Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

«Να χαρακτηριστεί το Γυμνάσιο Σκύδρας ως 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σκύδρας και να ιδρυθεί - λειτουργήσει ταυτόχρονα 20 Γυμνάσιο Σκύδρας» Έδεσσα, 08-06-2021

«Να χαρακτηριστεί το Γυμνάσιο Σκύδρας ως 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σκύδρας και να ιδρυθεί - λειτουργήσει ταυτόχρονα 20 Γυμνάσιο Σκύδρας»

Τον χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Σκύδρας ως 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σκύδρας και την ίδρυση – λειτουργία 2ου Γυμνασίου Σκύδρας ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής από την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιορδάνης Τζαμτζής για το θέμα αυτό έχει προγραμματισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αύριο Τετάρτη 9-6-2021 όπου και θα συναντηθεί με την Υφυπουργό κ. Ζέτα Μακρή. 

 

Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει τα εξής:

 

«Αξιότιμη  Κυρία Υφυπουργέ,

Σας παρακαλώ για τον χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Σκύδρας σε 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σκύδρας, με ταυτόχρονη  ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Γυμνασίου, του 2ου  Γυμνασίου Σκύδρας. Για την ίδρυση  του 2ου  Γυμνασίου συμφωνεί κι αιτείται σχετικά και ο Δήμος Σκύδρας. 

 Άλλωστε, στην  πρόσφατη τοπική ιστορία της τελευταίας δεκαετίας είναι καταγεγραμμένη  η πολυετής συνύπαρξη και ταυτόχρονη λειτουργία 2 (δύο) Γυμνασίων στη Σκύδρα,  του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σκύδρας.

Στην παραπάνω προοπτική συνηγορούν, το γεγονός ότι ο νομός μας είναι από τους ελάχιστους νομούς που δεν  διαθέτει πειραματικό σχολείο, καθώς δεν εκδηλώθηκε  κανένα  τοπικό  ενδιαφέρον από τα σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για  τον χαρακτηρισμό τους σε πειραματικό ή πρότυπο, ως ανταπόκριση σε πρόσφατη  πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ.

Ο μεγάλος αριθμός  μαθητών  του νυν Γυμνασίου Σκύδρας, 360 μαθητές,  όπως επίσης και η υπάρχουσα κουλτούρα των εκπαιδευτικών του, που  διαμορφώθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν μέσα από τη συνύπαρξη δύο  σχολείων σε όμορους χώρους στην πόλη μας.

Η περιοχή του  Δήμου Σκύδρας αποτελεί γεωγραφικό κόμβο και συγκοινωνιακό  σταυροδρόμι για τους λοιπούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπως επίσης  και για τον Δήμο Νάουσας. Δεν διαθέτουν πειραματικό σχολείο και στην Ημαθία.

Επίσης οι παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες του Γυμνασίου Σκύδρας για  διαφοροποιημένη μάθηση,  λόγω των μαθησιακών κενών που εμφανίζουν οι  μαθητές μας, εξαιτίας της προέλευσης μεγάλου αριθμού  τους από χαμηλά  κοινωνικοοικονομικά στρώματα , γονείς εργάτες, αγρότες και μεγάλο  ποσοστό ανέργων.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας για το χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Σκύδρας σε 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σκύδρας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...