Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης ζήτησε από το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού να παρέμβει για το 'ΑΘΗΝΑ"


Ο Γιάννης Σηφάκης ζήτησε από το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού την παρέμβαση του για να επιλυθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα των 1200 αγροτών με την Ομάδα Παραγωγών «ΑΘΗΝΑ»  
Η υποβολή του αιτήματος έγινε πριν δύο βδομάδες, με δεδομένο το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην αναζήτηση λύσης στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας
Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στις 6:30 μμ συνάντηση του βουλευτή με τους παθόντες αγρότες και συνέντευξη τύπου στη Σκύδρα στο Πνευματικό Κέντρο 
Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της πολιτικής στο πρόβλημα που δεν επέλυσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι τυχοδιωκτικές λύσεις αποδοχής των χρεών από τους αγρότες, που προτάθηκαν σε σύσκεψη πριν δύο μήνες στην Σκύδρα, είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες με δεδομένη ( πέραν όλων των άλλων) και την εκκρεμότητα με την απόφαση του εφετείου (που αναμένεται ή έκδοση της) για άλλες 7 χρήσεις που μπορεί να καταλογίσουν επιπλέον πολλαπλάσια ποσά στους αγρότες.  
Το σοβαρότατο  αυτό πρόβλημα έχει ως εξής : 
Ένας μεγάλος αριθμός αγροτών της Πέλλας, οι οποίοι υπήρξαν στο παρελθόν σταθερά ή περιστασιακά μέλη της Ομάδας Παραγωγών «Αθηνά», έχουν έρθει αντιμέτωποι, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, με ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στην μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας και στην απειλή δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων και κατάσχεσης αυτών επειδή εμφανίζονται ως συνυπόχρεοι σε οφειλές προς την Εφορία για φορολογικές παραβάσεις οι οποίες καταλογίστηκαν στην Ομάδα Παραγωγών «Αθηνά» στην οποία ανήκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομάδα Παραγωγών «Αθηνά» έκανε έναρξη στην ΔΟΥ Σκύδρας το 1993 και είχε την μορφή Συνεταιρισμού με αντικείμενο την διακίνηση και εμπορία οπωροκηπευτικών των μελών της. 
 Στην συνέχεια με τροποποίηση του καταστατικού της πήρε την μορφή αστικής κερδοσκοπικής εταιρίας με βάση τα άρθρα 741-784 του Αστικού Κώδικα και ως εκ τούτου είχε την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης ΦΠΑ για τα αγροτικά προϊόντα (οπωροκηπευτικά) που διακινούσε, σε αντίθεση με τους Συνεταιρισμούς που δεν είχαν τέτοια υποχρέωση, κάτι για το οποίο όμως δεν γνώριζε κανένας παραγωγός τότε, καθώς, όπως ισχυρίζονται οι αγρότες που παρέδιδαν τα προϊόντα τους μέσω της Ομάδας αυτής, είχαν την βεβαιότητα ότι ισχύει ότι και για τους Συνεταιρισμούς.
Η Ομάδα Παραγωγών είχε αρχικά 56 μέλη με βάση το πρώτο καταστατικό της. Στη συνέχεια με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του καταστατικού, καθώς όλοι οι αγρότες που διακινούσαν τα προϊόντα τους μέσω της Ομάδας έπρεπε να είναι και μέλη, εισέρχονταν και διαγράφονταν συνεχώς μέλη.
Μετά από έλεγχο για χρήσεις ετών της δεκαετίας του 1990 και των αρχών του 2000 το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις, με κυριότερη εξ’ αυτών την μη παρακράτηση και την μη απόδοση ΦΠΑ, και προέβη μεταξύ άλλων σε πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ.
Για τρία μόνο από τα ελεγχόμενα έτη ο ΦΠΑ ήταν περίπου 500.000 ευρώ, επιβλήθηκε πρόστιμο 300% και μαζί με τις προσαυξήσεις είναι σήμερα περίπου 3.000.000 ευρώ και βαρύνει αλληλεγγύως περίπου 550-700 μέλη που υπολογίζεται ότι ήταν εγγεγραμμένα περιστασιακά στην Ομάδα Παραγωγών «Αθηνά» εκείνες τις περιόδους, καθώς σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 4 του Ν. 1882/1990 για τις κοινοπραξίες που ασκούν επιχείρηση οι οφειλές βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου όλα τους τα μέλη.

Έκτοτε έχει ξεκινήσει ένας δικαστικός μαραθώνιος για τους ανθρώπους που έστω και περιστασιακά και σε κάποιες περιπτώσεις και εν αγνοία τους αποτέλεσαν μέλη της παραπάνω Ομάδας Παραγωγών ( οι οποίοι είναι πολύ μικροί αγρότες των 20 ως 80 στρεμμάτων) , που συνίσταται σε μηνύσεις, προσφυγές και αιτήσεις αναστολών με απροσδιόριστα αποτελέσματα, διότι έχουν παρέλθει από τότε πολλά χρόνια και έχουν χαθεί κρίσιμες προθεσμίες και χρόνοι, με αποτέλεσμα σήμερα οι παραγωγοί να είναι αντιμέτωποι τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους και οι κληρονόμοι των ανθρώπων που απεβίωσαν και με το φάσμα της αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της ακίνητης περιουσίας τους. Συνολικά το θέμα πλέον αφορά περί τους 1200 αγρότες και μη ( κληρονόμων) και διευρύνεται με την παροδο του χρόνου.

