Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία



 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 03/12/2021

Θέμα: Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Κάθε χρόνο, η 3η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ξένοι, δεν είναι διαφορετικοί από εμάς. Είναι άνθρωποι δικοί μας, άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε μαζί τους, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι άνθρωποι με συναισθήματα, με ανάγκες αλλά και με δικαιώματα. Η 3η Δεκεμβρίου θα ήταν μια κοινή μέρα, αν όλες τις υπόλοιπες του χρόνου δεν παραμελούσαμε αυτά τα άτομα και τις οικογένειές τους και τους δείχναμε τον σεβασμό και την αγάπη που τους αρμόζει, όπως και σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Πρέπει λοιπόν να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία θα εντάσσονται ΙΣΟΤΙΜΑ στον κοινωνικό ιστό. Πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά με αναπηρία θα έχουν κάθε ευκαιρία για ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση στην εκπαίδευση.


Τα άτομα με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας. Εμείς, έχουμε υποχρέωση να τα στηρίξουμε έμπρακτα.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ


ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄ Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία



 ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


3  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ , ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου ,θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους , αλλά και δράσεων και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας .

Το κείμενο της σύμβασης του ΟΗΕ όπως κυρώθηκε από την ολομέλεια της βουλής στις 10 Απριλίου του 2012 ως σύνολο, αλλά και το περιεχόμενο των επιμέρους άρθρων της, διέπονται από οκτώ κατευθυντήριες αρχές: 

·         Απαγόρευση των διακρίσεων.

·         Πλήρης αποτελεσματική συμμετοχή και ένταξη στην κοινωνία.

·         Σεβασμός της διαφορετικότητας και η αποδοχή των ατόμων με αναπηρία ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και της ανθρωπότητας.

·         Ισότητα ευκαιριών.

·         Προσβασιμότητα.

·         Ισότητα μεταξύ των φύλων

Ο σεβασμός των αναπτυσσόμενων ικανοτήτων των παιδιών με αναπηρία και ο σεβασμός για το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία να διατηρούν την ταυτότητά τους.

Οφείλουμε να δράσουμε σύμφωνα με τις παραπάνω αρχές σεβόμενοι την έμφυτη αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πιο δίκαιη κοινωνία η οποία να συμπεριλαμβάνει ισότιμα όλους μας.

Η παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι ημέρα εξύμνησης της διαφορετικότητας.

Είναι ημέρα γιορτής για όσα πετυχαίνουν και μπορούν να κατορθώσουν οι άνθρωποι με αναπηρίες παγκοσμίως.

Είναι ημέρα αφιερωμένη σε όσα αλλάζουν και όσα οφείλουν να βελτιωθούν.

Είναι ημέρα έμπνευσης και σκέψης.

ΜΙΑ κοινωνία

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ άνθρωποι

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

 

    Δήμκου Γεωργία                                                                    Αναστασιάδης Σταύρος

Κοινωνική λειτουργός-ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄          Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Αλμωπίας             

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας

 


 Έδεσσα, 3-12-2021

 

 

Σε ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση παγετού, χιονοπτώσεων και πλημμυρών

 

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση παγετού, χιονοπτώσεων και έντονων βροχοπτώσεων και τους χειμερινούς μήνες. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, που συνεδρίασε υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και, ειδικότερα, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, της Αστυνομίας, των Δήμων, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δασικών Υπηρεσιών, του ΕΚΑΒ, αλλά και των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ.Μ. και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και εθελοντών.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των φορέων, το ανθρώπινο δυναμικό και μέσα που διαθέτουν, η συντήρηση των μηχανημάτων και του οδικού δικτύου και ειδικότερα θέματα όπως η συνεργασία για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία. Με την ευκαιρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αλλά και διάφορα έργα που υλοποιούνται από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και συμβάλλουν στην μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών, όπως η ευθυγραμμίσεις του οδικού δικτύου και ο ηλεκτροφωτισμών κόμβων και γεφυρών στο Εθνικό και Περιφερειακό οδικό δίκτυο. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε να έχουμε μία καλή χειμερινή περίοδο και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους εθελοντές για την συνεπή και υπεύθυνη συνεργασία τους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...