Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και θέματα Πολιτικής Προστασίας



 Αριδαία, 09/06/2021

Θέμα: Ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους όλων των Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Η συνάντηση ξεκίνησε με την ενημέρωση από το Δήμαρχο Αλμωπίας, Χρήστο Μπάτση σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν. Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πολυξένη Νάνου, έκανε αναφορά στην νέα πολιτική διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, ένα χρόνιο ζήτημα πολλών Κοινοτήτων του Δήμου. Αναλυτικότερη ενημέρωση για τους ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν σε σημεία όλων των χωριών τις επόμενες ημέρες, τη διαχείριση και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, έγινε από τον Προϊστάμενο Καθαριότητας, κ. Γιώργο Ιατρίδη.

Στο δεύτερο σκέλος της συνάντησης, τη σκυτάλη πήρε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας, κ. Απόστολος Κώνστας, ο οποίος ενημέρωσε τους Προέδρους για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε και την ισχύουσα νομοθεσία, τονίζοντας ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χρειάζεται τη συνδρομή όλων των Προέδρων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Ακόμη πρόσθεσε, ότι τα μέτρα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά και οποιοδήποτε άναμμα φωτιάς, θα τιμωρείται με πρόστιμο.

Με αφορμή αυτή τη συνάντηση, ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους κατοίκους, ότι θα μοιράσει στο επόμενο διάστημα ενημερωτικό υλικό στους Προέδρους των Κοινοτήτων, ώστε να υπάρξει ενημέρωση σε όλους τους κατοίκους τόσο ως προς τη διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, όσο και για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται μέχρι και τις 31/10.

Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση προτάσεων από τους Προέδρους. Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τμηματικά σε τρία γκρουπ και τηρήθηκαν από τους συμμετέχοντες όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.



ΚΑΛΕΣΜΑ του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

 


Να μην κατατεθεί στη Βουλή και να μην ψηφιστεί                                     το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη  10 Ιούνη! (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ)

Συγκέντρωση στο Πάρκο Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα          την Πέμπτη 10 Ιούνη στις 12 μ.μ.

 

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Οργάνωση και αγώνας για μόρφωση και για ζωή.

Για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας σαν  δούλοι στον 21ο αιώνα!

Τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης δε θα περάσουν!

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δημοσιοποίησε το αντεργατικό τερατούργημα, ικανοποιώντας και τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών. Το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία και το κράτος για την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Αφορά όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη νεολαία και τους μαθητές μας, που τελειώνουν το σχολείο και θα βγουν στην παραγωγή!

Αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τα αντεργατικά μέτρα που διατήρησαν και επέκτειναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει κυριολεκτικά τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση.

 

Συγκεκριμένα:

v  Καταργείται το 8ώρο και θεσμοθετείται η 10ωρη ή ακόμα και 12ωρη εργασία.  Διαλύεται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς. Ο εργαζόμενος καλείται να είναι και «διαθέσιμος» όποτε και όσο απαιτεί ο εργοδότης. Αυξάνεται ο απλήρωτος χρόνος εργασίας προς όφελος της κερδοφορίας των εργοδοτών, με σκοπό την ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης. Η λεγόμενη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, η οποία θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας και οι ελαστικές σχέσεις, διαλύουν τις ζωές των εργαζομένων. Αυτές οι πολιτικές δεν είναι καινούριες, είναι στρατηγική επιλογή όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, του ΣΕΒ και της Ε.Ε. Στην εκπαίδευση, χρόνια τώρα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας τσακίζουν κόκκαλα. Μόνο τη φετινή χρονιά, είχαμε πάνω από 52 χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους, όπου σε λίγες ημέρες θα απολυθούν. Η αύξηση του ωραρίου, το 2013 στους καθηγητές, ήρθε λίγο μετά τη νομοθέτηση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το 2011. Κανένας εφησυχασμός λοιπόν. Η απόκρουση της επίθεσης είναι υπόθεση όλων μας.

v  Γενικεύεται η εργασία τις Κυριακές, σχεδόν στο σύνολο των κλάδων. Εξαφανίζεται στην πράξη η μοναδική μέρα ξεκούρασης κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε εξαίρεση. Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αφήνει έξω ούτε τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία (εκπαιδευτικούς, οδηγούς, φύλακες, καθαρίστριες κ.λ.π.), ενώ ανοίγει «παράθυρο» και για τα δημόσια σχολεία με τους εργαζόμενους για τη συντήρησή τους (κτηριακά, συστημάτων πληροφορικής κ.λ.π.).

