Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ-ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΚΟΥΚΟΥΡΟΥ".


Επιτυχημένη ήταν η πρώτη ανεπίσημη εξόρμηση του Ορειβατικού-Περιηγητικού συλλόγου Προμάχων "ΚΟΥΚΟΥΡΟΥ".

Ήταν μια αναγνωριστική πρώτη εξόρμηση-συνάντηση κατά την οποία τα μέλη του συλλόγου περιηγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της "Μπάϊνας" και κατέληξαν στο παλιό μεταλλείο "Μαντιέμ", όπου και απόλαυσαν την συναρπαστική άγρια ομορφιά του τοπίου.










Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" - ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ της Ο.Γ.Ε. για την 1η ΜΑΗ


 ΟΜΑΔΑ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.)

130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η 1η Μάη είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση. Είναι αφορμή για να αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από πιο σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Είναι μέρα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων αντρών και γυναικών που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ !

Καλούμε όλες τις γυναίκες να διαδώσουν πλατιά το μήνυμα της 1ης Μάη στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης. Η φετινή Πρωτομαγιά να γίνει ένα ακόμα σκαλοπάτι για την ενίσχυση της πάλης ενάντια στην πολιτική που στοχεύει τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, τη μητρότητα, την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας. 
Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Ο κοινός αγώνας και η συμμαχία είναι το δικό μας όπλο. Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν όλα όσα είναι δικαίωμα μας σήμερα! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. 
Είμαστε σε ετοιμότητα για γενικό ξεσηκωμό και 48ωρη απεργία αν τολμήσουν να φέρουν το αντιασφαλιστικο νομοσχέδιο στη βουλή.  Η λαϊκή συμμαχία με την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη δραστήρια συμμετοχή της νεολαίας, είναι ο μόνος δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ! 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η προπώληση των καρτών διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες μπαράζ για την άνοδο του Αλμωπού στη Γ' εθνική κατηγορία.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να προμηθευτείτε κάρτες στο κατάστημα οπτικών "Μπαλκατζής Παναγιώτης", στο κατάστημα "Ψαθήρι" στα φανάρια Ξιφιανής και στο κατάστημα "Γερμανός". Η τιμή της κάρτας διαρκείας είναι 20 ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

"ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ"ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΣΤΟΝ Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Ο ιστορικός σύλλογος του Φ. Ο. Αριδαίας που χρόνια τώρα υπηρετεί με συνέπεια και συνέχεια τον αθλητισμό στην περιοχή μας και δίνει υγιείς διεξόδους στη νεολαία, αγωνίζεται την περίοδο αυτή να αλλάξει κατηγορία και ν' ανέβει στη Γ' εθνική.

Τις επόμενες ημέρες, δίνει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την ομάδα του Αιγινιακού στο Αιγίνιο, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα κατακτηθεί ή όχι ο στόχος της ανόδου.

Η οικογένεια του Αλμωπού, Διοίκηση, προπονητές και αθλητές ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στην προσπάθεια αυτή, αρχής γενομένης από τον επόμενο κρίσιμο αγώνα.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Με πρωτοφανή συμμετοχή (οι υπεύθυνοι υπολογίζουν 1.000 άτομα) πιστών, τελέστηκε και φέτος η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Προμάχων.

Ο Πάτερ Γεώργιος επιφύλασσε για την αποψινή περιφορά μια ευχάριστη έκπληξη, αφού οδήγησε την πομπή σε ένα όμορφο και μακρύ δρομολόγιο, ανηφορίζοντας στην επάνω γειτονιά, στρίβοντας πάντα αριστερά κατά το έθιμο, στη γειτονιά των Πουσίνηδων και βγαίνοντας στον περιφερειακό δρόμο, κατηφόρισε προς τον παράδρομο του γηπέδου, στη γειτονιά των Γούδηδων και κατέληξε ξανά στην πλατεία και το Ναό.
Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο το πλήθος, που όλο το μήκος του περιφερειακού, από το ύψος της Μπιτσκίας μέχρι τη στροφή του γηπέδου, ήταν πλημμυρισμένο από πιστούς, που με τα αναμμένα κεριά τους δημιουργούσαν ένα αλλόκοσμο πύρινο θέαμα, που προκαλούσε δέος. 

Στη συνέχεια οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο Ναό, όπου αφού πέρασαν κάτω από τον Επιτάφιο, τον οποίο κρατούσαν νέοι του χωριού, υποψήφιοι στρατεύσιμοι, πήραν λουλούδια που μοιράστηκαν σε όλους για ευλογία.

Θα ακολουθήσει η Πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μ. Σαββάτου και φυσικά η βραδινή μεγαλοπρεπής και λυτρωτική Ανάσταση τα μεσάνυχτα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...