Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

"Full moon in Balcony" από το Ωδείο Δήμου Έδεσσας Ω.Δ.Ές.

 


Full moon in Balcony

Επιλέξαμε την “πανσέληνο του λουλουδιού” (26 Μαΐου), για να σας ανακοινώσουμε με χαρά τέσσερις βραδιές, οπου μουσική και λόγος θα “υποταχτούν” στη φύση:

       24 Ιουνίου στην “πανσέληνο της φράουλας”,

       24 Ιουλίου στην “πανσέληνο του κόκκινου ελαφιού”,

       22 Αυγούστου στην “πανσέληνο του οξύρρυγχου”,

       21 Σεπτεμβρίου στην “πανσέληνο του καλαμποκιού”,

βραδιές με πανσέληνο από το μπαλκόνι του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Έδεσσας.

Το Ωδείο Δήμου Έδεσσας Ω.Δ.Ές, διοργανώνει σε κάθε “καλό φεγγάρι”, μουσικά αναλόγια με δύο εμβληματικά έργα από το χώρο της ποίησης και της μουσικής.

                    Ή μήπως ένα; “Η Σονάτα του Σεληνόφωτος”

των Γιάννη Ρίτσου και Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν

Οι χρονικές συμπτώσεις πολλές για να προσπεράσουμε αυτούς τους δύο σπουδαίους δημιουργούς.

2020 έτος εγκλεισμού, και  η πανδημία δεν επέτρεψε να τους τιμήσουμε όπως τους πρέπει:

       Νοέμβριος 2020, 30 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου μας ποιητή

Γιάννη Ρίτσου (11 Νοεμβρίου 1990).

       Δεκέμβριος 2020, 250 χρόνια από το θάνατο του μέγιστου συνθέτη

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν (17 Δεκεμβρίου 1770).

2021 και οι δημιουργοί ζουν ανάμεσά μας, όσο εμείς δίνουμε χώρο στα έργα τους.

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γ.Ρίτσου κλείνει 65 χρόνια ζωής (1956).

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Λ. Β. Μπετόβεν κλείνει 220 χρόνια ζωής (1801).

Η έλξη σε κάθε πανσέληνο είναι διαφορετική και η προσέγγιση των έργων θα ακολουθήσει αυτό το “διαφορετικό”.

Καλλιτέχνες από διαφορετικούς κόσμους, με νέες ιδέες, σας προσκαλούν κάτω από το μπαλκόνι. Σε κάθε πανσέληνο λοιπόν σας περιμένουμε ώρα 21:00

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας  ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας

Κ.Γαρέφη & Περδίκα 1, 58200 Εδεσσα

Ωδείο Δήμου Έδεσσας

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας.

 


Έδεσσα, 26 Μαΐου 2021

Σε ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου   

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας ενόψει της έναρξης της θερινής αντιπυρικής περιόδου, όπως διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και, ειδικότερα, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, της Αστυνομίας, των Δήμων, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δασικών Υπηρεσιών, του ΕΚΑΒ, καθώς και εθελοντών. Επίσης, συμμετείχε η Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των φορέων, το ανθρώπινο δυναμικό και μέσα που διαθέτουν, η συντήρηση των μηχανημάτων και του οδικού δικτύου, αλλά και ειδικότερα θέματα όπως οι λιμνοδεξαμενές, τα παρατηρητήρια, τα μεικτά φυλάκια περιπολιών, κ.ά. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν το θέμα της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από οικισμούς που βρίσκονται πλησίον δασικών περιοχών, καθώς και η διαχείριση χώρων παράνομης διάθεσης στερεών απορριμμάτων που δυστυχώς έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της Πέλλας. Ακόμη, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Πέλλας κ. Ζώης Γιώτης παρουσίασε τη νέα πυροσβεστική διάταξη η οποία προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές και διοικητικά πρόστιμα για παραβάτες που θα ανάψουν φωτιά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Όλοι οι συμμετέχοντες στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας διαθέτουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, δίνοντας πάντοτε προτεραιότητα στην πρόληψη. Η συζήτηση που είχαμε σήμερα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική, διευκολύνοντας την συνεργασία μας σε αναγκαίες δράσεις για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας και την προστασία της φυσικής κληρονομιάς της Πέλλας από δασικές πυρκαγιές. Για να έχουμε επιτυχία στο έργο μας χρειάζεται φυσικά και η συμμετοχή των πολιτών, όπως και η ευαισθητοποίησή τους. Κρίσιμο σημείο παραμένουν οι πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη λίμνη Βεγορίτιδα. Μία απαράδεκτη ενέργεια για την οποία οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον έλεγχο των φωτιών, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προβλέπει αυστηρές ποινές και πρόστιμα. Είναι σημαντικό οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και να μην θέτουμε σε κίνδυνο τα δάση και τη βιολογική ποικιλότητα της Πέλλας. Μεικτά κλιμάκια και περιπολίες της αστυνομίας και του δασαρχείου θα είναι επί ποδός καθ΄ όλη την αντιπυρική περίοδο. Προσέχοντας και συμμετέχοντας στις δράσεις προστασίας μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι θα διατηρήσουμε για τις νέες γενιές τη φυσική ομορφιά και πλούτο που χρειάζονται για ένα υψηλό επίπεδο ζωής και προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης».

Ευχαριστήρια επιστολή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας.

 


Ευχαριστήρια επιστολή

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους μαθητές του 1ου Ημερησίου ΕΠΑΛ Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου», οι οποίοι στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning με τίτλο "Math & Art & Poetry"  (Μαθηματικά, Τέχνη και Ποίηση), αποφάσισαν να δωρίσουν στο σχολείο μας τους πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησαν, για την επίτευξη και ολοκλήρωση των στόχων του προγράμματος.

Οι μαθήτριες/τές Γεωργία Δημοπούλου, Μαρία Ιωάννου, Δήμητρα Χατζή, Αγάπη Παπαδοπούλου, Φωτεινή Σιώπη, Δέσποινα Δήμου και Πέτρος Λιανός, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Χριστοπούλου Γιολάντας (υπεύθυνης του προγράμματος), μελέτησαν διάσημους ζωγράφους που χρησιμοποίησαν γεωμετρικά σχήματα ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και το αποτέλεσμα της έμπνευσης και της προσπάθειάς τους ήταν πραγματικά εντυπωσιακό!

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική τους χειρονομία και τους διαβεβαιώνουμε ότι τα έργα τους από σήμερα θα στολίζουν τις αίθουσες, τα εργαστήρια και τα γραφεία του σχολείου μας.

Με εκτίμηση.

Βασδάρης Αναστάσιος

Δ/ντής ΕΕΕΕΚ Αριδαίας



Ευχαριστήριο του Μ.Χ.Σ «Οι Πρόμαχοι».



  Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε προσωπικά  τον κ. Παπατάσο Γεώργιο, δικηγόρο καθώς και το  δικηγορικό του γραφείο  για την ανιδιοτελή τους βοήθεια στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών του Μ.Χ.Σ «Οι Πρόμαχοι» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 23 Μαΐου 2021.  Πράξεις όπως αυτές είναι ουσιαστικές για να συνεχίσουν οι σύλλογοι το δύσκολο έργο τους.

Του ευχόμαστε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Μ.Χ.Σ. "Οι Πρόμαχοι"

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...