Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΑΡΩΝΙΑ! ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ



ΑΡΩΝΙΑ – ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ξεκινάει η συγκομιδή και διάθεση προς τους ενδιαφερόμενους της "αρωνιας μελανοκαρπης"
Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν την καλλιέργεια με αποτέλεσμα να έχουμε τον καλύτερο και μεγαλύτερο Καρπό από κάθε άλλη φορά.
Η διάθεση της για εμπόρους και ιδιώτες θα γίνετε απευθείας από το κτήμα και όχι κατεψυγμένα

Τα τηλέφωνα για τις παραγγελίες από το κτήμα Ελένης Βέσκου είναι τα παρακάτω

6946823500
6972017533


Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ :

1. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
2. Βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης 50ml χυμό 3 φορές την ημέρα. (Κλινικές δοκιμές)
3. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.
4. Ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς.
5. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.
6. Προκαλεί απελευθέρωση του ραδιόφωνου δραστικών ουσιών και βαρέων μετάλλων
7. Βοηθά την θεραπεία του καρκίνου.
8. Έχει Ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις
9. Αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές, και την κόπωση ,διεγείρει την ανάπλαση των μυών και των ιστών, το σχηματισμό του αίματος και το μεταβολισμό.
10. ‘Εχει Αντισηπτικές ιδιότητες: Ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού της γρίπης. Υψηλή περιεκτικότητα του ιωδίου οφέλη την ανάπτυξη στα παιδία. Ανακουφίζει από βρογχίτιδα.
11. Είναι Επωφελής για τις εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και για ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές.
12. Αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
13. Έχει Υποαλλεργικά αποτελέσματα: Χρησιμοποιείται σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματισμούς. 
Ο καρπός του φυτού Αρωνία μπορεί να καταναλωθεί σε μορφές
Μαρμελάδας – κρασιού– λικέρ- χυμού- καρπός νωπός και κατεψυγμένος
Σήμερα στον κόσμο καλλιεργούνται 54.000 στρέμματα στην Ρωσία αλλά και σε μικρότερες εκτάσεις στον Καναδά και την Αμερική. Το Εθνικό κέντρο Γεωργικών ερευνών έχει μελετήσει την καλλιέργεια της Αρωνίας στην Ελλάδα και μελέτες δείχνουν ότι η καλλιέργεια του σε ευρύτερη κλίμακα είναι εφικτή στην χώρα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ :
Ιδανική γα την αντιμετώπιση του κρυολογήματος αποδεικνύεται η αρώνια που επιδρά ευεργετικά ακόμη και στον υψηλό πυρετό και την πνευμονία!
 Με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση αυτή την εποχή, τρεις κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη και καρποί της αρώνιας σε ένα λίτρο καυτό νερό, μπορούν να βοηθήσουν στα κρυολογήματα. Η αρώνια θα πρέπει να «καθίσει» στο νερό για 3-4 ώρες, μετά το μείγμα να περάσει από σουρωτήρι και να προστεθεί λίγο μέλι ενώ η κατανάλωση του αφεψήματος ενδείκνυται για δύο με τέσσερις φορές την μέρα.
 Συνταγές για σκευάσματα φαρμακευτικής χρήσης, γνωστές από την παράδοση βαλκανικών χωρών που καλλιεργούν εδώ και χρόνια την αρώνια, περιλαμβάνει το βιβλίο των δασολόγων του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης Γιώργου Γιακζίδη, Ιωάννη Σπανού και Παναγιώτη Πλατή, που κυκλοφόρησε με τίτλο «Αρώνια (Το φυτό της μακροζωίας)- Μια νέα δυναμική καλλιέργεα).
 Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ.Γιακζίδης ο οποίος σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Δασολογίας και Τεχνολογίας του Ξύλου, στη Σόφια της Βουλγαρίας, οι θεραπευτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού είναι άγνωστες στη χώρα μας σε αντίθεση με τη Βουλγαρία και τη Σερβία όπου καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια.
                
«Στη “λαϊκή φαρμακευτική”, η αρώνια έχει πολλές χρήσεις γι’ αυτό και συμπεριέλαβα στο βιβλίο κάποια τέτοια γιατροσόφια» τονίζει. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται και στο βιβλίο, σε όλες τις περιπτώσεις, η χρήση της αρώνιας για θεραπευτικό σκοπό πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με το γιατρό. Επίσης, συνιστάται προσοχή στη χρήση μεγάλων δόσεων καρπών αρώνιας γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένους δείκτες πήξης του αίματος ενώ η θεραπεία με χυμό και καρπούς δεν συνιστάται στις περιπτώσεις γαστρίτιδας, έλκους στομάχου και δωδεκαδακτύλου και αρτηριακής υπότασης.

