Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

1.500.000,00 € από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας1.500.000,00 € από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας

Με την υπ’ αριθ. 216/2018 απόφαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση, τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων των υδατορεμάτων Αλμωπίας για τα έτη 2018-2019». Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.500.000,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με επιβλέπουσα υπηρεσία την Υποδιεύθυνση Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται νέα παρέμβαση σε υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πέλλα σε σημεία όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει στην πράξη ότι η αντιπλημμυρική προστασία είναι ψηλά στις προτεραιότητες του αναπτυξιακού της προγραμματισμού με στόχο την πρόληψη και την δημιουργία συνθηκών για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Με την υλοποίηση του έργου θα γίνουν απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Ασπροποτάμου στην περιοχή του Δήμου Αλμωπίας, από την γέφυρα της Επ. Οδού Έδεσσας – Αριδαίας έως και 900μ. ανάντη της γέφυρας Επ.Ο. Αριδαίας – Πολυκάρπης και, συγκεκριμένα, τμηματικές αποκαταστάσεις από διάβρωση της διατομής των αναχωμάτων, απόληψη και απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης και σκουπιδιών από την κοίτη με σκοπό την αποκατάσταση της ομαλής διοχετευτικότητας του ποταμού, απομάκρυνση φερτών υλικών στις οδικές γέφυρες της Επ.Ο. Έδεσσας- Αριδαίας και Επ.Ο. Αριδαίας – Πολυκάρπης, για αποκατάσταση της υδραυλικής διατομής του ποταμού στις θέσεις των ανοιγμάτων των γεφυρών, αποκατάσταση ανατολικού αναχώματος στην οδογέφυρα Ε.Ο. Αριδαίας – Πολυκάρπης και ενίσχυση επένδυσης με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια, προστασία από υποσκαφή και ενίσχυση της έδρασης των βάθρων της οδογέφυρας Ε.Ο. Αριδαίας – Πολυκάρπης, επανακατασκευή αναβαθμού ανάντη της γέφυρας της Ε.Ο. Έδεσσας – Αριδαίας με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια και επένδυση από σκυρόδεμα.

Αγιασμός του Μορφωτικού Συλλόγου Ριζοχωρίου


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...