγγελος του επερχόμενου νέου τους cd, με τίτλο ''ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ''. Νέο ύφος, νέα μουσική, νέο μέλος στο συγκρότημα, αφού από το καλοκαίρι ανήκει και επίσημα πλέον στο group, ο τραγουδιστής των BIG SLEEP, STEFAN SCHWERDTFEGER. Χαρούμενη και μελαγχολική ταυτόχρονα αυτή η καινούρια τους δουλειά, με σαφώς ανανεωμένη διάθεση και τραγούδια που μας ταξιδεύουν από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα!

2009, οι Μπλε κυκλοφορούν ένα διπλό δίσκο με τίτλο "Best of 1996-2009", ο οποίος περιλαμβάνει επιλογές τραγουδιών από τους έξι δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει από το τη σύστασή τους, καθώς και δύο νέα τους τραγούδια. Το πρώτο κομμάτι είναι το ιστορικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου "ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ" το οποίο επέλεξαν οι Μπλε και με την έγκριση του μεγάλου συνθέτη προχώρησαν σε μία (με όλη τη σημασία της λέξεως) διασκευή, δίνοντας τον ήχο τους και τη δική τους αισθητική στο κλασσικό αυτό έργο, του οποίου το νόημα παραμένει πάντα επίκαιρο. Το δεύτερο κομμάτι έχει τίτλο "Έτσι εγώ περνάω".

2010, οι Μπλε κυκλοφορούν αποκλειστικά διαδικτυακά, το τραγούδι με τίτλο "Μία φορά κι έναν καιρό".

2011, οι Μπλε μας παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι που έχει τίτλο "Έχω πολύ θυμό".

2012, οι Μπλε ύστερα από αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφασίζουν να συνεργαστούν δισκογραφικά και να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι μαζί! Ο τίτλος του είναι "Μαζί σου εγώ".

2013, οι Μπλε κυκλοφορούν αποκλειστικά από την επίσημη ιστοσελίδα τους στο www.ble.gr, δύο digital singles με τίτλους "Εγώ μπορώ και μόνη" και "Please baby" αντίστοιχα.




Κλειστά τα σχολεία των Τ.Κ. Αρχαγγέλου, Περίκλειας και Νότιας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΔΔΗΕ, που έχει ως στόχο τη βελτίωση του δικτύου και λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές θερμοκρασίες, την Παρασκευή 15/2/2019 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Τ.Κ. Αρχαγγέλου, Περίκλειας και Νότιας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...