Οι αγρότες που παρέδιδαν περιστασιακά τα προϊόντα τους στην Ομάδα Παραγωγών «Αθηνά», τα οποία θα μπορούσαν να είχαν παραδώσει σε οποιοδήποτε άλλο Συνεταιρισμό, δεν είχαν καν την υποψία ότι με την πράξη τους αυτή θα γίνονταν συνυπεύθυνοι σε όλες τις παραβάσεις οι οποίες καταλογίζονται στην Ομάδα,

Κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης περιόδου εισέρχονταν και διαγράφονταν συνεχώς μέλη από την Ομάδα με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αγρότες να μην είναι σταθερά μέλη αυτής, αλλά περιστασιακά, ενώ πολλοί από τους αγρότες διαγράφηκαν από την Ομάδα Παραγωγών στο μέσον κάποιας από τις διαχειριστικές περιόδους,

Όπως αναφέρεται και στην έκθεση ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, η Ομάδα Παραγωγών δεν παρακράτησε τον ΦΠΑ για να τον αποδώσει,

Αν δεν υπήρχε αναφορά στα άρθρα 741-784 του Αστικού Κώδικα στο καταστατικό της Ομάδας Παραγωγών δεν θα ανέκυπτε καν το πρόβλημα,

Οι προσπάθειες που έκαναν στα διοικητικά δικαστήρια να ισχυριστούν ότι έχουν πέσει θύματα πλαστογραφιών με την είσοδο τους κάθε φορά ( παραδίδοντας την παραγωγή τους στο ΑΘΗΝΑ) μέλη της αστική πλέον εταιρίας (χωρίς υπογραφές τους) έπεσε ή θα πέσει στο κενό καθόσον στο ποινικό δικαστήριο ,της μόνης χρήσης που δεν είχαν παραγραφεί τα ποινικά αδικήματα, οι «πρωταίτιοι» αθωώθηκαν  
Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί, εδώ και δυό χρόνια,  η απόφαση του Εφετείου για τον πιθανό καταλογισμό ΦΠΑ και προστίμων και από ακόμη 7 χρήσεις της αστικής εταιρίας ( πιθανά πχ να τους έλθουν άλλα 10 εκατ €) .
Επειδή το θέμα έχει μετατραπεί σε σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα της Πέλλας που μεγαλώνει όσο περνά ο καιρός και αποβιώνουν οι πρώτοι συμμετέχοντες ( μεταφερόμενο στους κληρονόμους τους)
Με «μπλοκαρισμένα» ΑΦΜ και με το χρέος στο κεφάλι τους δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ( δεν μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενισχύσεων , δεν εισπράττουν επιστροφή ΦΠΑ, δεν εισπράττουν επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο κλπ )  

Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος λύσης πέραν της πολιτικής ( πχ αποδοχή ενοχής και προσπάθειες αποφυγής προσαυξήσεων και ρυθμίσεις κλπ ) προσκρούουν , πέραν του ότι δεν προβλέπονται, και στην μεγάλη αβεβαιότητα των 7 χρήσεων που εκκρεμούν στο εφετείο. Οποιαδήποτε τέτοια σκέψη αποτελεί τυχοδιωκτισμό καθόσον η κοινή αποδοχή 700 ανθρώπων ( και των κληρονόμων αρκετών από αυτούς) για αποδοχή κλπ είναι αδύνατη και αφετέρου γιατί ,αν έχουν αποδεχτεί, θα αναγκαστούν να πληρώσουν και τους , πιθανότατους, καταλογισμούς από την αναμενόμενη απόφαση του εφετείου.
Υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να μπουν οι εμπλεκόμενοι αγρότες σε περαιτέρω περιπέτειες με την εκκίνηση εναντίον τους ποινικών διώξεων από την ΔΟΥ εκ του γεγονότος ότι επίκειται παραγραφή στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η ποινική δίωξη εναντίον τους πρέπει –πάση θυσία- να αποτραπεί. 

Τμήματα υποδομών χειροσφαίρισης (HANDBALL) από τον ‘’ΙΚΑΡΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ’’



ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (HANDBALL) ΤΟΥ                                       ‘’ΙΚΑΡΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ’’ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.


Ο πολιτιστικός αθλητικός σύλλογος ‘’ΙΚΑΡΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ’’ θέλοντας να δώσει την ευκαιρία να ασχοληθούν όλο και περισσότερα παιδιά με τον αθλητισμό, αποφάσισε να δημιουργήσει τμήματα υποδομών χειροσφαίρισης (HANDBALL)  στην πόλη της Αριδαίας ώστε να γνωρίσουν  τα παιδιά της περιοχής μας το αγώνισμα. 
Το HANDBALL είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη και  αρχίζει και στην Ελλάδα να έχει όλο και περισσότερους λάτρεις του αθλήματος.
Kαλούμε λοιπόν όλα τα παιδιά που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το άθλημα της χειροσφαίρισης το Σάββατο 3/3/2018 και ώρα 16:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Αριδαίας, όπου θα παρουσιαστεί το πλάνο μας για την δημιουργία τμημάτων υποδομής στο αγώνισμα του Handball.
Στην συνάντηση θα συζητηθούν:
1) Παρουσίαση προπονητών τμημάτων
2) Τρόπος λειτουργίας των τμημάτων.
3) Χώρος διεξαγωγής των προπονήσεων.
4) Ημέρες και ώρες προπονήσεων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι συμπαραστάτες της προσπάθειάς μας είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης και στην συνάντησή μας θα παρευρίσκεται και ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας κ. Δεληχρήστος Χρήστο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο τηλ: 6942905345.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...