Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Το πρώτο τεύχος της νέας καθημερινής εφημερίδας "Τα Νέα της Πέλλας".


Τα Νέα της Πέλλας, η νέα καθημερινή εφημερίδα του νομού Πέλλας είναι πλέον γεγονός. Τιμής ένεκεν σας αποστέλλουμε το πρώτο τεύχος της εφημερίδας. Όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά το τεύχος μπορούν να επικοινωνούν με το 6986324843.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!

Με εκτιμηση 

Αντιγόνη Στεφανίδου 

Εκδότρια 












Συντήρηση και αποκατάσταση οδοστρώματος επαρχιακής οδού «Αριδαία-Σωσάνδρα-Πρόμαχοι» από την ΠΕ Πέλλας



Έδεσσα, 29 Ιουνίου 2020 
Συντήρηση και αποκατάσταση οδοστρώματος επαρχιακής οδού «Αριδαία-Σωσάνδρα-Πρόμαχοι» από την ΠΕ Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής: Η συνεχής βελτίωση της βατότητας και ασφάλειας του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας, είναι στις σημαντικές προτεραιότητές μας


Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας, υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα  Πέλλας.
Πρόκειται για τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα και την ασφαλτόστρωση καταστραμμένων τμημάτων της επαρχιακής οδού Αριδαία-Σωσάνδρα-Πρόμαχοι. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής επιθεώρησε σήμερα την εκτέλεση των εργασιών του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.   

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα είχε αρκετά προβλήματα. Οι επεμβάσεις είναι σε πολλά διαφορετικά σημεία. Πραγματοποιήθηκαν ήδη εργασίες, στο τμήμα Σωσάνδρα-Πρόμαχοι ως την είσοδο του οικισμού καθώς και στην γέφυρα των Προμάχων, εντός του οικισμού της Σωσάνδρας και σε μεγάλα τμήματα πριν την Σωσάνδρα, με τη χρήση αντιολισθηρών υλικών.
Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ασφάλεια κατά την  κυκλοφορία, όπως και η άνεση των διερχόμενων οχημάτων και των επισκεπτών. Ο ορεινός όγκος της Αλμωπίας, με τους Προμάχους και τις άλλες Τοπικές Κοινότητες αποτελούν μία περιοχή με σημαντική δραστηριότητα όλον τον χρόνο, αγροτική και δασική, αλλά και μία περιοχή με πολύ σημαντικά φυσικά οικοσυστήματα και αξιοθέατα, τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.
Η Μονή του Αγίου Ιλαρίωνα δέχεται χιλιάδες  επισκέπτες τον χρόνο.
Οι συντηρήσεις και η βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών των δρόμων είναι σημαντικές και για λόγους πολιτικής προστασίας.
Βεβαίως, η μεγάλη έκταση της Πέλλας και η στενότητα των οικονομικών πόρων δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν ανάγκες, αλλά με τη συνδρομή των Δήμων κι άλλων συναρμόδιων φορέων, τις καταγράφουμε και τις εντάσσουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα με υψηλή προτεραιότητα».





Διανομή ΤΕΒΑ από την ΠΕ Πέλλας



Έδεσσα,      29/6/2020

Διανομή ΤΕΒΑ από την ΠΕ Πέλλας


Σε νέα διανομή τροφίμων και προϊόντων προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως επικεφαλής εταίρος, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής(Ε.Π.ΕΒΥΣ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας
 Απόρων (ΤΕΒΑ).
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ξεκινώντας από τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας η όποια θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρες 09:00 –18:00  στην Άτυπη Βιομηχανική περιοχή Ριζαρίου (Πρώην Σφαγεία Ζλάτη)
Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής  προϊόντα :Χοιρινό κρέας, βόειο κρέας, τυρί φέτα, ημίσκληρο τυρί, μπανάνες, ακτινίδια, οδοντόκρεμα, υγρό γενικού καθαρισμού ,υγρό πιάτων ,σκόνη πλύσεως ρούχων.

·       Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Ενώ, στην αντίθετη περίπτωση δηλαδή παραλαβή από ΑΛΛΟ άτομο απαιτείται εξουσιοδότηση ΚΑΙ αστυνομική ταυτότητα ή άλλο Νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.




Επισημαίνεται, ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως  πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Κατά την παραλαβή απαιτείται να  τηρούνται αυστηρά τα ατομικά μέτρα προστασίας (Μάσκα, γάντια) και η απόσταση του 1,5 μέτρου τουλάχιστον στα πλαίσια προστασίας απο τον COVID-19 σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υλοποιείται η παράδοση των προϊόντων.

Οι κενές θέσεις για ίδρυση φαρμακείων στην Π.Ε. Πέλλας(ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ    
               ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ           
                                  
       Σύμφωνα με:
  1. Tο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με αρ.πρωτ.ΔΥΓ3(β) /Γ.Π.28854/10-4-2013 σύμφωνα με το οποίο ο πληθυσμός της τελευταίας απογραφής που λαμβάνεται υπόψη για τις νέες άδειες ίδρυσης φαρμακείων είναι ο Μόνιμος Πληθυσμός των απογραφικών στοιχείων, όπως αυτός δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ 3465/28-12-2012 τεύχος Β΄ και τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ 630/20-3-2013.
  2. Τις διατάξεις των: Ν.5607/32, Ν.1963/91, Ν.3918/11 άρ.36 παρ.3, Ν.4254/14 παρ.ΣΤ.υπ.ΣΤ1, Ν.4272/14 άρ.30,  Ν.4281/14 άρ.217, το Ν.4509/17 άρ.64, Π.Δ.64/11-7-18 και Ν.4558/18 άρ.5 παρ. όπως ισχύει σήμερα.
  3. Το με αρ.πρωτ. 4168/15-10-2019 έγγραφο του Π.Φ.Σ. για «Υποχρεωτική δήλωση του υπεύθυνου φαρμακοποιού κατά την υποβολή αιτήσεως για χορήγηση της άδειας ίδρυσης φαρμακείου» και το με αρ.πρωτ. Δ3(β)/Γ.Π./9351/17-02-2020 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με το ίδιο θέμα.                                                   
                                                                            
Οι  κενές  θέσεις για ίδρυση φαρμακείων στην Π.Ε. Πέλλας  που προέκυψαν μέχρι 31   Μαΐου 2020, είναι οι παρακάτω:
           

ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ(Έδρα Έδεσσα)
139.680



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ(Έδρα Αριδαία)
27.556



Τοπική Κοινότητα Αλώρου
417
-
-
1 σε αναμονή *
Τοπική Κοινότητα
Γαρεφείου
663
0
1

Τοπική Κοινότητα
Δωροθέας
596
0
1

Τοπική Κοινότητα
Λυκοστόμου
403
0
1

Τοπική Κοινότητα Μεγαπλατάνου
542
0
1

Τοπική Κοινότητα
Πιπεριών
558
0
1


Τοπική Κοινότητα
Σαρακηνών

413

0

1

Τοπική Κοινότητα
Θεοδωρακείου
583
0
1

Τοπική Κοινότητα
Θηριόπετρας
334
0
1

Τοπική Κοινότητα Νερόμυλων
166
0
1

Τοπική Κοινότητα
Νότιας
334
0
1

Τοπική Κοινότητα Περίκλειας
423
0
1

Τοπική Κοινότητα Φιλωτείας
543
-
-
1 σε αναμονή *
Τοπική Κοινότητα
Φούστανης
454
0
1

Τοπική Κοινότητα Χρυσής
281
0
1


Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...