v  Καθιερώνεται και γενικεύεται η τηλεργασία. Αυξάνεται στο έπακρο η εντατικοποίηση της εργασίας και γίνονται δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ του εργάσιμου και του μη εργάσιμου χρόνου. Μια γερή δόση πήραμε οι εκπαιδευτικοί στη διάρκεια της καραντίνας με την τηλεκπαίδευση, αλλά και με την προσπάθεια της κυβέρνησης να την επιβάλλει εκτός πανδημίας σε κάθε «έκτακτη περίπτωση» που προκύπτει. 

v  Αυξάνεται το ανώτατο όριο των υπερωριών στις 150 (από 96 στην βιομηχανία και 120 συνολικά) και μειώνεται η αποζημίωσή τους  (από 60% στο 40%). Δίνεται επιπλέον κίνητρο στις επιχειρήσεις, αντί για νέες θέσεις εργασίας, να ξεζουμίζουν με υπερεκμετάλλευση τους εργαζόμενους, την ώρα που τα παιδιά μας θα σέρνονται στις στρατιές των ανέργων.

v  Καταργείται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και υποβαθμίζονται οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπήρχαν σε δήθεν "ανεξάρτητες αρχές", αφήνοντας την εργοδοσία να σμπαραλιάζει ελεύθερη τα πάντα.

v  Απελευθερώνονται στην πράξη οι απολύσεις των εργαζομένων. Ακόμα και σε περίπτωση που μία απόλυση κριθεί δικαστικά παράνομη, μπορεί ο εργοδότης να απολύσει τον εργαζόμενο με αποζημίωση τριών μισθών. Ταυτόχρονα, καταργείται κάθε προστατευτική διάταξη απόλυσης των συνδικαλιστών, δίνοντας έτσι το σύνθημα να οργιάσει η εργοδοσία με εκβιασμούς και απειλές απέναντι στα σωματεία και σε όποιον τολμήσει να διεκδικήσει έστω και το παραμικρό ζήτημα.

v  Το νομοσχέδιο εκφράζει κυριολεκτικά το ταξικό μίσος των εκμεταλλευτών απέναντι στα σωματεία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Διατηρείται η υποχρεωτική συμμετοχή του 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών (ν. Αχτσιόγλου) για τη λήψη απόφασης για απεργία και γίνεται υποχρεωτική η παροχή δυνατότητας ηλεκτρονικής ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις και τις εκλογές των σωματείων. Η υποκρισία τους σπάει κόκκαλα, αφού την ίδια στιγμή που αναγνωρίζουν τη δυνατότητα στα δοτά και νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην Εκπαίδευση, που έχουν την ψήφο του 5% των εκπαιδευτικών, να αποφασίζουν για πολύ σοβαρά ζητήματα, μας λένε ότι δήθεν νοιάζονται για την αντιπροσωπευτικότητα των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων! Ουσιαστικά, επιδιώκουν να κυριαρχήσει η «σιωπή νεκροταφείου» σε κάθε κλάδο, να καταστήσουν «παράνομη» κάθε συλλογική διαδικασία. Απαγορεύεται στην πράξη η απεργία σε μια σειρά χώρους (υγεία, ενέργεια, μεταφορές, δήμους κ.α.). Προβλέπεται σε ημέρα απεργίας να διασφαλίζεται τουλάχιστον το 1/3 των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Η απεργία, δηλαδή, μετατρέπεται σε «συμβολική πράξη». Απαγορεύεται η περιφρούρηση της απεργίας, η οποία μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα.

v  Επιπλέον, η δράση των συνδικάτων μπαίνει ακόμα περισσότερο υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους, μέσα από το «φακέλωμά» τους στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ), το οποίο θα είναι και προϋπόθεση για να μπορούν τα συνδικάτα να διαπραγματεύονται και να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως και να προκηρύσσουν απεργίες. Το φακέλωμα προχωράει παραπέρα, αφού η ηλεκτρονική ψηφοφορία επιβάλλεται και στην περίπτωση της εκλογής των συνδικαλιστικών οργάνων. Κι έτσι διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η άμεση παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα.

v  Δεν ξεχνάμε ότι, το πρώτο πείραμα παρέμβασης στη συνδικαλιστική ζωή και δράση, προσπάθησαν να το επιβάλλουν στον δικό μας κλάδο με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλιά, την οποία και απορρίψαμε συντριπτικά.

