Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 έως και την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 19/2018) που ισχύει από το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 έως και την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018:

Μεταβολή του καιρού από αύριο Σάββατο (07/07/2018) και από τα Βόρεια με τοπικές  βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Αύριο Σάββατο 7 Ιουλίου 2018:
Α. Κατά διαστήματα η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία
Β. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία
Γ. Από τις απογευματινές ώρες η Θράκη, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες

2. Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018:  
Α. Κατά διαστήματα η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη
Β. Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), η Ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς οι Σποράδες και η Εύβοια.

3. Την Δεύτερα 9 Ιουλίου 2018:
Κατά διαστήματα μέχρι και τις απογευματινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς η Χαλκιδική και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.  

Παρά την εξασθένηση των φαινομένων ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:  
·         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·         Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αποχαιρετιστήριο γλέντι των στρατεύσιμων του 2018 από τους Προμάχους.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αποχαιρετιστήριο γλέντι των στρατεύσιμων του 2018 από τους Προμάχους.
Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία του χωριού, μπροστά από το κέντρο Νεότητας και συγκεντρώθηκαν δεκάδες χωριανοί, συγγενείς φίλοι και γνωστοί των παιδιών, που σε λίγες ημέρες θα ντυθούν το χακί και θα ενταχθούν στις τάξεις του Ελληνικού στρατού, τηρώντας το χρέος τους προς την πατρίδα.
Στο τραπέζι των επιτήμων, προστέθηκαν και κάποιοι στρατεύσιμοι από το γειτονικό-αδελφό χωριό του Γαρεφείου, μιας και οι φιλίες είναι σε γερές και υγιείς βάσεις, εμπλουτίζοντας έτσι το μωσαϊκό, δίνοντας ένα όμορφο και  δροσερό χρώμα στη ζεστή βραδιά.
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και θύμισε τις παλιές  ένδοξες και αξέχαστες εποχές.
Ευχόμαστε στα παιδιά καλή θητεία και σύντομα κοντά μας με υγεία.






































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...