Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ



  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
 ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ 
ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την μη εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν. 3986/2011 σύμφωνα με το οποίο εξαιρούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την επιβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους που δεν βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. 
Στην Ερώτηση τονίζεται ότι ο υπολογισμός του πληθυσμού οφείλεται να γίνει ανά χωριό σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 για την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και ζητήθηκε η άμεση αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των επαγγελματιών των μικρών χωριών από την αυθαίρετη ερμηνεία του υφιστάμενου Νόμου. 
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης : 

«   Με το άρθρο 31 του Ν. 3986/2011 επιβλήθηκε ετήσιο τέλος επιτηδεύματος σε επιτηδευματίες και ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα εφόσον  τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ (απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία αντίστοιχα όπως ορίσθηκαν από τις διατάξεις του ΚΦΑΣ και με τον όρο αυτό τα συναντάμε πλέον στην ισχύουσα φορολογική νομοθεσία- N.4308/14- Ν. 4172/13-Ν.4174/13).
Με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου εξαιρέθηκαν οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητα τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους που δεν βρίσκονται σε τουριστικές  περιοχές. 
Στη συνέχεια με την παρ. 3 του άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης ΠΟΛ 1167/2011 δόθηκαν διευκρινήσεις  για την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος. Συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι για την διαπίστωση του πληθυσμού «λαμβάνονται υπόψη τα χωριά και νησιά όπως προβλέπονταν πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 2539/2011 (ΦΕΚ 244 Α΄) για την εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας»».
Με βάση λοιπόν και τον νόμο και την ΥΑ ο υπολογισμός του πληθυσμού έπρεπε να γίνει ανά χωριό. Κατά παρέκκλιση όμως από την διατύπωση του νόμου, το Υπουργείο λαμβάνει υπόψη του τον πληθυσμό των κοινοτήτων όπως αυτές ίσχυαν πριν από την εφαρμογή του «Καποδίστρια» και μέσω της ΓΓΠΣ επιβάλει το τέλος επιτηδεύματος και σε φορολογουμένους που δεν είναι υπόχρεοι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.  Ουσιαστικά δηλαδή θεωρώντας τις κοινότητες, που έχουν καταργηθεί, ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και αδιαφορώντας για το πόσα χωριά αποτελούσαν κάθε μια κοινότητα, επιβάλλει το τέλος επιτηδεύματος  σε χωριά των 50 και 100 κατοίκων τα οποία έτυχε να συναποτελούν κοινότητα μαζί με άλλα χωριά ξεπερνώντας έτσι τους  500 κατοίκους. Ταυτόχρονα ένα μόνο χωριό που μπορεί να έχει 499 κατοίκους και αποτελούσε από μόνο του κοινότητα εξαιρείται του τέλους επιτηδεύματος. 
Επειδή πλέον χρησιμοποιούνται παντού τα στοιχεία της απογραφής του 2011 όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 3465/Β/28.12.2012. 
Επειδή εκεί περιγράφεται ο μόνιμος πληθυσμός κάθε χωριού πρέπει τα στοιχεία αυτά να αποτελέσουν την βάση εφαρμογής του νόμου έτσι ώστε με απόλυτα δίκαιο τρόπο να επιβληθεί το τέλος εκεί μόνο που προβλέπει ο νόμος. Δεν μπορεί ένα χωριό 50 και 100 κατοίκων να εξομοιώνεται αυθαίρετα  με ένα άλλο 600 ή 1000 κατοίκων.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:
Σε τι ενέργειες  προτίθεσθε να προβείτε έτσι ώστε να αποκαταστήσετε την αδικία αυτή σε βάρος των επαγγελματιών των μικρών χωριών η οποία οφείλεται στην αυθαίρετη ερμηνεία του υφιστάμενου νόμου;     »



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016       ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Pizza Bread από τους pastry designs



Pizza Bread (Πιτσόψωμο)

Απλή και εύκολη συνταγή από τους pastry designs

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΑΡΙΔΑΙΑ, ΟΡΜΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ



Αριδαία, 22/7/2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΑΡΙΔΑΙΑ, ΟΡΜΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Υλοποιήθηκε το έργο συντήρησης και επισκευής όμβριων υδάτων Δ.Ε. Αριδαίας, το οποίο σχετίζεται με την αντιμετώπιση χρόνιων πλημμύρων και την συντήρηση του οδικού δικτύου σε σημεία που έχει υποστεί ζημιές λόγω της διάβρωσης από τα νερά.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σε περιοχές της Αριδαίας, όπως μπροστά στο κτίριο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωανικίου, σε οδό νότια του κυκλικού κόμβου Αριδαίας – Τσακώνων – Πιπεριάς, στον ΟΑΕΔ και στη Λεωφόρο Ξενιτίδη (απέναντι από το πρώην Τάγμα Εθνοφυλακής), της Όρμας (έξω από το χωριό), της Πιπεριάς (στην περιοχή της εκκλησίας), του Μοναστηρακίου (στην περιοχή της πλατείας).
Το παραπάνω έργο κόστισε 9.938 ευρώ που εξασφαλίστηκαν από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 και στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και την βελτίωση της καθημερινότητας.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας έκανε την εξής δήλωση:
«Για άλλη μια φορά δίνουμε λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα για το οποίο μάλιστα δεν απαιτήθηκαν πολλά χρήματα, αλλά απαιτήθηκε σωστός προγραμματισμός και ορθή αντίληψη των πραγμάτων. Η Δημοτική μας Αρχή διατηρεί ζωντανή τη σχέση της με τους πολίτες με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν μπορώ να ξεχάσω την περίπτωση κοντά στους κυκλικούς κόμβους, όπου συμπολίτης μας μου ζήτησε να δώσω λύση στο πρόβλημα για το οποίο είχε αναφερθεί πολλές φορές στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, γιατί πλημμύριζε όλη η περιοχή μετά την κατασκευή του κόμβου. Την ίδια στιγμή έσπευσα μαζί του στο σημείο και διαπίστωσα την πράγματι άθλια κατάσταση, όπου δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο μετά από τη βροχή. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...