 

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά και το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα. Έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε στην νέα γενιά, σε όλους του μαθητές μας, ιδιαίτερα στους μαθητές των ΕΠΑΛ και των Λυκείων, στην αυριανή βάρδια των εργαζομένων, το εφιαλτικό μέλλον που τους ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Μαζί με τους μαθητές μας, με όλους τους εργαζόμενους να μπούμε φραγμός για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που σμπαραλιάζουν τις ζωές μας.

Η κυβέρνηση, αντί να νομοθετεί αντεργατικά μέτρα, να πάρει εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, μέτρα για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στο γνωστικό και κοινωνικό – ψυχικό πεδίο των μαθητών μας.

 

Όλοι στην μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα! Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού και εναλλάξ τσάκισαν τα δικαιώματά μας.

 

Οι δυνατότητες της εποχής μας, η επιστημονική γνώση, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγής, μπορούν να εξασφαλίσουν για το λαό καλύτερες συνθήκες εργασίας, λιγότερες ώρες δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους ζωής. Αντίθετα, σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απολαύσουν αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δεν απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της κοινωνικής προόδου και γυρνάμε πολλές δεκαετίες πίσω στο όνομα της «ανάπτυξης», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των λίγων.

 

Τώρα είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε:

Ø  Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Ø  Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.

Ø  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ø  Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ø  Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία. Μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα.

Ø  Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας. Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

 

Συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας βήματα με όλα τα σωματεία, με τους γονείς και τους μαθητές:

v  Καταδικάζουμε το αντεργατικό ν/σ και συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική  Απεργία την Πέμπτη στις 10 Ιούνη 2021, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει η ΟΛΜΕ ώστε να μην ψηφιστεί αν η κυβέρνηση τολμήσει να το φέρει στη Βουλή και απεργιακή κλιμάκωση για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό έκτρωμα.

v  Καλούμε σε κοινή δράση το ΝΤ Πέλλας της ΑΔΕΣΥ, καθώς και τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Πέλλα.

v  Προχωράμε σε συγκέντρωση στο Πάρκο Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα την Πέμπτη 10 Ιούνη στις 12 μ.μ., ενημερώνοντας και αποκαλύπτοντας σε γονείς, μαθητές και συμπολίτες το αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

 

Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής, στον μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα.

Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας


Η Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Παπαντωνίου Χρυσή                   Τραπεζανίδης Γιώργος


Η Ν.Μ. Γιαννιτσών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς την εταιρία Πλούγαρλης Πέτρος & ΣΙΑ Ο.Ε



 Η Διοίκηση της Ν.Μ. Γιαννιτσών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς την εταιρία Πλούγαρλης Πέτρος & ΣΙΑ Ο.Ε, για την ευαισθησία και την γενναιοδωρία που επέδειξε προσφέροντας:

1. Μία μονάδα φορητού αναπνευστήρα πίεσης όγκου astral 150

2. Μία συσκευή GII BPAP T-25T, οίκου BMC medical

3. Ένα φορείο ασθενών υδραυλικό ακτινοδιαπέρατο D-01

για την ενίσχυση του  έργου του Προσωπικού του Νοσοκομείου μας. Χάρη στη δική σας προσφορά, θα ενισχυθούν περαιτέρω οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς της περιοχής μας. Στην δύσκολη περίοδο  που βιώνουμε, η ευγενική αυτή πράξη, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια αλλά και να δημιουργούμε ένα κλίμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας, που τόσο ανάγκη έχουν πρωτίστως οι ασθενείς αλλά και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Με την άδολη αυτή προσφορά γινόμαστε κοινωνικά πιο δυνατοί στον πόλεμο ενάντια στην μετάδοση της νόσου του COVID 19 και πιο δεικτικοί στην  προάσπιση και ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας.

                                                                         Ο  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
                                                                 του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ - Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

                                                                                 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...