παραγωγος 

Ευχαριστήριο του Αλμωπού προς τον Ακρίτα


Αριδαία 13/08/2018

Ο Αλμωπός Αριδαίας θέλει να ευχαριστήσει την Διοίκηση και την Ομάδα του Ακρίτα Σωσάνδρας για την παραχώρηση του γηπέδου της, για τη διεξαγωγή των φιλικών παιχνιδιών.


Με τιμή
Δ.Σ. Αλμωπού Αριδαίας

ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ 2018


20α ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ

23-24-25-26 Αυγούστου 2018

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «ΤΟ ΠΟΖΑΡ» διοργανώνει το μεγαλύτερο και καλύτερο πολιτιστικό αντάμωμα του καλοκαιριού!
Για 20η συνεχή χρονιά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στο Λουτράκι, έρχεται ένα από τα μεγαλύτερα ανταμώματα της Ελλάδας. Ήχοι διαφορετικοί που δένουν όμως αρμονικά μεταξύ του, με ιστορικούς συλλόγους από όλη την χώρα και το εξωτερικό, δημιουργούν ένα τεράστιο πολιτιστικό ψηφιδωτό ελληνικής παράδοσης.

Πέμπτη 24/8: Ο Ματθαίος Γιαννούλης μαζί με παραδοσιακούς μουσικούς, θα μας ταξιδέψει σε ένα γνήσιο  λαϊκό νησιώτικο γλέντι.
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή(25-26-27/8): Πολιτιστικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας θα παρουσιάσουν χορούς από: Μακεδονία, Θράκη, Πήλιο, Ρούμελη, Ήπειρο, Πόντο και Νησιά Αιγαίου.

Διάκριση της Μαρίας Γεωργιάδου του Ο.Α. Αριδαίας στο Kilkis Cup 2018.


Διάκριση της Μαρίας Γεωργιάδου στο Kilkis Cup 2018.
Σημαντικές διακρίσεις πέτυχε η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας, Μαρία Γεωργιάδου στο Kilkis Cup, Ευρωπαικό πρωτάθλημα για αθλητές μέχρι 16 ετών. Η Μαρία έφτασε στον ημιτελικό στο μονό, όπου αποκλείστηκε από την νικήτρια του τουρνουά, την Μιχαέλα Λάκη. Στα διπλά με συμπαίκτρια τη Μαρία Θεοχάρη έφτασαν στον τελικό και υπέκυψαν στο ζευγάρι Andreyuk (Rus) - Gugasyan (Ukr).

Ο αθλητής του Ο.Α. Αριδαίας Τάσος Τσελεπής αντιμετώπισε τον Νο 2 του ταμπλώ Θοδωρή Μητσάκο και μετά από μεγάλη μάχη έχασε σε δύο tie break 7-6, 7-6.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που δεν γνωρίζουν ξεκούραση και συνέχεια προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι. Την προσπάθειά τους και την αγάπη τους στο tennis στηρίζει και δυναμώνει ο προπονητής τους Ευτύχης Τουτουκτσής αλλά και οι οικογένειες τους.

Δυο ηλεκτρικά ανυψωτικά μηχανήματα για ΑμεΑ στα Λουτρά Πόζαρ


Η Δημοτική Επιχείριση των Λουτρών Πόζαρ στα πλαίσια της προσπάθειας να δώσει ίση πρόσβαση σε όλους τους λουόμενους και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, προχώρησε στην προμήθεια 2 ηλεκτρικών σταθερών ανυψωτικών μηχανημάτων προυπολογισμού 10.650 €.
Μια αναγκαιότητα που την καταγράφουμε καθημερινά με βάση τις ίσες ευκαιρίες για την χρήση του ιαματικού νερού από τους πολίτες. Αργήσαμε αλλά πρέπει να κάνουμε μεγάλα βήματα για να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν και με βοηθούν να κατανοήσω καλύτερα την αναγκαιότητα αυτή αλλά και για τη σωστή λειτουργία των υποδομών της λουτρόπολης , ώστε να στηρίξουμε όλες τις ομάδες των πολιτών και να δώσουμε στην επιχείριση θετικά πρόσημα. 

Ευχαριστώ τον κ.Λάζαρο Κελόγλου,την κ. Δέσποινα Τσελεμπή , τον κ. Γούδη Δημήτριο και πολλούς άλλους, που βοήθησαν με την εμπειρία τους στην οργάνωση της όλης προσπάθειας.
Τα ανυψωτικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν το ένα στην μεγάλη εξωτερική πισίνα και το δεύτερο στο Αλεξάνδρειο Υδροθεραπευτήριο στην πισίνα με αριθμό 6, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Δημήτρης Μπίνος 
Δήμαρχος Αλμωπίας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...