Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Δίωξη ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων στην περιοχή Μηλιάς-Εξαπλατάνου-ΧρυσήΑπό το Δασαρχείο Αριδαίας

με το με αριθ.12174/2020 Δελτίο Τύπου ανακοινώνεται ότι,

θα πραγματοποιηθεί δίωξη ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων

στην περιοχή Μηλιάς-Εξαπλατάνου-Χρυσή 

την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 

από τις 6 π.μ., έως τις απογευματινές ώρες.

Εφίσταται η προσοχή σε όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή


Επιβολή των μέτρων προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού.

 

Ανακοίνωση

Στο με αριθ.3870/τ.β’/10-9-2020 ΦΕΚ, δημοσιεύτηκε η με αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55962 ΚΥΑ με θέμα «Επιβολή των μέτρων προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από 11η.9.2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και 25η.9.2020 και ώρα 6.00π.μ., προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19)», σύμφωνα με την οποία

εντός των ορίων των Π.Ε. Πέλλας (Αρθ.1)

·         Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 π.μ.

(ΚΑΔ υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,  56.10 παροχής ποτών, 56.30 τροφοδοσίας για εκδηλώσεις –catering-,56.21 και οκταψήφιων αριθμών αυτών, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ ΚΑΔ 93.29.19.01. (άρθρο 2, παρ. 1.)

·         Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των ανωτέρω επιχειρήσεων είναι τέσσερα άτομα (4) εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών α’βαθμού (μέγιστος επιτρεπόμενος τα έξι (6) άτομα) (άρθρο 2,παρ. 2.)

 

·         Αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών (άρθρο 2,παρ.3.)

Η ανωτέρω απόφαση ισχύει 

από 11η.9.2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και 25η.9.2020 και ώρα 6.00π.μ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ε.Δ.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

   Αριδαία  11 -9- 2020 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 15 / 9 / 2020 ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (2020-2021)ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ . ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ    ΜΕΧΡΙ    15  / 9  / 2020  ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (2020-2021)ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ .     ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ  ΣΤΟ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ:

-Φ/Ο ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

-Φ/Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

-ΑΙΤΗΣΗ ( ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΚ- ΦΙΛΙΠΠΟΥ 37 ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ)

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ Γ΄ΕΞΑΜΗΝΟ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ  ΕΠΑΣ ,ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β΄ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Η  ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΕΙΝΑΙ   Δ Ω Ρ Ε Α Ν.

ΤΗΛ /ΦΑΞ 2381022340      E-MAIL:  diek@gnedessas.eu

Τα Νέα της Πέλλας (Τεύχος 46).

 


Ανακοίνωση της Τομ.Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

Άμεση κάλυψη των αναγκών των Σχολείων της Πέλλας σε εκπαιδευτικούς - κτίρια - καθαριότητα

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, μετά και τις εξαγγελίες για την έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου, συνεχίζουν να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το άνοιγμα των σχολείων με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν μετατραπεί σε λάστιχο. Πολλές από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τα σχολεία, βρίσκονται τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας! Ιδιαίτερα στο νομό Πέλλας μετά και τα κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλες βιομηχανίες κονσερβοποιίας καθώς και σε προσωπικό των σχολείων πριν ακόμα ξεκινήσει η λειτουργία τους, η ανησυχία που επικρατεί σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις, που εδώ και μήνες, εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τις ενώσεις γονέων, έχουν αναδείξει σε σχέση με την εξεύρεση σχολικών αιθουσών, την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και οι μαθητές να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες του νομού:

Στα μεγάλα σχολεία του νομού θα λειτουργήσουν τμήματα με πάνω από 20 μαθητές (σε αντίθεση με τις προτάσεις των επιστημόνων για 15μελή τμήματα) , γεγονός που ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα για μη συνωστισμό-συγχρωτισμό.

Σε πολλές περιπτώσεις τα σχολικά κτίρια είναι ακατάλληλα, αφού υπάρχουν μικρές αίθουσες, ελλιπής αερισμός, μικρές αυλές, κοντέινερ (για παράδειγμα το Μουσικό Γιαννιτσών).

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς όπου θα φοιτήσουν πολύ λιγότερα παιδιά από τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και στα ΚΔΑΠ όπου για το Δήμο Πέλλας από 50 παιδιά πέρυσι θα παρακολουθήσουν μόλις 20, στο Δήμο Έδεσσας θα υπάρξει μείωση 40%, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση στο Δήμο Αλμωπίας και Σκύδρας. 

Όσον αφορά το προσωπικό καθαρισμού στην πλειοψηφία του θα είναι 3ωρης απασχόλησης, γεγονός που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Για παράδειγμα στο Δήμο Πέλλας υπάρχουν 20 μόνιμες καθαρίστριες και 85 με σύμβαση ορισμένου χρόνου( από τις οποίες οι 47 είναι 3ωρες), ανάλογα είναι τα στοιχεία και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού.

Στα παραπάνω ερωτήματα οφείλουν η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να απαντήσουν τόσο με σαφήνεια όσο και με τρόπο που να μη διακινδυνεύεται καθημερινά η υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αυτή η στάση της κυβέρνησης είναι που τροφοδοτεί διάφορες «ψεκασμένες» και ανορθολογικές θεωρίες. 

Αποδεικνύεται καθημερινά πως η Παιδεία και Υγεία του λαού δεν είναι «επιλέξιμες δαπάνες»! Για αυτό και επιμένουν να μη δίνουν ούτε μισό ευρώ από τα 70 δις που θα μπουν στα ταμεία, αλλά να τα κάνουν δώρο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Καλούμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:

• Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα. 

• Εδώ και τώρα να γίνει Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, για όλα τα κενά σε όλες τις ειδικότητες, χωρίς αποκλεισμούς από τους πίνακες. 

• Τουλάχιστον ένας επιπλέον δάσκαλος στη διάθεση κάθε Δημοτικού. Αντίστοιχη διάθεση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών. Στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αντίστοιχου αριθμού Νηπιαγωγών για τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής. 

• Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών. Κατάργηση του ν. 4692/20 της Κεραμέως και του νόμου Γαβρόγλου. 

• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Κανένας αποκλεισμός μετανάστη/ριας. 

• Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό συνοδείας και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου. 

• Ουσιαστική προστασία των εργαζομένων στην εκπαίδευση που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

• Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.) 

• Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων. 

• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού. 


                                                                    Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...