Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ









παει ενας βρυκολακας σε ενα μπαρ και ζητα 1 ποτηρι αιμα

ο μαγαζατορας του απαντα οτι δεν εχει

ο βρυκολακας τον παρακαλα


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Συναντιούνται 2 φίλοι από τα παλιά στον δρόμο.

Αγκαλιές, φιλιά, χαρές.


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Μόλις είχα καθήσει, όταν ακούω μία φωνή από δίπλα να μου λέει:

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


1) «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου το Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Οι λιλιπούτειοι εν δυνάμει πρωταγωνιστές του Θεατρικού Εργαστηρίου με την καθοδήγηση του Θεατρολόγου κου Ανδρέα Κυριμλίδη, παρουσίασαν με την τεχνική του μαύρου θεάτρου το μουσικό παραμύθι των Πάνου και Χάρη Κατσιμίχα «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι» κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ στα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου προσφέρθηκαν ως δώρα αντίγραφα παιδικών παραστάσεων του Ε.Θ. προηγούμενων ετών καθώς και χειροποίητες δημιουργίες του παραγωγικού εργαστηρίου ατόμων με αναπηρία «Περίτεχνο». Το Θεατρικό Εργαστήρι θα παύσει τη λειτουργία του εν όψει εορτών και θα υποδεχτεί και πάλι τα παιδιά, την Κυριακή 8 Γενάρη 2018, στις προγραμματισμένες ώρες λειτουργίας των τμημάτων. Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά την κα Ελισάβετ Γάγλη για την ευγενική της χορηγία.

2) «Η ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ»
Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017 η Πρόεδρος του Ε.Θ. συνόδεψε τα παιδιά του Εφηβικού τμήματος του Θεατρικού Εργαστηρίου, στο Γηροκομείο Έδεσσας. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τις ανταλλαγές ευχών και την ηθική συμπαράσταση στους ηλικιωμένους τροφίμους εν όψει εορτών. Παράλληλα παρουσιάστηκε δρώμενο από την θεατρική ομάδα που επιμελήθηκε ο Θεατρολόγος κος Ανδρέας Κυριμλίδης με τίτλο «Η Κάλω και οι καλικάντζαροι» βασισμένο σε παραδοσιακό παραμύθι της Θεσσαλίας. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο χώρο, ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του Γηροκομείου, πρόσφεραν δώρα και αντάλλαξαν ευχές. Το Δ.Σ. ευχαριστεί το προσωπικό του Γηροκομείου για τη φιλοξενία και υπόσχεται να συνεχίσει να στηρίζει το λειτουργικό του έργο.

3) «Ο ΣΙΤΟΣ ΤΟ ΣΙΤΑΡΑΚΙ»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΚΔΑΠμεΑ «Ορίζοντας» την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Η δραματοποίηση του παραμυθιού «Σίτος το Σιταράκι, αυτός ο μεγάλος μικρός» από την κα Βούλα Κωτσοπούλου με πρωταγωνιστές τα παιδιά του Ορίζοντα, αποδεικνύει περίτρανα πως τα άτομα με ειδικές ικανότητες, έχουν ταλέντο και δημιουργική φαντασία. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο υπήρξε αρωγός αυτής της προσπάθειας παραχωρώντας κοστούμια και τεχνική υποδομή, η ίδια η Πρόεδρος συμμετείχε στο δρώμενο σε ρόλο αφηγητή. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, η παρουσία του συγγραφέα κου Αδάμη Δημήτρη, που συγκινημένος παρακολούθησε την παράσταση εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές και την Πρόεδρο κα Κικίδου Γεωργία, για την πρόσκληση, καθώς και της Μαρίας Ζλατάνη που έκλεισε μελωδικά την εκδήλωση. 
Η Διοίκηση του Ε.Θ. εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της από αυτή τη συνεργασία και συγχαίρει τους συντελεστές της εκδήλωσης αποδίδοντας τους συγχρόνως τα εύσημα για το θεάρεστο λειτούργημα τους. 
Το φωτογραφικό υλικό φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Ευθυμιάδη.

Το  Δ.Σ. του Ε.Θ. εύχεται ολόψυχα στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου καλές γιορτές με αγάπη, ευημερία και χαρά. Η νέα χρονιά ας φέρει στον καθένα αυτό που προσδοκά. Χρόνια πολλά.







Ευχές από την ΟΕΒΕΣ Ν Πέλλαε


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...