Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Αυτοψία στην χιονισμένη Πέλλα από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή

 


Έδεσσα, 16 Ιανουαρίου 2021

 

Αυτοψία στην χιονισμένη Πέλλα από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή

 

Στους χιονισμένους δρόμους της Πέλλας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από την βραδινή χιονόπτωση, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα ή άλλες ανάγκες. Συνοδεύονταν από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας Δρ Χρήστο Μπιμπίτσο.

Η αυτοψία του κ. Αντιπεριφερειάρχη έδειξε, ότι το κύμα της χιονόπτωσης, κάλυψε τα ορεινά και ημιορεινά της Πέλλας. Βεβαίως, στις ορεινές περιοχές υπάρχει αρκετό χιόνι και τα μηχανήματα αποχιονισμού εργάζονται ώστε να καθαριστούν όλοι οι δρόμοι και να είναι ασφαλείς. Ουσιαστική συνεργασία της ΠΕ Πέλλας υπάρχει με τους Δήμους, ώστε να εξασφαλιστεί ελεύθερη πρόσβαση ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς της Πέλλας.

 

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η φύση της Πέλλας έχει μία ιδιαίτερη ομορφιά με το χιόνι και είναι πραγματικά μία εξαιρετική εμπειρία και είναι σίγουρο ότι θα προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, στον Άγιο Αθανάσιο, στα Λουτρά Πόζαρ, αλλά και στις πόλεις της Πέλλας . Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είμαστε σε περίοδο καραντίνας, για την αποφυγή της διασποράς του επικίνδυνου κωρονοϊού COVID-19 και είναι σημαντικό να τηρούμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς.

Τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. Κάποιες ημέρες και σε συγκεκριμένες περιοχές της Πέλλας θα έχουμε ακόμη και ολικό παγετό, δηλαδή η θερμοκρασία θα είναι υπό του μηδενός όλο το 24ωρο. Στις συνθήκες παγετού η οδική κυκλοφορία παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ας απολαύσουμε το χιόνι με ασφάλεια, αξιοποιώντας όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας, παραμένοντας κοινωνικά ενεργοί και δημιουργικοί».  

Ανακοίνωση Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

O Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Π.Ε. Πέλλας, ενημερώνει τους κατοίκους, ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν την περιοχή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είναι πλήρως ενεργοποιημένος.

Βρισκόμαστε σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή, για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου του Δήμου και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την αποφυγή ατυχημάτων και που πιθανόν να προκληθούν από την κακοκαιρία «Λέανδρος».

Τα μηχανήματα εκχιονισμού και οι αλατιέρες έχουν ήδη μεταβεί στα σημεία που χρειάζεται ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας.

Ωστόσο θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους κατοίκους κυρίως των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2384323215 καθώς και στο 6974625062 (κ. Νάνου Πολυξένη) και 6944838599 (κ. Ιατρίδης Γιώργος).

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Εξασφάλιση πόρων για αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλμωπίας.

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία, 16/01/2021


Θέμα: Εξασφάλιση πόρων για αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλμωπίας.

Ο Δήμος Αλμωπίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη της πράξης του Δήμου μας στο πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙV « Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Η πρόταση της ένταξης της πράξης έχει γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αρχικό προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης 348.270,9 € και συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας με ίδια συμμετοχή ύψους 54.390,39 €.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε την τελική ένταξη της πράξης με χρηματοδότηση στο σύνολο του αιτούμενου ποσού, δηλ. 402.661,29€. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, εξασφάλισε την τελική ένταξη μετά από επίσκεψή του στην Αθήνα και στον τ. Υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Δεκέμβριο του 2019, όπου είχε συζητηθεί το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αλμωπίας .

 

Η χρηματοδότηση αφορά σε δύο υποέργα:

 

1.        «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ» που αφορά στην αναμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας, με αντικατάσταση του κατεστραμμένου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού 8.800,00μ2 με νέο έτοιμο φυσικό χλοοτάπητα, καθώς και στην τοποθέτησή του με όλες τις απαιτούμενες εργασίες.

Επίσης στη μελέτη προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών του γηπέδου όπως προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου με δύο WC και ένα WC ΑμεΑ, καθώς προμήθεια δύο εστιών ποδοσφαίρου και ενός προκατασκευασμένου δημοσιογραφικού θεωρείου.

 

2.         «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ» το οποίο αναφέρεται σε αντίστοιχες εργασίες για την κατασκευή συντήρηση γηπέδων στην έδρα του Δήμου, Αριδαία και στις Κοινότητες  Αψάλου, Πιπεριάς, Εξαπλατάνου, Προμάχων καθώς στο Κέντρο Αντισφαίρισης Αριδαίας.

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένει ο μηχανισμός του Δήμου Αλμωπίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Λέανδρος”, που σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να φέρει χιόνι, παγετό και ψύχος.

 Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ο Δήμος Αλμωπίας έχει κινητοποιήσει τον στόλο των οχημάτων που χρειάζονται και συνεργεία άμεσης επέμβασης.  Δόθηκε προτεραιότητα στις κοινότητες του ορεινού όγκου του Δήμου μας, όπου διατέθηκαν επαρκείς ποσότητες αλατιού.

Ακόμη, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Π.Ε. Πέλλας και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παρακαλούμε τους δημότες τις επόμενες ώρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...