Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ο Σύνδεσμος Επισήμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν.Πέλλας διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στη Βόρειο Ήπειρο



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΠΙΣΗΜΩΝ  ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  Ν.ΠΕΛΛΑΣ

3ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ  ΒΟΡΕΙΟ  ΗΠΕΙΡΟ

Ο  Σύνδεσμος  Επισήμων  Διαιτητών  Ποδοσφαίρου  Ν.Πέλλας  διοργανώνει  3ήμερη  εκδρομή  στη  Βόρειο  Ήπειρο ( Άγιοι  Σαράντα-Χειμάρα-Αργυρόκαστρο )  στις  14-15-16/9/2018  με  τιμή  συμμετοχής  90  Ευρώ  με  πρωινό  σε  ξενοδοχείο  3*-4* στους  Αγίους  Σαράντα. Η  συμμετοχή  του  διαιτητή-μέλους  θα  είναι  40  Ευρώ. Δηλώσεις  συμμετοχής  θα  γίνονται  δεκτές  μέχρι  29-8-2018  στο  τηλ.  6974911258  με  ταυτόχρονη  εξόφληση. Το  πρόγραμμα  της  εκδρομής  είναι  ανηρτημένο  στον  ιστότοπο  perperidistravel@hotmail.com.
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΣΙΩΝΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ



1 ΗΜΕΡΑ : ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΣΚΥΔΡΑ – ΕΔΕΣΣΑ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Αναχώρηση στις 06:00 από Γιανντσά  . Μέσω Γρεβενών , Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας  άφιξη στα Σύνορα  του Μαυροματίου .Διέλευση των συνόρων  μετα  τις απαραίτητες διαδικασίες . Στην συνέχεια μπαίνουμε στην Αλβανία όπου θα  διασχίσουμε  την πεδιάδα του Βούρκου με  τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα. Απολαμβάνουμε μια γραφική διαδρομή στην λίμνη του Βουθρωτού και το στενό της Κέρκυρας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την κοντινότερη απόσταση μεταξύ τον δυο χωρών. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού  η οποία είναι προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992 .Εκεί θα δούμε ένα μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο του 3ου π.χ. αιώνα . Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τους Αγιους Σαράντα. Το απόγευμα  αφιξη στο Ξενοδοχείο . Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση . Το βράδυ μπορούμε να γευτούμε μια βόλτα στην παραλιακή και στο παλιό λιμανάκι. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο , που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων.  Eπιστροφή στο Ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

2 ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ – ΧΕΙΜΑΡΡΑ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Πρωινό  και επίσκεψη  στο Κάστρο του Λεκούρση  το οποίο χτίστηκε με εντολή του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπή σε ψηλό λόφο με πανοραμική θέα την πόλη των Αγίων Σαράντα  και απέναντι την Κέρκυρα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την παραλιακή πόλη Χειμάρρα   όπου θα δούμε το Παλαιό χωριό, τον Ναό των Αγ. Πάντων που έκτισε ο Αγ. Κοσμάς και το Σχολείο το οποίο είναι το μοναδικό Ελληνικό στην περιοχή ,το οποίο λειτουργεί  με την μέριμνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου. Ελεύθερος Χρόνος στην παραλία και  στο κέντρο της πόλης για καφέ και φαγητό . Το απόγευμα  επιστροφή στους Αγιους Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προαιρετικό γλέντι με παραδοσιακά και ηπειρώτικα κλαρίνα, λαϊκά και ευρωπαϊκά . Επιστροφή στο Ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

3 HMEΡΑ :ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ–ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ–ΕΔΕΣΣΑ-ΣΚΥΔΡΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Πρωινό και  αναχώρηση για το  κεφαλοχώρι της Δερόπολης την Δερβητσάνη  όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου του 19ου αιώνα.  Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Αργυρόκαστρο, που είναι πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψηλά την ιστορία της Πέτρινης πόλης και του Κάστρου. Το Αργυρόκαστρο εχει  πληθυσμό 30.000 κατοίκους περίπου. Το Ιστορικό Κέντρο της πόλης   αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε  το χωριό  Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41.Το βράδυ μετά την  διέλευση των  συνόρων με τις απαραίτητες διαδικασίες από το Φυλάκιο της Κακαβιάς , και μέσω Ιωαννίνων και Γρεβενών  , άφιξη στην Εδεσσα , Σκύδρα , Γιαννιτσά .

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  :  90 ΕΥΡΩ  ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SEA SIDE 4* SARANDE    2 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ME ΠΡΩΙΝΟ
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2018 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας



Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει κάθε χρόνο την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και σας προσκαλεί
στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας
(στον αύλειο χώρο)
τη Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 21.00 για να απολαύσουμε μαζί μουσικές στιγμές κάτω από το φως του φεγγαριού

με μια μουσική συναυλία  ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου
(jazz, swing, cinema) με το μουσικό σχήμα των:
·         Νάντια Παυλίδου (φωνητικά)
·         Βασίλης Μπεζεβέγκης (κιθάρα)




Ο Αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 23.00.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...